Медия без
политическа реклама

Конфликтът в Куклен продължава да тлее

Двама от задържаните след сблъсъка в Куклен се оплакаха от полицейско насилие.
Снимка: Архив
Двама от задържаните след сблъсъка в Куклен се оплакаха от полицейско насилие.

Продължава да тлее конфликт между жителите на градчето Куклен, след като на петима души бяха повдигнати обвинения за нападение над полицейски патрул в неделя. Според ВМРО напрежението е на етническа основа. От МВР обаче са категорични, че става дума за битов скандал.

Случката се разиграва в следобедните часове на Великден. Николай Шаламанов помолил съседите си да намалят музиката, защото внуците му спят. Забележката му обаче предизвикала агресия от отсрещната страна. "Нахлуха около 20-30 човека за саморазправа”, разказа Шаламанов пред Нова тв. Нападателите от ромски произход опитали да го ударят, но не успели, след което пристигнал и полицейски патрул.

Според органите на реда и те били нападнати от развилнялата се група, която хвърляла камъни по автомобила, вследствие на което са счупени стъклата. "Има нанесен един удар на полицейски служител, който е бил в автомобила”, съобщи Атанас Илков, началник на ОДП на МВР в Пловдив. Ромската махала в Куклен беше блокирана от жандармерия, бяха извършени редица претърсвания, а 7 души бяха задържани. Полицейското присъствие в града все още остава засилено.

Петима от арестуваните са обвинени за хулиганство. Двама от задържаните, които вече са освободени, обаче се оплакаха от полицейско насилие. Юри Емилов, който е празнувал заедно с компанията на Великден, каза, че е бил качен в полицейския бус след инцидента, за да даде показания като свидетел. "Като влязохме в ареста, 8 часа белезниците не ни свалиха. Всички 7 души бяхме в тяхната съблекалня с вързани ръце, с главите надолу и почнаха наред - с бухалки, с дървени бухалки. Счупиха ни всички телефони”, разказа той.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата