facebook
twitter

Горещи новини

За Фандъкова ями, мръсотия, "Графа" не са достатъчно конкретни

След като Борисов се хвали с милиони за стадиони, които никой не ползва, сега тя обяви, че се гордее с 5 физкултурни салона и си приписа театралната реформа
2042
Снимка: Архив

Не е тайна за никого, че нашите опоненти работят с внушения и без конкретика. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в „Денят с Георги Любенов“ по БНТ. От думите й излезе, че проблемите с дупките, ямите, мръсотията, "Графа" и какво ли още не са достатъчно конкретни за нея. 

Във връзка с твърденията за некачествени ремонти, Фандъкова посочи: „Не бих се лишила от нито един проект, защото тези ремонти и проекти са важни за града. Няма как да променяме града, нфраструктурата, огромните ями, дупки, арматурата, която стърчеше от трамвайните релси по „Граф Игнатиев“. Няма как да оставим града в това състояние“, каза тя и отчете, че интензивната работа е съпътствана и с много проблеми. „По отношение на ремонта на „Граф Игнатиев“, който съм сигурна, че нашите опоненти ще използват максимално в кампанията – имаше проблеми в проекта от 2013 г. Тогава беше широко обсъждан. Впоследствие се оказа, че има доста проблеми. Наложи се лично аз и гл. архитект да се намесим, за да могат да се коригират части от проекта, затова това, което имаме готовност да направим с гл. архитект е да предложим още едни допълнителни механизми за контрол и за носене на отговорност на всички нива. Подготвили сме искане за законови промени, които да дадат възможност да се носи не само финансова отговорност. Вие знаете, че аз съм кметът, който не се колебае да наложи огромни санкции. Тук има нужда от професионална отговорност“. По думите й целта е браншовите организации да могат да дават, но и да отнемат лицензи. 

Точно като нейният шеф Бойко Борисов, който не се спира да се хвали със стадиони, за които отидоха милиони, а изобщо не се ползват, тя пък започна да се хвали с физкутурни стадиони. Наред с новите детски градини в момента строим общо 10 училищни сгради и 5 нови физкултурни салона, обяви тя. По думите й културната сфера е много близка и важна за духа на София и възможностите софиянци да се срещнат с най-доброто в сферата на културата. Фандъкова напомни, че в началото на работата е направена театралната реформа и че салоните вече са пълни. 
„16 септември започва началото на учебната година. Откриваме тази година учебната година в нова сграда на Първа английска езикова гимназия и 112-то училище. Огромна спортна зала, ремонтиран физкултурен салон, т.е. вече английската гимназия има две спортни зали. Поканила съм Данчо Йовчев, надявам се да оцени това, което е направено. За две години удвоихме капацитета на английската гимназия. Строим в момента общо 10 училищни сгради с 5 нови физкултурни салона. Това е наред с новите детски градини, които строим. Това е резултат и посока. Посоката е да правим всичко възможно да поддържаме духа на София, да възпитаваме нашите деца. Инвестициите в децата и хората са най-важните инвестиции“, допълни още Фандъкова. 

 

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фандъкова и новият СОС се заклеха

12.11.2019

574 28
ЦИК: Няма данни за тежки нарушения на вота в София

12.11.2019

527 15
Трябва ли данъкоплатците още по-щедро да финансират БНТ

Коментари

торбаЛан

А на мен сутринта ми бяха откраднали огледалото на 22 годишния таралясник... 6 лв с ДДС от мегапартс..

Хулиган

Кой вече ще се усъмни, че скромността в боковата дружина става заразителна...

http://www.drago.info/index.php/2018/11/27/graf-ig...

Miranda
снимка на Miranda

Нашата кметица Фандъкова се представи много добре сутринта по БНТ.

Спокойна, позитивна, с много меко и приятно излъчване, без гръмки думи, защити това, което е свършено.

Stern

За "Сега" може да не са достатъчно конкретни, но за гордите столичани явно са и за това ще си я изберат за пореден път.

маргаритка2

Ако "строим нови 10 училищни сгради с 5 нови физкултурни салона", следва, че 5 училища ще бъдат без салони!

 

Това ще обясни и предстоящия им ремонт.

 

Фъндъка бяга от отговорност за осирането на Графа, но не трябва да забравя, че - макар да няма загинали- там се ля кръв заради нея.

 

 

маргаритка2

Относно "духа на София" - за три мандата го уби!

 

И - не че нещо- някой да й каже, че учебната година ще започне независимо дали я "открие" или не!

 

На мястото на Бочко бих се замислила за някоя банка, подходяща за Билетка.

 

Все пак Свинетка я уреди, а Фъндата какво ще я прави? За пенсия е млада, за учителка е напълно деквалифицирана, директорка е спад в кариерата, преводачки има много, Дол нещо ако може да си я вземе...запазила си е фигурата.

редник

Строим в момента общо 10 училищни сгради с 5 нови физкултурни салона. Това е наред с новите детски градини, които строим. Това е резултат...

 

Това е резултат от безконтролното строителство, което се вихри вече 10 години...

Всички жилищни комплекси от времето на соца са с достатъчни разстояния между блоковете, с градинки, и са с построени детски градини, училища и поликлиники!

Сега се "уплътняват", хората протестират, но... капитализъм е, бе - парица е царица...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×