facebook
twitter

Горещи новини

ВСС си даде три дни да публикува концепцията на Гешев

954
Илияна Кирилова

Зам.-главният прокурор Иван Гешев, който е единственият кандидат за главен прокурор, е подал днес във Висшия съдебен съвет концепцията си за стратегическо управление на държавното обвинение през следващите 7 години, съобщиха от пресцентъра на ВСС.

"В съответствие с разпоредбата на раздел II, т. 2 от  Правилата за избор на председател на Върховния касационен съд, председател на Върховния административен съд и главен прокурор тя ще бъде публикувана на интернет сайта на ВСС в срок до 3 работни дни от постъпването ѝ", уточняват още от ВСС.

Ключови думи:

Иван Гешев, концепция, ВСС
17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Атанаска Дишева: Думите на Иван Гешев към мен бяха заплаха

17.11.2019

934 20
Спецпрокуратурата получи още 1 млн. лв. за 2019 г.
Над 100 съдии искат дисциплинарно преследване срещу Гешев и извинение от Данаил Кирилов

16.11.2019

7102 63

Коментари

seyko

Човека който ще отговаря за човешкото лице на българската олигархия.

ГАМЕНЧЕТО

Еб.........и и държавата щом тоя е единственият кандидат и се впрегнаха вси съдии дь му я гладят. Бавно от едната страна се композира мафията с бели якички от другата простия народ на който и прасетата/поминъка/му го унижожават. И пак накрая"първи ще бъде" Мъглиж".

JollyRoger's

А тезиси към концепцията ще има ли?

Хулиган

Сега вече ще видите какво концептуално четене ще пада!

http://www.drago.info/index.php/2019/08/09/svatbat...

ppipi7766

Тя концепцията е ясна.

Качулки, тоги и после рекапитулация в Страстбург, ама последната част е в полето на Горанов.

 

geo_19

Това не беше ли досега? А какви романтични времена бяха, когато Татарчев ги докарваше в чувал от Виена...

ГАМЕНЧЕТО

Ми те вече ш вървят пакет.

първолета

http://www.boec-bg.com/archives/2348?fbclid=IwAR04...

E тук са публикували концепцията му. Няма нужда прокуратурата да се хаби с "научни" съчинения.

 

 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Благодаря.

Наистина, защо бавят публикуването 3 дни? За да я прочетат разните консултанти на ОПГ-то и да предложат корекции. Щото досегашните изяви на Гешев наистина дават основания за опасения от евроскандал.

geo_19

До три дни... Което ознава, ча и утре сутринта могат да я качат на сайта. 

Su38

Не е работа на прокуратурата да се оправдава пред нас и да изнася данни от кухнята. Дори и адвокатите не го правят - онези, които Гешев ненавижда.

Работата на прокуратурата се вижда от резултатите - при добре подготвено обвинение, с доказателства, в които няма никакви дупки и противоречия, няма начин съдът да не реши в тяхна полза.

Проблемът, обаче, е в квалификацията и мотивираността на прокурорите. Ако съдя по шефа им... Пази, Боже..

geo_19

Колега, признавам си, че не съм следил професионалния път на Гешев... Би ли споделил за някоя негова издънка? Да речем лично негов случай стигнал до Страсбург и там България да е получила осъдителна присъда

Звън®
снимка на Звън®

А Вие уважаеми, може ли да дадете въодушевяващ пример за успешната работа на спец-прокурор Гешев, станал такъв през юли 2016 г. Дайте пример за наченато от него обвинение, минало всички инстанции и завършило с осъдителна присъда.

 

Апропо, не Ви ли смущава външния облик на лицето Иван Гешев? Отрупан с всички характерни атрибути на тиквената мода - антиуроки конец на китката, златен ланец, бръсната глава, арогантно поведение, неясно семейно положение - все пак ще е един от десетте примерни първенци на страната. 

 

От новините на БНР чух, че прокуратурата отлага обнародването на концепцията му за да се изчисти тя от лични данни. Чува ли сте, например, публикуването на теорията на относителността да се отлага поради подобни причини. Или операта "Луд гидия" на Парашкев Хаджиев? Или "Бит и душевност на българския народ" на Иван Хаджийски? Дори и излагането на творбата на Вежди Рашидов "Вдяване на тръба в хъб Балкан", бронз с размери 29/12/8 см., изобразявща как надарено джудже обладава анално огнеборец, държащ в ръце омекнал пожарникарски маркуч, не бе отложено по подобна причина.

geo_19

Апропо, не Ви ли смущава външния облик на лицето Иван Гешев? Отрупан с всички характерни атрибути на тиквената мода - антиуроки конец на китката, златен ланец, бръсната глава, арогантно поведение, неясно семейно положение - все пак ще е един от десетте примерни първенци на страната. 

 

Това ще е последното, което ще ме смути. Както не ме смущават странните перчеми на Доналд Тръмп и Борис Джонсън (те и двамата имат нетипично семейно положение). Досега единствено ме смути външния вид на онази Евгения Станкова (така май се казваше?) с белия костюм и разпуснати коси. И изказването й за някаква поливна система въпреки, че и за неспециалист става ясно, че става дума за фонтанна система. 

 

бонго-бонго

Ми няма как да има вече издънки. Такива имаше в началото. Миналата година , като прехвърлиха корупцията към специализираната прокуратура в периода юни-номеври от  13 образувани дела, 6 обвинения бяха върнати на специализираната прокуратура, на която господин Гешев е ръководител, за негодност на обвинението, а една завърши с оправдателна присъда.

Тези проблеми бяха решени законодателно от ГЕРБ и ДПС, като прехвърлиха делата на специализирания съд. ПОкрай случая "Иванчева" пък видяхме как работи специализираният съд: началникът на дриймтима снове като цветарка и взема протокола от първоинстанционния съд лично, преди дори този протокол да е подписан  от секретаря.

Проверката на ВКС, реакцията срещу нея недвусмислено показа, че специализиран съд и специализирана прокуратура "играят е един отбор" - нещо, което е менислимо за една правова демократична държава.

Minderbinder

Тъпо заглавие. Хейтърско.

seyko

Тъпо заглавие, но и днас форума тъпичко се отнеси по въпроса за магданоса.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×