Медия без
политическа реклама

МВР тепърва ще обучава полицаите как се спират коли

До обяд на две места в страната са задържани близо 50 мигранти

25 Ноем. 2022Обновена
Илияна Кирилова

МВР започна обучение на полицейския състав за принудително спиране на автомобили, предаде bTV. То е по разпореждане на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Служителите на МВР ще тренират как успешно да използват ленти с метални шипове. В момента в цялата страна има 759 такива ленти. Ще бъдат закупени още 1200 и ще бъдат раздадени така, че във всяко едно полицейско управление да има подобна лента. 

По време на демонстрацията в Пловдив се действаше по учебен сигнал, че е извършен грабеж на бензиностанция в жилищен район "Тракия". Патрулни автомобили започват преследване на колата и с помощта на такава лента колата е заловена. Предишните случаи, в които в Бургас двама полицаи загинаха, а в София полицай бе тежко ранен, органите на реда не използваха ленти с шипове, за да спрат превозните средства с мигрантите. 

 

АРЕСТИ И ГОНКА

15 нелегални мигранти бяха задържани на входа на София при Горубляне, съобщи БНТ.

Малко преди 8 часа автомобил тип миниван, със сръбска регистрация, е спрян за проверка. Шофьорът е представил лични документи от Северна Македония, а в превозното средство са открити бежанците. По първоначална информация те са от Афганистан и са влезли в страната ни от Турция. Не са оказали съпротива при проверката и задържането им.

Нова гонка между полицейски сили и бус с нелегални мигранти е имало преди обед на пътя между Чирпан и Стара Загора, съобщи БНР.  По първоначални данни е самокатастрофирал бус с 24-ма бежанци. Водачът е от украински произход.  Бусът е бил засечен край Чирпан, като водачът не е спрял на вдигната от униформените "стоп-палка". Преследван е от полицаите близо 70 км. 

Последвало е преследване, при което шофьорът е загубил контрол над превозното средство, то се е завъртяло на пътя и е спряло. Украинският шофьор е леко пострадал. В буса е имало двама 20-годишни украинци, които са задържани за 72 часа. Няма пострадали полицаи при преследването, съобщи БНТ. На мястото вече е започнал оглед в присъствието на прокурор от Окръжната прокуратура в Стара Загора.


 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

мигранти, София, група, МВР

Още по темата