Quantcast

Медия без
политическа реклама

Прокуратурата разпита и бившия шеф на КЕВР по делото “Булгаргаз“

24 Февр. 2022
БГНЕС
Бившият председател на КЕВР Иван Иванов.

Бившият председател на КЕВР Иван Иванов беше разпита от Софийската градска прокуратура по делото "Булгаргаз", съобщи БНР. Пред прокурорите той е заявил, че по време на мандата му като председател на регулатора, комисията е изпълнявала перфектно задълженията си и са били спазвани всички законови разпоредби.

"Очаква в първите дни на конфликта в Украйна цената на природния газ да се колебае в голям диапазон", прогнозира Иванов след разпита си. "Да се надяваме, че обстоятелството, че "Турски поток" не преминава през зоната на конфликта, не би предизвикало реакция от страна на Русия за евентуално спиране на доставките на природен газ, които са предназначени в по-голямата си част за Турция, а след това и за България, Сърбия, Унгария и достигат до Австрия", каза Иванов.

По делото "Булгаргаз" неотдавна беше разпитан и махнатият шеф на държавната газова компания Николай Павлов. Все още обаче прокуратурата не е повдигнала обвинения на никого, макар и премиерът Кирил Петков, и вътрешният министър Бойко Рашков да намекваха, че предстои дори арестът на Павлов. Този сюжет провокира и поредния епизод в напрежението между прокуратурата и МВР. Прокуратурата започна проверка срещу шефове от националната полиция по делото "Булгаргаз" за намеса в работата на разследващите органи. Прокуратурата води война срещу нас и саботира разследванията по важните дела, отговори МВР.

Прокуратурата започна проверка срещу шефове от националната полиция по делото "Булгаргаз" за намеса в работата на разследващите органи.

 

Новите директори на "Булгаргаз" изнесоха потресаващи данни за работата на предшествениците си.

 

Още по темата