facebook
twitter

Горещи новини

Йордан Цонев: И Кьовеши е единствен кандидат, защо нападате само Гешев

ДПС адмирира бързата реакция на властите за пробива в НАП, но иска отговорност от Томислав Дончев
2884
Илияна Кирилова
Йордан Цонев

„Наблюдаваме една много бърза реакция на изпълнителната власт, която не е чак толкова характерна за България. Заслужават адмирации. Ние от ДПС следим акцията от самото й начало. Ще търсим отговорност от всички и ще искаме разисквания в парламента”. Това заяви пред Нова телевизия тази сутрин зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев относно пробива в системата на НАП.

От думите на Цонев се разбра, че движението не приема охотно прехвърлянето на ресор електронно управление на вицепремиера от "Обединени Патриоти" Марияна Николова. „Ние знаехме, че това е Дончев и с изненада научихме, че той е прехвърлил тези правомощия на Марияна Тодорова. Прочетох някъде че мотивите са „тъй като при нея имало свободни компетентности” При Дончев всички компетентности ли са заети?", запита той. "България е незащитен двор и съответните длъжностни лица ще трябва да понесат своята отговорност", предупреди Цонев и добави, че ДПС ще пита за какво се харчат милиони и милиарди за киберсигурност в държавата.

Във връзка с избора на главен прокурор, Цонев коментира: „Законодателната власт, чийто член съм и аз, няма функции по отношение на избор на главен прокурор. Ние нямаме такива функции. От тази гледна точка ние няма да взимаме отношение по процедурата за избор на главен прокурор”.

„Забележете кои са най-шумни по отношение на процедурата за избор на главен прокурор - това е така нареченото „разградско дясно”. Те не получиха никаква роля от обществото на последните парламентарни избори. Има Конституция, има закон за съдебната власт, има компетентни органи”, посочи още той.

Цонев застъпи и тезата, че Лаура Кьовеши била единствен кандидат за ръководител на европейската прокуратура, като попита защо десните не казвали нищо за това, а атакували Иван Гешев, че е единствен кандидат за нов главен прокурор. "Тя да не е тройна? Защо същите тези кръгове одобряват нейната кандидатура", попита Цонев. Всъщност преди да остане единствен кандидат Лаура Кьовеши имаше още 14 конкуренти за поста. След два тура и две гласувания остана само тя. Докато Гешев от самото начало ще се състезава само със себе си.

Цонев влезе и в ролята на адвокат на Гешев по повод изказването му, че не е привърженик на твърдото разделение на властите. "Нали казва в същия цитат, че сътрудничеството е другата страна на монетата", изтъкна Цонев.

Относно машинното гласуване, Йордан Цонев коментира: "Машинното гласуване не е фетиш за ДПС. Ние искаме човешки ръце да броят бюлетините. Машинното гласуване е едно от средствата. Другото средство е машинно броене - бюлетините да се попълват на ръка, но да се броят машинно". Според него държавата умишлено и съзнателно саботира машинното гласуване, за да може да го премахне.

32

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НАП отваря специален сайт за наредбата "Недоразумение Н-18"

20.02.2020

1901 4
Еврейският конгрес поздрави Гешев за действията срещу Луковмарш

18.02.2020

773 6
Вятърът на промяната - вихрушка с устни

Коментари

Страници

volog2

Нали имаше и някакъв французин. Даже Бокича първо гласува за него, ако не се лъжа. Ама много лъжат тия сичките!

ivanko77

Защото Кьовеши ОСТАНА единствен кандидат след дълга и открита борба преди това, а Гешев е единствен от началото без каквато и да е открита борба преди това. Малка разлика, но съществина.

Augereau

Мда. А водещият разбира се 'случайно' пропусна да посочи тази разлика. Jebemtijurnalistikata.

slavabg

И Йончева ще работи с Кьовешито, затуй цацаката щял да и иска имунитета ?

