Quantcast

Медия без
политическа реклама

Столичната община чак днес прогледна за замърсяването на въздуха

08 Дек. 2019
Илияна Кирилова

Столичната община  прогледна едва днес за високите нива на замързяване в столицата през изминалото денонощие. От пресцентъра на общината съобщиха, че нивата на ФПЧ са надхвърили до 3 пъти нормата от 50 мкг/куб. м на 4 от 5-те градски станции. За днес общината препоръчва две мерки към гражданите и две ще изпълнява самата тя, макар че прогнозата е концентрацията на ФПЧ да намалява. 

60 проверки за нерегламентирано горене на отпадъци и на строителни и търговски обекти е извършил Столичният инспекторат последните дни, съобщават от пресцентъра. Тези два вида проверки продължават. Гражданите могат да подават сигнали на телефон 02 987 55 55.Общината призовава гражданите да ползват обществен транспорт днес и да преминат към екологично гориво при отоплението на жилищата си, ако има такава възможност. 

Вчера бе поредният ден, в който дишането в София бе невъзможно, особено вечерта, но общината не се престраши да пусне зелен билет за преференциално ползване на градския транспорт. Вместо това кметицата Йорданка Фандъкова започна да говори за бял билет и законови промени, които щели да й помогнат да контролира замърсяването ефективно. 

Още по темата