facebook
twitter

България

Община Варна и търговци се скараха в аванс за колите в Салтанат

648
Казусът е много стар и засега няма решение, като се изключат надписите по стени и огради. Снимка: авторът

Неочаквани действия на варненската общинска управа отвориха в аванс съдебен спор между нея и търговци в Морската градина. Поводът е стар, почти на възрастта на демокрацията - автомобилният достъп в местността Салтанат, която е географска част от парка. Темата да влизат или не коли там избуя с нова сила през лятото, след като на паркинг румънски шофьор уби дете.

Преди десетина дни кметството публикува нормативни промени, които ограничават трафика и въвеждат ред нови правила - достъп за зареждане на заведенията в определени часове, пропуски и регистър за собствениците на имоти и т.н. По тези промени тепърва ще се депозират становища, не е ясно кога и дали ще влязат в сила. Оказа се обаче, че успоредно с това община Варна е поставила забранителни за движение знаци. Практически те не почиват на нова нормативна ситуация. Незабавно като контрамярка са внесени две жалби в съда. “Местността не е парк, по-голяма част от имотите са частна собственост, налице са множество сгради. В зоната има алеи за осигуряване достъп с МПС до обектите и изградените в тях гаражи и паркоместа, а останалите алеи са предназначени за пешеходци... По изложените причини е преустановена търговската дейност в района”, се казва в едната. Варненският административен съд обедини жалбите в общо производство.

Така темата влезе в съдебната зала преди същинските дискусии около базисните нормативни промени. А именно съдебният отпор от страна на търговци и собственици е причина пълното спиране на колите в Салтанат никога да не просъществува.

Ключови думи:

Варна, коли, Морска градина
Все още няма коментари

Още

Супермодерната варненска библиотека може да не се появи

12.02.2020

ДИЯН ИВАНОВ

659
Община Варна отбеляза дигитален антирекорд

12.02.2020

Обновена

4961 8
Докато един боклук от Италия си отива от Варна, пристига друг

10.02.2020

1215 4

Влез или се регистрирай за да коментираш