 

Всички сте за пранги! 

seyko

Ама, той ментата е за много пранги. Не смее да стъпи в Бургас. Краде от дистанция.

 

 Самия той, турската мента се страхува най-много от Кьовешето. Дано имаме късмет.

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Малка разлика, но съществина.

 

Огромна разлика. Пълна противоположност. И не само защото имаше състезание с много кандидати, а и защото се стигна до Кьовеши след продължителни обсъждания от държавите членки на ЕС.

Old_ВG

След препитването на 26 февруари в Европарламента на тримата кандидати евродепутатите застанаха зад Кьовеши, а Съветът на ЕС (правителствата) хареса повече френския кандидат Жан-Франсоа Бонер,

Кой препита нашите кандидати, че остави само един?

Цонев?

Ееех, душици сте беее...

 

Предводител на ...

Да припомним:

Данчо Ментата

 

И да изокаме като един: Slava, slava Цоневу!

slavabg

Подобни неща не може и не могат да стават посредством предложения на едни кво беше - с 2 млн. бонуси от нашите пари!

 

Избора на Главен Прокурор трябва да става пряко от народа, а не вие да си избирате кой да ви пази!

 

Всеки си прави предложението /цаци, ръби и Президента/ и на референдум, заедно с кметските избори си избираме ГП, а също така и дали искаме да се купят летящи трошки, или не! 

 

Пък и мама Бочка била много отворена към референдумите напоследък, ех, само към някои ма все пак, даде заявка, че и е важен "глас народен - глас Божи" ?

Purple_Haze

Професорът ментата ли е имал предвид:

Професор Юлиан Вучков: „Понякога като гледам някой човек и си задавам въпроса, той идиот ли е роден...или е ходил на допълнителни курсове?”

https://bultimes.com/wp-content/uploads/2019/07/%D...

mariakirova

Тъмно пиво

Идиоти сме ние. Защото с нашето НЕгласуване даваме на тепсия властта в ръцете на такива менти.

kaily
снимка на kaily

е ня тоя догановите ласки са му замъглили зрението

seyko

Защото е беден и няма пари да си купи очила и

 

 да изчисти замъгленото зрение.

Rasmussen

Цонев, разликата от Гешев до Кьовеши е като тая от земята до Слънцето. Ако изобщо схващаш нещо.

2рee

Що не му расте нослето - чушка, на таз Мента, а и на Мендата???

ЗТБХЦ

Само за протокола - в началото имаше 24 кандидати за поста "главен европейски прокурор". От тях бяха подбрани трима (късата листа), които да се явят в Европейския парламент за изслушване.

 

Kövesi has led the DNA anti-corruption agency since 2013 and, under her management, convictions of high-level officials have risen sharply. However, PSD claims her work was politically motivated and amounted to witch-hunt.

The two other shortlisted candidates are Jean-François Bohnert from France and Andres Ritter from Germany. The initial number of applicants was 24.

 

https://www.euractiv.com/section/justice-home-affa...

 

И към момента Кьовеши не е единствен кандидат - Бонер не се е отказал.

 

Published 15:32 July 16, 2019

 

Bohnert remains in EPPO race despite reports confirming Kövesi as the sole candidate

Assurances that France’s Jean-François Bohnert remains in contention to become Europe’s chief prosecutor was given further weight after he said had not withdrawn his candidacy, which would have left Romania’s former chief prosecutor, Laura Codruta Kövesi, as the lone candidate to lead the European Public Prosecutor’s Office (EPPO).

 

https://www.neweurope.eu/article/bohnert-remains-i...

 

Хулиган

Йордан Цонев: И Кьовеши е единствен кандидат, защо нападате само Гешев

Много е просто.

Първо, защото Кьовеши все още не е човек на Пеевски.

И второ - Гешев вече достатъчно се е олял на досегашния си пост, за да бъде ясен нататък.

ТОЙ все такива си ги избира...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-...

