Медия без
политическа реклама

В 1104 секции в страната ще са гласува с по две машини

За чужбина ЦИК тепърва ще решава дали да не сложи във всички машинни секции по две устройства

31 Авг. 2022
Илияна Кирилова

В България ще се гласува с машини в общо 9363 секции, от които в 1104 ще бъдат инсталирани по две устройства. Такова е поредното решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) по въпроса, което членовете й одобриха на днешното си заседание. Не се разбра дали е окончателното.

В страната с машини ще се гласува в 9363 избирателни секции, от които в 1108 секции ще има по две устройства. Такова решение одобри Централната избирателна комисия (ЦИК) на днешното си заседание за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври.

Извън страната машинните секции са 290. В повечето – 235, ще има по две устройства. Това обаче не е финалното число. Комисарите се разбраха да изчакат крайния срок за подаване на заявления за гласуване в чужбина, който е 6 септември, за да видят какъв е интересът сред избирателите по света към изборите. Ако той надхвърля очакванията им, тогава може да решат всичките 290 машинни секции да бъдат попълнени с по две устройства.

Българската фирма „Сиела Норма” дори формално няма да разполага с конкурент за обществената поръчка за 6. млн. лв. без ДДС, която обяви Централната избирателна комисия (ЦИК) за машинното гласуване на предстоящите избори на 2 октомври.

 

Още по темата