Медия без
политическа реклама

Захарова: НАТО увеличава военното си присъствие в близост до Русия

Създава се система на логистика и тилово обезпечаване, включително складове за военна техника в Полша, Литва, България и Румъния, добавя тя

16 Ноем. 2018

НАТО увеличава военното си присъствие в близост до границите с Русия. Това обяви по време на редовния си брифинг говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова, предава БНР.

Захарова посочи още, че по границите на Русия на коалиционен принцип е разположена НАТО-вска коалиционна групировка с обща численост 10 000-12 000 души, без да се броят постоянно присъстващите в района американски военнослужещи, както и националните въоръжени сили на страните от Централна и Източна Европа.

"С цел бързото нарастване на тези групировка, активно се модернизира военната и гражданска инфраструктура, създава се система на логистика и тилово обезпечаване, включително складове за оръжия и военна техника в страни като Полша, Литва, България и Румъния. Адаптират се новите и се създават нови командни структури", казва говорителката.

Мария Захарова отбеляза също така, че през последните дни е налице видима активност на американски официални лица по въпроса за газопровода "Северен поток 2". Това е класически безцеремонна, истинска намеса на Съединените щати в делата на Европейския съюз и на конкретна държава от Съюза, добави Захаров, цитирана от Националното радио;

Ключови думи:

Русия, НАТО, Захарова

Още по темата