Augereau

Също така, обърнете внимание кой е най-големият дразнител за мафиотската организация ДПС - не патриотите, не ГЕРБ (които те всъщност постоянно подпомагат в включови гласувания), не БСП (с които са били в коалиция), а малката Да, България ,която дори не е в парламента. За ПОРЕДЕН ПЪТ Данчо Ментата прекара половината предаване да плюе именно тях и тяхната остра критика към Гешев. 

 

Сещайте се кой е статуквото, кой е мафията и кой с кого играе. 

nottheone

*

ИвКо

Цонев ако беше малко по умен може да съпостави алгоритъма на избирането на Гешев с този при "гадният и омразен" соц където щеше да има задоволителен успех, а сега с това сравнение с Кьовеши направо се излага като мислещо същество.

 

Що се отнася до избора на Гешев, за мен беше ясно че още с "посещението" му в Щатите е избран за следващият главен прокурор. Още повече, че той май каза че 99% няма да бъде следващият главен прокурор на което не повярвах. Всъщност вече е знаел, че 99% ще е следващият главен прокурор, но се държа подигравателно с нас като каза обратното. И се питах защо един зам главен прокурор ще е в САЩ при положение, че мандата на главният прокурор е в края на мандата си? Сега вече не се питам, бил е там за да положи клетва за вярност пред краварският чиновник под чийто ресор ще бъде при изпълнение на мандата си. 

Гешев може да бъде всичко, но е далеч от понятието човешко същество, той може да бъде само шеф на лагери от подобието на Белене, където да се гаври на воля с невинни е не до там виновни.

Кара Колю

Данчо Ментата, та Данчо ментата

Абе, някой да знае защо е прекръстен тъй?

Old_ВG

Крупие.

Old_ВG

Мдаа, някой трябва да ходи на молитвени закуски, да приема новите задачи и да се отчита за свършеното.

Викате, на цвъц и приемник му намериха набързо, а?

Миии, така е природата празно не търпи!

Като следя тенденцията, май ше трябва да паля свещ, Господ здраве да Му дава на един...дето и името му не искам да се мърся да пиша!

nottheone

колега 18, се пак да не забравяме кой откъде е.

нито откъде се пръкнаха тия, дето избират борисов, нито кой е срещу него сега, нито пък кой някога вкара доганов в политиката.

тия развития требе да се помнят.

Кара Колю

"Крупие."

Нцъъ, езерото Балатон ?

Samnenie

Защо Мента? През соца е продавал в Мичурин /днес Царево/ от онези разхладителни газирани напитки с различен вкус - мента, шоколад, ягода и т.н., които се предлагаха по тротоарите и децата много харесваха. И тъй като мичуринци са разбрали, че е търчи - лъжи са го кръстили подобаващо. 

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Позициите на ДПС в прокуратурата остават непокътнати.

Прочее, един от малцината, които се измъкнаха сухи от скандалите в ДФЗ е г-жа Атидже Алиева-Вели, която в 2011-2019 г имаше последната дума по мерките по ПРСР. Сефа тя е евродепутат от листата на ДПС.

http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/ko...

ЗТБХЦ
Тринити

Йордан Цонев: И Кьовеши е единствен кандидат

Всъщност преди да остане единствен кандидат Лаура Кьовеши имаше още 14 конкуренти за поста.

Кириос Ментакис чете Библията,пърдон-Корана,тъй както му изнася.Назначаването на Кьовеши няма да е по вкуса на един собственик на ТЕЦ.Собственик,йоще и хидроинджинер.Затуй и гавазите му подскачат напред-назад и плещят глупости.

bobacko

Защо ги отразявате такива ментови смешници изобщо? Лаура Кьовеши е в края на състезанието, а онзи пинокио, е  единствен кандидат за поста глав. прок на РъБъ. НЕМА ТАКАВА НА(Х)АКАНА ДЪРЖАВА!!!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш