facebook
twitter

България

Полицейско безсилие позволи кражба на коли за над 300 хил. лв.

Автокрадците се разкарват по софийските улици с един и същ автомобил
546
Нова тв: стопкадър
Апашите успяват да задигнат луксозно возило за по-малко от минута и само с компютър.

Две седмици полицията не може да залови ловки апаши, които отмъкват скъпи автомобили за по-малко от минута. Собственик на хотел в столичния квартал „Драгалевци” сигнализирал службите още на 5 септември, след като камера пред хотела му заснела кражбата на автомобил. 13 дни по-късно, на 18 септември, същите крадци се върнали, за да си присвоят друго луксозно возило.

От записите от охранителната камера личи, че крадците са изключителни професионалисти. На първото видеото се вижда как лъскав черен джип спира до лека кола. Без какъвто и да е физически контакт след около 30 секунди апашите проникват в чуждия автомобил. "Без взлом или каквото и да е физическо посегателство. Доколкото знам, с тяхна програма и компютър се намират честотите на дистанционното на колата, което я отключва", коментира собственикът на хотела Кристиян Петров пред Нова тв в четвъртък. Абсолютно същата история се повтаря и две седмици по-късно на 18 септември. Впечатление прави, че крадците се придвижват до местопрестъплението с една и съща черна кола. 

Според Петров всеки един от откраднатите автомобили е на стойност над 150 хиляди лева. Едната кола е със софийска, а другата с чужда регистрация. "След многократни разговори с криминалисти, разпити, в период от 13 дни една и съща група, с една и съща кола се движи по обществените пътища и извършва тези кражби в рамките на под 1 минута", отбеляза той. От полицията съобщиха за Нова тв, че е образувано досъдебно производство и продължава издирването на крадците. По неофициална информация обирджиите са трима.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Автомобилът на помощник на известен частен съдебен изпълнител в Стара Загора беше взривен в нощта срещу четвъртък, съобщи Нова тв. Министърът на вътрешните работи потвърди, че основната версия за посегателството е работата на хората в кантората. В гаража най-вероятно е било поставено устройство с газ, което нанася големи поражения. От ударната вълна са нанесени материални щети на сгради, леки автомобили, както и на съседен магазин. Всички прозорци във входа на близкия блок са изпочупени.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Ало" измамниците спечелили над 3.5 млн. лв. въпреки шумните акции
Трети път удължават срока на разследването по делото на Местан

14.10.2019

757 11
"Автомобилен салон 2019" показва и как работят пътните камери

14.10.2019

90

Коментари

ВАНАДИУМ
снимка на ВАНАДИУМ

Обикновени застрахователни измами.

като си тури едно ключе някаде и нанайси кражба

Влез или се регистрирай за да коментираш

×