Quantcast

Медия без
политическа реклама

Трети протест за зелени площи в столичния "Младост"

16 Юли 2019
Архив СЕГА

За пореден път в столичния квартал "Младост" 1 пред блок 73 ще се съберат протестиращи, за да "довършат започнатото", както самите те са го формулирали, и да защитят малкото останали зелени площи в квартала, съобщи БНР.

Общинският съветник Войслав Тодоров обясни пред радиото защо се налага трети протест. "Причината е, че буквално ден-два след отмяната на решението да се строи, собствениците заградиха единия от имотите пред блока, точно зелената площ, най-озеленената, където има и най-много дървета  и това нещо провокира гражданите отново да заявят, че работата не е свършена докрай“.

Тодоров разказа и за началото на недоволството. "Протестите започнаха след едно решение но Общинския съвет в края на миналата година, в което доста набързо точно преди празниците се прие един план, който позволяваше точно пред прозорците на блок 73 да изникне 32-метрова сграда, която е всъщност по-висока от самия блок. Използвани са редица вратички в закона и отделно да се продължи ул. "Ерусалим", която е основна пътна артерия в "Младост" 1, точно под балконите на блока, което унищожава и паркоместа, увеличава нивата на шум, запрашеност и т.н.“.

“Големият успех на протестите е, че след като проведохме втория си протест, беше внесен докладът за отмяна на решението и това решение вече е отменено. Така че на този етап тук не може да се строи“, заяви Тодоров.

Още по темата