facebook
twitter

Горещи новини

Съединиха морската и сухоземната част на "Турски поток"

3740
Pixabay

Морската и сухоземната част на газопровода "Турски поток" са съединени, съобщиха от компанията оператор, цитирани от ТАСС.

Газопроводът трябва да има две отсечки всяка с капацитет от 15.75 милиарда куб.м. газ. Първата от тях ще доставя "синьо гориво“ за Турция. Очаква се газът по нея да почете в края на 2019 г., предаде Нова тв.

Втората - трябва да снабдява Балканите и страните от Централна Европа, като крайната точка е газовия хъб "Баумгартен" в Австрия. Най-вероятно тя ще премине през територията на България, Сърбия и Унгария. Вариантът за нейното продължение към Гърция и оттам за Италия в момента изглежда по-малко вероятен. 

22

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Газопроводът "Турски поток" ще е готов до края на годината

24.05.2019

865 16
Роудшоуто на Борисов стигна до Гърция

23.05.2019

Румяна Гочева

1151 1
Над 1 млрд. лв. струва на българите липсата на конкуренция на газовия пазар

01.05.2019

Румяна Гочева

714 4

Коментари

Душко

Лъжа ! Русия няма нито кораби , нито тръби , нито технологии , нито ГАЗ , нито ХЪБ !

Yankov

Не пише от коя страна са ги съединили. Трябва да е откъм руската, щото от другата, не знам да има изградено нещо като сухоземен тръбопровод. Пък и дали въобще ще има не се знае.

dissidentbg

На руският бряг ги съединиха през януари. Сега на турският бряг.

Не е нужно да има цялостен газопровод на брега. Достатъчна е тръба до приемният терминал.

Yankov

И къде се намира тоз "приемен терминал" в Турция? Някаква информация? Снимки?

Седем с един...

Г-н Янков, снимките заверени от нотариус, че са верни, ли ги искате? И да пише на тях "вярно с оригинала"? А "приемният терминал" се намира там, където са го построили и като приемен такъв, най-вероятно се намира на територията на Турция, а не в Гърция или в Албания. Няма да оставят тръбата/те отворени или запушени с тапи, я! Мдаа, а този "приемен терминал" можеше да се намира в България, малко южно от Варна и нямаше да леем сълзи и сополи за някакво хъбче...И да гадаем дали тръбата ще ни заобиколи...Можеше...Ама някаква черна котка ни мина път, американска ли беше , брюкселска ли, не е съвсем уточнено, но Някой се похвали пред сахибите, че ги бил спрял...за което получи поредното "конграчулейшънс" и поощрително потупване по рамото...

ablepsia

газът по нея да почете 

 

Кого ще почете газът?

Седем с един...

Баце и хъбът Му...

kissсинджира

Лъжа. Такъв поток е невъзможен. И е неизгоден. И е против здравата логика на здравите умно-красиви сили. Ни моа пувярвам. Та нали години наред експертите по шарлатанистика и придворните на Вашингтон медии ни облъчваха с такива свети истини. Ся на кой да вярва човек? На Мартин Димитробиберонов или на ТАСС и дъщерната и Нова телевизия? Мирише на фалшива новина, тичам да ви докладвад на Марийката Габриел, Атлантическия клуб и мириканското Стратегичеако командване, да знаете, не съществуват сини патоци, южни патоци или турски патоци. 

TheBoss

Тук ще е цирк... чакаме жалните ревливи постчета как газ ащял да ни заобиколи и как ще станем зависим от турците, разбииш ли 😂 

Веднага приготвям пуканки и бира.

Гларyс

Аха, цирк е. Щото един спря три енергийни руски проекта, а по-рано тоя месец разправяше "няма да се плашите"...

 

Скитник-1

    Тази снимка някой знае ли откъде е ? Защото аз не съм виждал никога да се работи с такава технология. Ако някой е виждал как се нитова газопровод, нека разкаже.

dissidentbg

Не са само пишещите в СЕГА. Навсякъде по Света журналистите ползват снимки за щяло и нещяло, независимо откъде и откога са снимките.

