facebook
twitter

Горещи новини

Съдът не прие прокурорските доводи и остави на свобода пловдивския младеж

Това стана въпреки подгряването от страна на държавното обвинение, че той бил правил бомба, която нямала аналог в България, както и че имало реална опасност за сигурността на голям брой български граждани
2995
БГНЕС

Съдът не повярва на новите "кървави" твърдения на прокуратурата и остави на свобода младежът от Пловдив, обвинен в тероризъм. На днешното заседание Апелативният специализиран наказателен съд отхвърли протеста на спецпрокуратурата, която искаше неговото постоянно задържане, предава БГНЕС. Магистратите потвърдиха мярка за неотклонение „Надзор на член на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица“. “Съставът на съда отчете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на престъпленията, за които е обвинен; но съдът счита, че той трябва да продължи училище и да остане в естествената му среда. Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване“, заяви говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева.

„Изцяло се споделят мотивите на първоинстанционния съд. Прие се, че следва съдът да даде шанс на обвиняемия, тъй като скоро е навършил 16 години. Беше му обяснено, че взетото решение от съдебния състав е тежко, и се надяваме да не се повтаря извършеното от него“, съобщи прокурорът по делото Илиян Точев. Прокурор Сийка Милева добави, че момчето в залата е заявило, че осъзнава вината си.

Прокурорите обясниха, че не могат да дават подробности за това какво е казало момчето в съдебната зала, за да не нарушават правата му.

„Прокуратурата ще продължи да поддържа искането си за задържане под стража на непълнолетното лице, тъй като считаме, че тя е една от най-адекватните. Така той ще бъде изолиран в специална среда, в която с него ще работят психолози и психиатри“, заяви часове по-рано, преди съдебното заседание прокурор Милева, цитирана от БГНЕС. Според държавното обвинение продължава да има реална опасност за сигурността на голям брой български граждани.

„Непроменено е мнението на прокуратурата, че в настоящия казус се касае за дете, жертва на радикализация и за една огромна човешка трагедия. От друга страна стоят сигурността и интересите на българското общество. Намерени са взривни вещества и устройство, по обем и брой, несъпоставими с нито един друг казус от новата история на България“, заяви прокурор Милева.

Тя подчерта, че това не е било известно на никого, дори и на родителите на детето. При претърсванията е намерена информация, която показва, че детето е подготвяло терористичен акт. Отделно от нея са намерени и видеоклипове, изпращани от него към вербовчика в тази насока.

„Помощта на родителите е огромна. Но информацията, първоначално придобита, е за радикализация и тя не е подадена от тях“, категорична е прокурор Милева.

Ключови думи:

Пловдив, тероризъм, бомба
21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Австрийският културен павилион Fluca гостува на Пловдив

03.07.2019

337
Мъж бе открит мъртъв в дома си

26.06.2019

1378 1
Падна изолацията на санирано преди 6 години училище в Пловдив

26.06.2019

1410 15

Коментари

JollyRoger's

Еталон за “мярка“ една дряновица...

16-годишен льольо Фърли “органите“ в шаш...

Добре че брадатите майки не ни бръснат за джанка, че иначе...

Миряна Б.

рсдион расколников. доживях до жив персонаж на Достоевски. Предпочитам Тургеневите. и Толстоевите. Те не убиват.

Миряна Б.

Заглавието е дразнещо неграмотно. бомбата била несъпоставима, точка. С какво, бре прокуратуро?

duch

Сега в затвора, а като стане на 50 временен директор на Булджазира

ЗИЛ131

Несъпоставим казус, каквото и да значи това в една прокурорска глава. Ако е такава голяма заплаха, защо е този шум?

Миряна Б.

Малкият е искал да си провери куража и да се равни като Разколников на масовите убийци по цяла Евроопа като Наполеон.

БатВаню

Намерени са взривни вещества и устройство, по обем и брой, несъпоставими с нито един друг казус от новата история на България“, заяви прокурор Милева.

Вероятно прокурор Милева съпоставя настоящия казус с казуси от по-старата история на България, например взрива на църквата Света Неделя през 16 април 1925 година, организиран от Българската Комунистическа Партия.

