Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тръмп предлага временна защита на имигранти срещу пари за стена

20 Яну. 2019Обновена
БГНЕС архив

Президентът Доналд Тръмп предлага временна защита на хора, незаконно дошли в САЩ като деца и други групи имигранти, изправени пред депортиране, в замяна на средства за спорната му гранична стена, съобщава Франс прес, цитирана от Агенция Фокус.
Предложението на Тръмп предвижда да бъдат отпуснати средства в размер на 5,7 милиарда долара за финансиране на гранична стена, 800 милиона долара за „спешна хуманитарна помощ“ и 805 милиона долара за технология за откриване на наркотици и сигурност на пристанищата.
Срещу това той предлага три години защита за 700 000 така наречени „мечтатели“, които са в страната незаконно още като деца, както и за 300 000 други имигранти, чийто статут на закрила изтича.

Предложението на Тръмп да сложи край на 29-дневното частично спиране на работата на американското правителство, предизвикано от спора за финансиране на стената, изглежда обречено още преди разглеждането. 

Още преди речта, председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси отхвърли предложенията на Тръмп като „компилация от няколко отхвърлени инициативи, всяка от които е неприемлива и не представляват искрени усилия за възстановяване на сигурността в живота на хората“. „Малко вероятно е някоя от тези разпоредби сама да мине в парламента, и взети заедно, те не са ефективни“, каза Пелоси в изявление.
Предложението на Тръмп да сложи край на 29-дневното частично спиране на работата на американското правителство, предизвикано от спора за финансиране на стената, изглежда обречено още преди разглеждането. Все пак на Тръмп било обещано предложението му да бъде разгледано през следващата седмица. 

Още по темата