Quantcast

Медия без
политическа реклама

Захарова: Вашингтон разработва военен сценарий за Венецуела

Тя съобщава за повишена активност на американски военни делегации, които буквално наводнили района в последно време

08 Февр. 2019
БГНЕС архив

Вашингтон разработва сценарий за военна операция във Венецуела. Решението вече е взето, заяви на редовния си брифинг говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова, предава БНР. 

Захарова съобщи за повишена активност на американски военни делегации, които буквално наводнили района в последно време. По думите ѝ, става дума за разработването на подробен план за всестранно, включително логистично, осигуряване на силовия вариант за смяна на властта във Венецуела:

"Тук не става дума за демокрация. Опитват се да сменят властта във Венецуела. Казват, че при тази власт венецуелците живеят лошо. Не въвеждайте санкции! Оставете тази държава да живее и да се развива и сама да решава проблемите си, а не ги задълбочавайте!"

Захарова обърна внимание и на медийните публикации за посещение на високопоставени американски военни в колумбийския град Кукута на границата с Венецуела. Тя изтъкна, че в близост до града, но на венецуелска територия, се намира летището Санто Доминго. То разполага с една от най-дългите писти в страната и може да приеме всякакви самолети. 

По-рано руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков заяви пред журналисти, че не изключва американски силов вариант за смяна на властта във Венецуела, добавя Националното радио.

 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?