facebook
twitter

България

Премиерът вече плаши избирателите с военен преврат

777
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Прекрасен парк им направих, за да се събират в него „чеверме социалистите“, заяде се Борисов с БСП.

С наближаването на евроизборите и при ежедневно валящите разкрития за „Апартаментгейт” сред управляващите премиерът Бойко Борисов все повече се обърква и сменя версиите кой, защо и откъде го атакува. След като във вторник обвини опозицията в налагане на „пълзяща диктатура”, в събота той заговори за военен преврат, готвен му от президента Румен Радев. На среща с актива на партията Борисов лансира тезата, че с изказването за „пълзящата диктатура” е искал да иронизира доскорошния шеф на кабинета на Радев – Иво Христов, който вече е кандидат за евродепутат от БСП. И намекна, че всъщност силовите методи ги готвел ексшефът му Радев. "Иронизирах Иво Христов, който преди говореше за пълзяща автокрация. Когато обаче върховният главнокомандващ (държавният глава - б.р.) призове генералитета да не стои безропотно, когато призоваваш армията, това не е ли диктатура? Имаме сега на колко места военни преврати", отиде в друга посока лидерът на ГЕРБ.

Ден по-рано Радев коментира, че с действията си по „Апартаментгейт” управляващите се опитват да размият темата и че с подаването на оставки скандалът не би трябвало да приключи. Той призова да се проверяват парите и имуществото на политиците не само в България, но и в чужбина, включително и офшорни фирми и сметки на подставени лица, както и на пълнолетните им деца.

Борисов не пожела да отговори конкретно дали и как ще съдейства да се проверят парите и имуществото в чужбина на политиците. „В Южния парк са се събрали (в събота БСП представи там листата си за евроизборите – б.р.) лидерите на най-мракобесните времена на политически преследвания да говорят за борба с корупцията. Ние от ГЕРБ на всички, на които по някакъв начин увисна петно, независимо от техните обяснения, данъчни, пазарни, правни – взехме оставките. Депутати, министри, зам.-министри – да направят другите колеги така и да дойдат да си говорим отново. Всичко да проверят. На когото му докопат фирма, сметка – затвор. Може ли да се съберат тройната коалиция в Южния парк? Прекрасен парк им направих. Няма да се сравняваме с „чеверме социалистите“. Не ги обиждам, цитирам Иво Христов“, коментира Борисов.

РЕПЛИКА

Виждаме, че премиерът премина във фалцет последните дни, тъй че очаквам ожесточена кампания. Обществените нрави са много изострени, политическият дебат е истеричен”, заяви Иво Христов по БНР. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Румен Радев: Не трябва да има компромиси с оборудването и обучението по сделката за F-16

19.06.2019

1345 15
Протест ще иска от Борисов съдействие за забрана на фермите за ценни кожи

19.06.2019

541 7
Суперкомпютри и суперкомпоти

18.06.2019

917 2

Коментари

Казуса
снимка на Казуса

Коя френска аристократка, преди екзекцията ѝ,, се молила да ѝ обещаят, че след като ѝ отсекат главата с гилотината, ще продължава да бъде жива?

RanBosilek
снимка на RanBosilek
военен преврат? стига смехории, нашенските овенни ги бива само да апнат, да пийнат, да @бнат некоя колежка срещу служба и заплата, и толкова.
Дагоев

Снимката ще ме умори от смях. Тоя усеща приятния гъдел да му се изплазва власта, изпада в паника.

Миряна Б.

 

 

 Е, няма по-безгрешен от Баце. Ангел. Даже архангел. Абе архангелисимус!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×