Quantcast

Медия без
политическа реклама

Владимир Зеленски заяви, че Крим ще се върне в състава на Украйна

Американският енергиен министър ще присъства на встъпването на новия украински президент

18 Май 2019
EПА/БГНЕС архив

Новоизбраният украински президент Владимир Зеленски вярва, че Крим ще се върне в състава на Украйна, но „пътя ще бъде дълъг“‘, предаде ТАСС, цитирана от Фокус.
„Днес е 75-ата годишнина от началото на депортацията на кримските татари…Аз вярвам, че ние ще освободим родината на кримските татари от окупацията. Пътят за възвръщане на Крим може да бъде и дълъг, но ние ще го изминем заедно“, написа Зеленски във Facebook.
По думите на Зеленски, кримските татари „отново са станали жертва на репресии“. 
По официални данни, в Крим живеят повече от 260 хиляди татари, допълва агенцията. 
Министърът на енергетиката на САЩ Рик Пери ще присъства на инаугурацията на новоизбрания президент на Украйна Владимир Зеленски на 20 май, пише всъщото време украинското издание “Страна“. Пери е министър на енергетиката на САЩ от 2 март 2017 г.
Изданието информира кои лидери ще присъстват на церемонията по встъпване в длъжност на Зеленски в Киев.
Очаква се президентите на Естония, Латвия, Унгария, Грузия, както и министърът на отбраната на Канада и много други официални да пристигнат на церемонията на 20 май
„Страна“ успяба да научи и, че церемонията ще се проведе в три етапа – клетва във Върховната Рада, среща с гостите и дипломатически представители и накрая новоизбраният президент ще отиде в сградата на президентството.
 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?