Медия без
политическа реклама

Сапьори, разследващи и ДАНС влязоха в гръмналите складове с боеприпаси

Засега е ясно, че е взривена една сграда и, че оръжейната фирма-собственик има общо 64 точки в страната, където съхранява оръжие

03 Авг. 2022
БГНЕС

Сапьори, разследващи, полицаи и хора от ДАНС влязоха в периметъра на складовете за боеприпаси край Карнобат, които гръмнаха в неделя рано сутринта. 

Това стана след изтичането на срок от 72 часа, който задължително се спазва при подобни инциденти . От видяното от дроновете е било установено и, че вече няма огнища на пожари.

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев, собственик на гръмналите през нощта складове за боеприпаси край Карнобат, допусна, че случилото се може да не е случайно.

"Складовете в бившите военни поделения са общо 4. Взрив е установен само в една сграда от тях. Боеприпасите, които се съхраняват нямат такава разрушителна сила и ударната вълна се е разпространила едва на 300- 350 метра", коментира пред БГНЕС Константин Скелин, ръководител логистика в оръжейната фирма "Емко", собственик на помещенията.

Има два сформирани щаба - един на фирмата собственик и един - от представители на държавните институции. Окръжната прокуратура също ще разследва пожара. Нито полицията, нито пожарната коментираха каква е ситуацията.

Единствено коментар имаше именно от фирмата собственик. "Сега на следващия етап, процедурно, това е по линия на полицията, искат отново да се убедят, в района на склада, подстъпите към склада, пътищата около склада, може ли нещо визуално да се види и чак тогава се взима решение за влизане вътре. С дрона виждаме което има - разрушени панели, наличие на огнище от пожар, обгорени треви, храсти, дървета отстрани, това се вижда", обясни Константин Скелин.

С взрива в складовете за боеприпаси край Карнобат е атакувана държавата. Тази теза разви по Нова тв оръжейният търговец Емилиян Гебрев, собственик на фирма "Емко" и на помещенията.

Той е категоричен, че взривовете е нямало как да станат отвътре. "Всички сме на единно мнение във фирмата, ние сме доста специалисти, които се занимаваме с тази работа. Аз имам общо 64 склада, това означава че на 64 места да гърми, ако става нещо отвътре, а то нямаме такъв случай", заяви Скелин.

От "ЕМКО" продължават да твърдят, че става дума за външна намеса и няма как боеприпасите да се самозапалят.https://bit.ly/3zqLHv3Автор на кадрите: БГНЕС
Сто процента съм сигурен, че агенти на Москва стоят зад взрива в склада ми, заяви българският търговец на оръжие Емилиян Гебрев пред в. Гардиън".

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата