Quantcast

Медия без
политическа реклама

Явор Божанков от БСП: Трябва да върнем мандата по-рано

Социалистите решават днес на заседание на националния съвет какво да правят

02 Септ. 2021
БГНЕС архив

Мандатът трябва да се върне по-бързо, за да не се обвинява БСП, че си прави пиар. Това обяви по Би Ти Ви депутатът от БСП Явор Божанков. Той обясни, че днес се събира Националният съвет на партията, на който социалистите ще решат какво да правят

Ключът към провала на преговорите за третия мандат е заключен в някой кабинет, каза още Божанков по повод отказаната подкрепа за съставяне на кабинет от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“. Според него пред колегите му от другите партии въпросът за правителство въобще не е стоял на дневен ред.

„В момента целта е да се говори заради кой се отива на избори. Нас ни обвиниха, че си правим пиар с третия мандат. Аз подчертавам, че той е конституционен, антикризисен – можеше да ни извади от това положение“, каза Божанков.

Относно актуализацията бюджета и заявката на левицата да задържи мандата до гласуване на промените по финансовата рамка, депутатът от социалистите заяви, че народните представители са длъжни да отговорят на инфлацията, мигрантски натиск и здравната криза.

„Актуализацията е необходима, всички го казват и трябва да се подходи отговорно. Не знам защо се губи време в момента“, допълни депутатът.

Ключови думи:

Явор Божанков, мандат, БСП