 

Тази е много, много стара снимка на водопровод, но я ползват и когато пишат за нефтопроводи, а сега и за газопровод. Тръбата на снимката не е от метал.

Седем с един...

Ами да! Нитова се с нитачка, но не тръбата, а съпътстващото покритие на изолацията. Щото върху всички тръби, независимо дали пренасят газ или течност, и навсякъде по света  се полага изолиращ слой от някакъв материал, лош проводник на топлина. Щото тоя газ, както и течностите, има лошото свойство да се разширява значително при повишаване на температурата на околната среда. Никъде не се оставя гола тръба, освен за кратки разстояния, каквито са тръбите в рафинерии и заводи...А дори и там на много места се изолират... 

ablepsia

Не пише от коя страна са ги съединили. Трябва да е откъм руската, 

 

Защо чакаш на български медии да те осведомяват адекватно, като например - "газът по нея да почете "? Търси първоизточниците. Ето:

 

 

Морскую и наземную части «Турецкого потока» соединили в Турции

 

В Турции был сварен завершающий стык, который соединяет морскую и прибрежную секции газопровода «Турецкий поток». Об этом во вторник, 19 марта, сообщает «Интерфакс» со ссылкой на оператора проекта South Stream Transport B.V.

Связанные одной веткой: Болгария ждет российский газ

Для реализации проекта «Турецкий поток» по территории страны София должна получить надежные гарантии от Еврокомиссии

Отмечается, что это символизирует завершение всего комплекса работ по созданию газопроводной системы в Черном море.

 

 

https://iz.ru/857996/2019-03-19/morskuiu-i-nazemnu...

 

Yankov

Начи, то и заглавието объркано. Доколкото понимаю руския не са свързали никакви морски и сухоземни части на турецкия паток, ми са завършили морската част. Щото, както вече писах, сухоземна няма, а и не се знае дали въобще ще има.  

fierсe
снимка на fierсe

ами ич даже го не понимаеш

ИвКо

Това е фалшива новина Путин няма пари за ЮП, та щял да има за ТП, фейк и мултфилмче.

Stern

крайната точка е газовия хъб "Баумгартен"

Това "Баумгартен" да не значи "Боко" на австрийски?

Щото, нали, хъбчето Му беше в кърпа вързано.

paragraph39

/:/Съединиха морската и сухоземната част на "Турски поток"

.........................................................................................................................

БРАВО на ДПС- добре свършена работа!

България вече ще получава руски газ от Турция/по "Турски поток"/, вместо директно от Русия/по "Южен поток"/ и да транзитира за Турция!

Сега България ще плаща за транзитиран руски газ от Турция, вместо Турция да плаща за транзитиран руски газ от България!

Ашколсун, ДПС! Дано поне ДПС са прибрали добри пари за добре свършената от тях работа в полза на Турция!?

Ruja

Газопроводът напредва, а ние все още нямаме яснота за нашето участие.

ИвКо

Газопроводът напредва, а ние все още нямаме яснота за нашето участие.

Откъде да я имаме като никой нищо не ни казва, нито ЕК, нито Пу, нито Ер. Единствено от Ву имаме шанс да научим нещо, но ние па си имаме самочувствие и няма да се унижаваме да го питаме.

Казуса
снимка на Казуса

Колегата Янков убедително ни доказа, че такова животно като "Турски поток" нЕма и не може да има. Както нашият вожд Костов преди доказваше, че газ по "Син поток" не ще да потече, защото ще се втечни на дъното на Черно море.

 

А наследниците на древните укри доказаха, че Кримският мост не може да бъде построен изобщо, а после доказаха, че мостът неминуемо пада.

 

А лидерът на свободния свят Барак Обама доказа, че руската икономика е рухнала.

 

Хвала на такъви експерти като Янков!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×