facebook
twitter

Горещи новини

Тръмп предложи премахване на лотарията за зелени карти

Иска да бъде заменена с нова програма, която да се нарича „Постройте Америка”. Демократите отхвърлят идеите му
1856
БГНЕС архив

Премахване на лотарията за зелени карти предложи американският президент Доналд Тръмп, предава Нова тв. Всяка година чрез нея 55 000 души от целия свят получаваха правото да пребивават легално и да работят в САЩ, заедно със семействата си.

Досегашната програма ще бъде заменена с нова виза, която ще се нарича „Постройте Америка”. Системата ще работи въз основа на точки, например по-младите работници ще получават повече точки, защото ще работят по-дълго време в полза на американската икономика. Повече точки ще получават и хората, които имат специални способности или умения.

Председателят на Палатата на представителите на конгреса на САЩ демократът Нанси Пелоси отхвърли миграционната реформа, предложена от президента Доналд Тръмп, предаде ТАСС по-късно, цитирана от Фокус.  Пелоси заяви, че плана на Тръмп е изначално „мъртвороден“ и „не е сериозно предложение“. Председателят на Палатата на представителите разкритикува системата, която трябва да оценява способностите на имигрантите, на принципа на която е основана реформата на Тръмп. Пелоси определи концепцията, като „унищожителна“. 
Представители на Демократическата партия изискват във всеки план за миграционна реформа да има наличие на мерки за защита на имигрантите, които са попаднали незаконно в САЩ в детска възраст и са останали в 

"Ако по някаква причина, вероятно политическа, не можем да накараме демократите да одобрят този план основан на заслуги и на висока сигурност, тогава ще го одобрим веднага след изборите, когато си вземем обратно Парламента (Камарата на представителите), Сенатът, и, разбира се, поемем президенството", посочи Тръмп, цитиран от БНР

Планът е разработен от зетя на Тръмп и негов старши съветник Джаред Кушнер и от Стивън Милър, съветник, известен с твърдата си линия по въпросите на имиграцията.

Имиграционният план на Тръмп включва предложения за повишаване на сигурността на границата, за да се предотврати незаконното пресичане, като съдържа и правни промени, насочени към ограничаване на потока от мигранти от Централна Америка, търсещи убежище в САЩ, съобщава Националното радио.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ започнаха новата лотария за "зелени карти"

02.10.2019

1613 26
САЩ загърбиха сближаването с Куба

20.09.2019

612 3
Тръмп остави автограф на границата с Мексико

19.09.2019

354 2

Коментари

peniko

Значи ще искат да копират Канадскиата система. И добро и лошо. Добро за тях, зашото ще си пресяват кандидатите. Лошо за кандидатите, зашото ситото ще стане по-ситно. Но и старата и която и да е бъдеща система не могат нищо да помогнат по отношение на латиносите - те идват ежедневно без никакви "карти".

inventus

Много добре ще направят! И за себе си и за света ако въобще премахнат всякакви зелени сини пембяни карти. Да си преценят на място кого искат и кого не искат от наличните кандидати и толкоз. Както правят и другите.

Bozhilko

Тръмпанар. Зелената карта е програма за "разнообразяване" на емиграцията, за да не са емигрантите само братчеди от няколко големи нации.

buratinob

Как се "разнообразяват" 300 милиона ссъ 100 хиляди годишно?

Това е бетер хомеопатичните практики.

Виж Меркелица как рязко "разнообрази  Европа.

Мунчо_Огнянов

"...ще го одобрим веднага след изборите, когато си вземем обратно Парламента (Камарата на представителите), Сенатът, и, разбира се, поемем президенството", посочи Тръмп..."

.

Има ли още някой, който да се чуди дали Тръмп ще се кандидатира за 2-ри мандат, а?

дъртреалист

Имиграционният план на Тръмп

Какво пречеше на Германия да работи по такова логично решение на демографския проблем,
вместо самоубийствената глупост, която извършиха?

dissidentbg

Точкова система съществува от много години в Австралия. По-късно и Канада я въведе.

 

Що се отнася до лотарията, то и тя, донякъде, е точкова система.

ДpaгaнOxpидcки

Само 5% (пет процента) от всички имигранти, получили "зелена карта" през 2017 г., са по лотарията.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×