Quantcast

Медия без
политическа реклама

Турция и Русия са близо до сделка за Су-35

Тя включвала 36 изтребители и съвместно производство на някои от компонентите за самолетите, включително прецизни оръжия

26 Окт. 2019
БГНЕС

Турция е близо до постигането на споразумение с Москва за закупуване на изтребители Су-35, както и за съвместно производство на някои компоненти от самолетите, произведени от Русия, съобщиха турски източници, цитирани от в. „Сабах“ и БГНЕС.

Турски и руски представители обсъждат подробностите за продажбата на общо 36 изтребителя Су-35 на Турция, два месеца след като президентът Реджеп Тайип Ердоган посети международния авиационен и космически салон (МАКС)край Москва.

Обсъждало се възможното участие на Турция в производството на някои компоненти от изтребителите, включително прецизни оръжия и боеприпаси.

При посещение на MAKС-2019 на 27 август на Ердоган бяха показани най-новото поколение руски стелт бойни самолети – изтребителят Су-57, изтребителите Су-35, както и военният вертолет Ка-52 и транспортният хеликоптер Ми-38.

Скоро след посещението на турския лидер Сергей Чемезов, ръководителят на руския държавен производител „Ростех“, заяви, че биха желали да продадат на Турция руски бойни самолети за въздушно превъзходство, ако Анкара “пожелае това”. 

 

Ключови думи:

су 35, Русия, Турция, сделка

Още по темата