facebook
twitter

Горещи новини

Юнкер: Гърция е станала член на еврозоната с фалшифицирана статистика

Валутният съюз трябва да бъде по-надежден от брака, иначе никой няма да вярва в него, коментира той
5807
БГНЕС архив

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че навремето Гърция е предоставила на Евростат неверни данни за своите икономически показатели, което е отворило нейния път за влизане в еврозоната през 2001 г., предава ТАСС, цитирана от Агенция Фокус.
„Валутният съюз трябва да бъде по-надежден от брака, иначе никой няма да вярва в него. Именно по тази причина, когато се приема страна в еврозоната, трябва да бъде проверявана по-внимателно, отколкото преди. Истината е, че Гърция стана член на еврозоната през 2001 година, след фалшифициране на статистическите показатели“, заяви Юнкер пред германския вестник Bild.
Юнкер заяви, че се упреква затова, че като финансов министър на Люксембург е бил против това, независимите европейски статистически ведомства да оценяват данните, които предоставят страните-членки на съюза. 
„Сега ние променихме това, сега Евростат може да проверява всичко, във всяка страна от ЕС. Европа е в състояние да се учи от грешките си“, допълни Юнкер. 
 

12

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гръцката църква призна автокефалността на украинската

12.10.2019

1303 13
Възможно е България да влезе в "чакалнята" за еврозоната до юни 2020 г.

11.10.2019

1458 8
Задържаха 24 мигранти и водача им край Свиленград

09.10.2019

253 2

Коментари

Kultura

"Юнкер: Гърция е станала член на еврозоната с фалшифицирана статистика"

 

К'во нещо е подсъзнанието! След "Юнкер" прочетох "фашизирана статистика"!!! Уау!

kissсинджира

Казвам ти Ципуро, сещай се Боеко. Вие декларациите в КОНПИ фалшифицирате, как да ви се вярва герберунгели с къщи за тъщи? 

аман бе

Сетила се Мара за довиждане да се .... Пак го е награбил ишиасът май.

wreckage
снимка на wreckage

Естествено, че им беше фалшифицирана статистиката. Голдман-Сакс им я фалшифицираха срещу сериозен хонорар и фсички началници ф ЕК знаеха за тва.

19namo

Юнкерот са го забравили, оттам ишиасът... мъка и тъга.

Minderbinder

Това за фалшивата статистика въобще не е новина.

ГАМЕНЧЕТО

Тя и цялата им история е един фалшификат

peniko

Въй....ами сига ко шъ праим?

Анонимен7

Тоя нещастник да не би да намеква, че България е анексирана от ес по измислените им „показатели”.

Domi

На гърците и произхода им фалшиф ама цял свят им вярва...на моменти задминават дори майсторите на фалша моше- хазарчетата с произход Дагестан... 

SINDBAD

и това ли му докара ишиаса, невям

 

Причината, която стои зад тази настойчивост, е много проста. По този начин политиците на еврозоната могат да се обърнат към собствените си избиратели и да се закълнат, че не са изгубили парите на данъкоплатците за Гърция. Те могат да кажат – ето, заехме им 400 млрд. евро, че и отгоре, те все още ни дължат 400 млрд. евро, че и отгоре, и нито цент от тази сума не е загубен!

Това, разбира се, са политически лъжи от най-висока класа. Всъщност това е твърде меко казано: това си е чиста проба лъжа. Поне 50% от вече дадените пари на Гърция са изгубени и можем да приемем, че още толкова, ако не и повече, ще бъдат пропиляни. Но не казвайте пред данъкоплатците в еврозоната или те ще се ядосат на политиците си за това, че са изхарчили толкова много пари по подобен начин.

 

На въпроса защо тогава нещата се правят по този начин, отговорът е, че това е вътрешната политика на останалите страни от еврозоната. Защото ако избирателите осъзнаят, че политиците им просто са изхарчили 100 млрд. евро от техните пари, може да решат да се насочат към офисите на лидерите със запалени факли и вили в ръка. Или, това, което е дори по-лошо за един политик, да решат да гласуват за някой друг, който не е пропилял парите на данъкоплатците по някоя нелепа политическа химера като „Европейски съюз“.

 

ИвКо

Гърция за разлика от България най безцеремонно осребрява с каквото може стратегическото си положение.

 

ПП. Че в коя държава статистиката не е фалшива.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×