facebook
twitter

Горещи новини

Трети протест за зелени площи в столичния "Младост"

588
Архив СЕГА

За пореден път в столичния квартал "Младост" 1 пред блок 73 ще се съберат протестиращи, за да "довършат започнатото", както самите те са го формулирали, и да защитят малкото останали зелени площи в квартала, съобщи БНР.

Общинският съветник Войслав Тодоров обясни пред радиото защо се налага трети протест. "Причината е, че буквално ден-два след отмяната на решението да се строи, собствениците заградиха единия от имотите пред блока, точно зелената площ, най-озеленената, където има и най-много дървета  и това нещо провокира гражданите отново да заявят, че работата не е свършена докрай“.

Тодоров разказа и за началото на недоволството. "Протестите започнаха след едно решение но Общинския съвет в края на миналата година, в което доста набързо точно преди празниците се прие един план, който позволяваше точно пред прозорците на блок 73 да изникне 32-метрова сграда, която е всъщност по-висока от самия блок. Използвани са редица вратички в закона и отделно да се продължи ул. "Ерусалим", която е основна пътна артерия в "Младост" 1, точно под балконите на блока, което унищожава и паркоместа, увеличава нивата на шум, запрашеност и т.н.“.

“Големият успех на протестите е, че след като проведохме втория си протест, беше внесен докладът за отмяна на решението и това решение вече е отменено. Така че на този етап тук не може да се строи“, заяви Тодоров.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

С 3000 лв. поскъпна платеното обучение по медицина
Българи ще протестират срещу Борисов пред канцлерството в Берлин

03.08.2020

13577 24
Недоволни граждани блокираха пътя към Гърция при Кресна

02.08.2020

Обновена

6112 45

Коментари

Диагностик

Като гледам красивата снимка се чудя, защо тези софиянци от Младост не се приберат в селата си?!

Solace

Снимката е от градинката до Лидл в Младост-3, част от която кметицата Авджиева продаде на някакъв, за да си окрупни парцела (че беше недостатъчно голям за издаване на разрешително за строеж). И сега там, на метри от пейките, се извисява блокче...

Влез или се регистрирай за да коментираш