Там са използвани около 25 кг експлозиви, убити са 134 души, ранените са над 500, като някои от тях в последствие почиват от раните си.

 

Звън®
снимка на Звън®

Тогата на прокурорката Сийка е специална направа на дизайнера Партений от Синодалната шивалня. Шита е ръчно с диамантена игла. Използван е сатен - специална изработка на фабриката в град Цюанчжоу.  Той е предназначен само за покриване на женски тела и по изключение за триумфалната арка по проекта на Кристо. Освен скъпата материя и виртуозната изработка, тази тога се отличава и със уникалната си кройка, чрез която тя прилепва като мъжка ръка върху голото тяло на прокурорката. Снимката е запечатала влизането в съдебната зала на русокосата Сийка. Под елегантната си тога тя е съвършено гола, ако не броим диамантената огърлица, скъп дар от Негово Главнопрокуроство.

Sapienti_sat

😌 Сийка и на мен ми харесва! 😌

 

Представям си как викам:

- Съди ме ме, съди ме... още, още!

 

П.П. Знам, че е редно да викам "Обвинявай ме, обвинявай ме", но човек не е господар на представите си.

 

Звън®
снимка на Звън®

Вземи ме, лодкарко, в своята ладия лека,
без свян ми поискай присъда нелека -
цяла нощ да я мачкам тази тога проклета.

Pstr

Прокуратурата ни е неграмотна. Не стига, че родителите са подали сигнала, ами всякакви държавни органи си правят ПР на техен гръб. Нужно ли е да се вдига такъв медиен шум? Унижават родителите, които са постъпили правилно и достойно.

 

И сега кой ще подаде сигнал в такава ситуация, като знае, че прокуратурата веднага ще го разнася из всички възможни медии? Тези накадърници дават ли си сметка как вредят? Срам за българската прокуратура и разследващи органи.

inventus

Родителите му просто трябваше да му насинят задника с колана на баща му. Да го бият на почивки да изхвърлят всичките му джундурии да го ограничат до мимимум в парите да му отнемат телефона компютъра и интернета и ако протестира пак бой с колана. И ако тези дето уж са го инструктирали по интернета станат мнага нахални и отново се опитат да осъществят контакт чак тогава да алармират полицията.Но едва ли щеше да се стигне до там. Ония са умни и предпазливи.

cisco1

Едно време такива проблеми се решаваха без излишен шум, газеха терористчето на някое кръстовище и никой нищо не разбираше, а сегашните служби за нищо не стават! За какво е всичкия този шум, та прокура, та психолози , та дела , та подражатели....да го бяха заклали някъде в тъмното или отровили,  и нещата да се потулеха!Такъв е безсмислено да се съди и лекува, рано или късно ще излезе от затвора и ще направи атентат.

KaraKoliu

Нещо не ти е наред в главата, щом мислиш и пишеш такива щуротии. 

Kurt Meyer

Тази прокурорка яко се е напушила, егати инфантилните изказвания, че и заплатата и плащаме на тази хубавица.

indiec

Така е при реалния капитализъм. Започват да осъждат и за неправилни мисли. А някои си мислеха, че това може да се случва само в един друг строй.

 

матея

 

 

 

                                    Такъв е безсмислено да се съди и лекува, рано или късно ще излезе от затвора и ще направи атентат.

                             

                         Вярно ! Аз не съм видял излекуван луд .

Sapienti_sat

Все пак иди на лекар!

Васик

Арестът и манипулацията от психолози щяха да докарат момчето до безпомощно състояние и той щеше да признае каквото му подскажат.

матея

 

 

 

                                   Арестът и манипулацията от психолози щяха да докарат момчето до безпомощно състояние и той щеше да признае каквото му подскажат.

 

                               След откриването на това грамадно количество взривно вещество всякакви признания са излишни . Взрив на училищно тържество или в някой пловдивски подлез доста празни глави щеше да поизбистри .Ама ,'' Они же дети'' нали ?

america1332002

прилича на никол кидман

Влез или се регистрирай за да коментираш

×