facebook
twitter

Горещи новини

Тръмп обяви извънредно положение заради стената с Мексико

1554
EПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп обяви извънредно положение на границата с Мексико, за да получи исканите от него средства за строеж на стена там. В изявление в Белия дом той заяви, че стената е нужна, за да спре нелегалните мигранти и трафика на наркотици. Нужни са му около 7 млрд. долара. Границата е 3200 км, а оградата ще е около 350 км.

Той подписа законопроекта за финансирането на държавните институции, за да избегне ново спиране на работата им, а въведе извънредно положение, за да осигури финансиране за стената. Долната камара на Конгреса одобри тази нощ законопроекта за финансирането на федералната администрация. Той предвижда да бъдат отпуснати над 300 милиарда долара на няколко ведомства и агенции, които ще им осигурят средства до септември. По-рано документът беше приет и от Сената.

 

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Техеран: САЩ някога бяха заплаха, а сега са просто възможност за нас

22.06.2019

28464 331
Дори военният министър се отказа от Тръмп

18.06.2019

3255 23
Тръмп официално започна кампанията си за преизбиране с нов лозунг

19.06.2019

726 7

Коментари

vasilevil

Уж само през соца правиха огради но се оказа че не е така?

crossfit75

Vasilevil,

Има малка разлика- през соца “народните” държави правеха огради за да не може стадото да побегне отвъд браздата. 

Тука става въпрос за ограда да пази от такива дето искат да дойдат вътре, не да бягат (много са тъпи тия  хорица- требе да гледат “Раша Тудей” и да четат форума на “Сега”. И ще знаят че требе да драпат да се доберат до Сибир, не до Калифорния! Ма кво да ги праиш- не отбират хората.)

bgman13

crossfit75, малката тайна на желязната завеса се състои в това, че социлалистическите държави пазеха границата на Западна Европа. България се намира на стратегически най-важното място, наред с Турция - това е движението по суша през Босфора. Поради тая причина, България пазеше границата много силно. А и през Турция беше трудно да се мине, щото и там цареше гаден държавен режим.

 

Така че ситуацията беше (от гледна точка на географската карта) - ние им пазим на тях границата, те се правят, на филантропи относно целя свят, когото пак те ограбват, за да има висок стандарт в Западна Европа. От черните станции бълваха, че нас не ни пускат на запад.

 

Нещата вече си идват на мястото след като желязната завеса падна. А падна и Кадафи, който също ги предупреждаваше, за какво служи неговият режим - пак за същото, макар и движението през Средиземно море да е по-трудно. Но и Сахара е море, труднопреодолимо.

Та веднага след падането на соца, западът бе тоя който моментално издигна Шенгенска завеса. До 89та тоя запад, систематично пропагандираше, че соцът не ни позволява на нас българите да ходим да работим на запад, което било в нарушение на правата на човека. Но падна желязната завеса и същите които ни разправяха, че комунистите не ни пускат издигнаха шенгенска завеса.

 

Но ето че много години по-късно те ни пуснаха, макар че и до ден днешен не ни пускат напълно (щото има още пречки, а една от тях е валутния кур). Сега вече ситуацията им с емигрантите става сериозна и ще става все по-сериозна - което иде да покаже на всички мислещи хора, които са поне малко с всичкия си (споко, аз знам, че ти не си от тях), че именно територията на Западна Европа е тая която има смисъл да бъде пазена - от тия които искат да влязат където са реките от мед и масло. А същевременно, колкото по-голям наплив на емигранти нахлува в ЕС, толкова повече и съвсем закономерно стандартът на живота пада.

 

Казвал съм а сега повтарям, за да чуят и най-големите глухари. Преди 89та средната заплата за която работеха българите като покупателна способност беше колкото средната работна заплата за която работят днес българите на запад. По онова време, средната заплата в Западна Европа беше по-голяма от тая в България. Но не чак толкова по-голяма колкото днес. Т.е. заплите падат на всякъде. И ако има нещо, което да маскира тоя процес това е техниката, която закономерно се развива и натрупва. По онова време нямаше такава техника разбира се, както днес.

crossfit75

Бах тая нива! Ти си опасен индивид! Характера на Will Smith във “I am legend “ явно е базиран на твоя Феисбук 😀

аз бях (и още съм) в Щатите и бях в “зряла възраст “ на тая дата. Не си спомням пусти улици. 

ИвКо

Има малка разлика- през соца “народните” държави правеха огради за да не може стадото да побегне отвъд браздата. 

Така беше през соца, еднопосочна беше. Оградата се изправяше когато някой искаше да излезе и падаше когато някой искаше да влезе.

fierсe
снимка на fierсe

баси, страна основана от емигранти,

отказва да приема себеподобни,

включително и нашите нови хамериканци

барабар петко с мъжете😁😁😁!

Лoвkия

Тов.Трэмп просто изпълнява предизборните си обещания, като до този момент го прави твърде успешно.

А отношението на здравите форумни сили към изграждането на тази стена е доста любопитно.

От една страна валят критики към нашата си, българска ограда, но само заради изпълнението, а не заради функцията ѝ - да спира ордите диви афганци и "сирийци" напиращи откъм Турция, които са заплаха за нас и които никой не иска тук.

Критиките започват едва когато някой друг, при това враг, започне да прави същото, което ние вече сме направили - да строи ограда, спираща пришълци, които повечето американци не искат в страната си.

Сега вече Тръмп е лош, не е демократ, спира свободното движение на хора, абе кофти човек.

Смех...

Лoвkия

Твърде отскоро си тук, нали така, няма как да знаеш какво се е писало за тази стена, за която се говори от години.

Лoвkия

Бягаш от отговор - добра ли е нашата ограда и лоша ли е тази на Тръмп?

ИвКо

добра ли е нашата ограда и лоша ли е тази на Тръмп?

Що за въпрос, краварската е по евтина и дори и  стадо бизони не мож я събори, нашта е по скъпа и дори найлоновите торбички от вятъра са в състояние да я съборят, а хората дето минават през нея от весниците разбират, че е имало ограда.

Лoвkия

Айде пак, като за третокласник - добре ли е за България и САЩ да имат по една от границите си стена, която да спира хора, които са нежелани както тук, така и там?

Сега вече достатъчно ясен ли е въпросът ?

Лoвkия

Ауу, Чичовото отваря фторо пакетче дъфки.

wreckage
снимка на wreckage

Chuck Schumer‏Verified account 

@SenSchumer

 

“I didn’t need to do this, but I’d rather to do it much faster.” —President @realDonaldTrump

 

Mr. President, how can this possibly be an national emergency if you’re saying you don’t need to do it?

 

Unreal. #FakeTrumpEmergency

https://twitter.com/SenSchumer/status/109645643975...

 

 

оранжеф палячо

ИвКо

Щом като толкова настояваш. Добре е, щом като има огради за къщи, вили, предприятия и разни други имоти защо да няма огради за държави. Като гледам тенденцията не изключвам в някой от бъдните дни да ни кажат, че трябва да премахнем и входните врати на домовете си.

Лoвkия

Е толкова ли беше трудно...😃

Влез или се регистрирай за да коментираш

×