Медия без
политическа реклама

Тръмп и Борисов поздравиха Борис Джонсън за победата му на изборите

13 Дек. 2019

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави британския премиер Борис Джонсън за "великата победа" на парламентарните избори. В пост в Туитър той заявява, че Англия и САЩ вече ще бъдат свободни да сключат ново голямо търговско споразумение след Брекзит. "Тази сделка има потенциала да бъде много по-голяма и по-доходоносна от всяка сделка, която би могла да бъде сключена с ЕС. Празнувайте Борис", е написал той.

    "Честитих изборната победа на Борис Джонсън и Консервативната партия. Вярвам, че ще продължим да работим добре заедно и ще поддържаме сътрудничество между България и Великобритания на високо ниво". Това пък написал в личния си профил във Фейсбук българският премиер Бойко Борисов.

    Междувременно, британският премиер Борис Джонсън обеща, че Великобритания ще напусне Европейския съюз на 31 януари, както беше планирано. Осъждайки продължилите повече от три години политически спорове за Брекзит, той каза, цитиран от БГНЕС: „Ще сложа край на всички тези глупости и ще извършим Брекзит навреме до 31 януари, без ако, без обаче".

     

    Още по темата