Медия без
политическа реклама

Полицията спря с шипове пиян и дрогиран водач, помел 3 коли в Търново

Инцидентът е станал точно под крепостта Царевец, а в колата са били открити амфетамини

28 Май 2024
Това е предизвикал водачът, който не се е подчинил на полицейските разпореждания
Скрийншот видео Нова тв
Това е предизвикал водачът, който не се е подчинил на полицейските разпореждания

След гонка полицията задържа шофьор, карал с несъобразена скорост и ударил три коли около 2 ч. през нощта във Велико Търново, точно под крепостта Царевец. Направените проби са установили, че е седнал зад волана след употреба на алкохол и упойващи вещества. В автомобила са открити амфетамини, предава Нова тв.

Водачът отказал да спре на стоп палка. В резултат на това започнала гонка, при която полицията хвърляла шипове по асфалта в опит да спре автомобила. Така се спукали гумите му и се забил в три паркирани коли. Превозното средство, причинило произшествието, също е със сериозни щети. 

Единствената причина да няма пострадали е, че заради късния час по улицата няма хора. 

Джигитът е карал скъпо "Порше“, разказва "Фокус". Самоличността му е изяснена – младеж на 21 години от село Катунец, община Угърчин. Той е известен на полицията и е карал без книжка. Задържан е, но срещу него все още няма повдигнато обвинение. Пробата му за наркотици е положителна за амфетамини и метамфетамини. Отказал е кръвна проба за химичен анализ. 

Разследването по случая продължава и има образувано и досъдебно производство.

"СЕГА" припомня:

Преди половин година МВР обяви, че пуска в употреба стотици ленти с шипове, които ще могат да бъдат използвани при преследване на пътни хулигани, както за предотвраятване и разкриване на тежки престъпления.

Закупени са били  нови 1 300 помощни средства за принудително спиране на моторни превозни средства.  "Помощните средства са тип ножично устройство, което позволява да се разстилат като лента, дълга 6 метра. Всяко от тях е снабдено със 165 шипа и при преминаване на лек или товарен автомобил през лентата, те се забиват в гумата, тя започва постепенно да изпуска налягането, като не се пръска или нарязва“, обясниха тогава от МВР. 

МВР започна обучение на полицейския състав за принудително спиране на автомобили, предаде bTV.  То е по разпореждане на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Служителите на МВР ще тренират как успешно да използват ленти с метални шипове.
Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

МВР, шипове

Още по темата