Quantcast
Кацаров: Не може кръчмите да са отворени, а класните стаи - затворени | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

Кацаров: Не може кръчмите да са отворени, а класните стаи - затворени

Здравният министър допусна дискусия за принудително имунизиране на определени групи - например на персонала в старческите домове
2 765
 Илияна Кирилова
Стойчо Кацаров

Целта на здравното министерство е въобще да не се затварят училища през настоящата учебна година, заяви в събота пред БНТ министър Стойчо Кацаров. Той каза, че промяна може да има единствено, ако съответната територия от страната премине в тъмночервената зона, индикираща много високо разпространение на коронавируса. "Със сигурност няма да допуснем училища да са затворени, а кръчмите да работят", каза той. И добави: "Загубите от неприсъственото обучение се оказаха непропорционално високи. Ако спазваме ограничителните мерки, присъственото обучение ще си остане за цялата година за всички деца присъствено". Министърът държеше да подчертае, че настоящата власт не е като предишната - да излиза извънредно по телевизията и да плаши хората.

По въпроса за задължителното ваксиниране Кацаров бе витиеват. Той каза, че е привърженик на доброволните действия, но е възможно да стартира дискусия за принудително имунизиране на определени групи - например на персонала в старческите домове.

 

 

Още

ЕК няма да препоръчва задължителна ваксинация срещу COVID-19

06.12.2021

1207
В Италия влезе в сила "суперзелен" сертификат

06.12.2021

Обновена

1605
Само 7 области в страната остават в тъмночервената зона

06.12.2021

Обновена

3296