Медия без
политическа реклама

Симпатизанти на "Възраждане" окупираха 3 гранични пункта

Протестът им е срещу мигрантите, вятърните перки и еврото

10 Февр. 2024Обновена
В четвъртък на протест на "Възраждане" бе запален автомобил в центъра на столицата
Илияна Димитрова
В четвъртък на протест на "Възраждане" бе запален автомобил в центъра на столицата

От партия "Възраждане"  съобщиха, че започват блокади на три гранични контролно - пропускателни пункта - "Лесово", "Йовково" и "Русе", предаде БНР.  Протестът е по повод отхвърлянето от КС на предложението за референдум за запазване на българския лев. В четвъртък от партията протестираха пред сградата на Конституционния съд, докато заседаваше по искането им за референдум. Съдът потвърди, че референдумът за българския лев е противоконституционен, от "Възраждане" подпалиха автомобил и изсипаха ремарке с животинска тор на жълтите павета. 

Другите искания на "Възраждане" са свързани с предприятията от Маришкия басейн и енергийния  суверенитет на страната.

Партията се противопоставя на изграждането на ветрогенератори в морето, което, според тях, ще убие рибарския отрасъл и ще унищожи окончателно туризма.

Като мотиви за протеста се сочи и превръщането ни в територия, която ще бъде населена с мигранти. "Подготвят ни за буфер между Африка и Азия и западния свят", заявиха от "Възраждане" в съобщение до медиите.

 

РЕАКЦИЯ

По-късно през деня полицията се възмути от "нерегламентираните протести". И обяви, че "си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване и недопускане на следващи подобни противозаконни прояви". Тоест "Възраждане" бяха предупредени, че втори път МВР няма да гледа безучастно.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Възраждане, митинг

Още по темата