Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тръмп отказа Нанси Пелоси от посещение в Афганистан

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса не иска да пътува с граждански полет

19 Яну. 2019
EПА/БГНЕС
Нанси Пелоси

Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси се отказа от плановете си да пътува с граждански полет до Афганистан, където трябваше да посети войските на САЩ. Тя заяви, че президентът Доналд Тръмп е създал опасност за сигурността, като е разгласил пътуването, предаде БНР като цитира „Асошиейтед прес“.

По-рано тази седмица Пелоси призова Тръмп да отложи обръщението си „За състоянието на съюза“, насрочено за 29 януари, като изтъкна свързани със сигурността проблеми в момент, когато Министерството на вътрешната сигурност и други ведомства в САЩ остават без финансиране. Тръмп отвърна, като отмени пътуването на Пелоси и делегация на Конгреса до Афганистан, което трябваше да се осъществи с военен самолет. Президентът предложи тя да пътува с граждански полет.

Тръмп омаловажи пътуването, определяйки го като пиар събитие, въпреки че наскоро той направи подобно посещение в конфликтната зона, допълва Нова ТВ. Според президента би било най-добре, ако Пелоси остане във Вашингтон, за да преговаря за уреждане на въпроса с частичното спиране на работата на правителството.

Вчера Пелоси заяви, че информацията за плановете й да пътува с граждански полет е „изтекла“ от Белия дом и каза, че заедно с придружаващите я конгресмени са се отказали, след като Държавният департамент е предупредил, че разгласяването на посещението значително е увеличило опасността за делегацията. От Белият дом заявиха, че не са разгласявали  нищо, което да създаде опасност за сигурността.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?