Медия без
политическа реклама

Тръмп обмисля да отиде на Парада на победата в Москва догодина

08 Ноем. 2019
bnr.bg/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че иска да отиде на парада за Деня на победата в Москва догодина, съобщи Нюз.бг., като се позовава на американски и руски медии.

Американският държавен глава е потвърдил, че е получил покана от руска страна да присъства на отбелязването на 75-годишнината от победата във Втората световна война, като уточнява, че поканата да присъства на парада в Москва съвпада с разгара на предизборната кампания за президент в САЩ. Той все пак щял да помисли дали да я приеме.

През юни, по време на пресконференция на срещата на Г-20 в Осака, Доналд Тръмп също обяви, че сериозно ща обмисли поканата на руския си колега Владимир Путин да присъства на Червения площад на 9 май 2020 г.

„Оценявам поканата. Това е средата на политическия сезон, така че ще видя какво мога да направя, но с удоволствие бих отишъл, ако мога“, е казал Тръмп пред репортери в Белия дом днес, съобщи и БНР.

В Москва на 9 май всяка година се провежда парад в чест на победата над нацистка Германия, но догодина се навършват 75 години от края на войната и се очаква Кремъл да ги отбележи с голяма помпозност. Вчера руският заместник външен министър Сергей Рябков заяви, че поканата на Путин до американския му колега за парада е „посрещната с интерес“. 

Още по темата