facebook
twitter

Горещи новини

Спират тежките камиони по магистралите в неделя

498
Илияна Кирилова

В неделя, 8 септември, последният от три последователни почивни дни, движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища ще бъде спряно от 14 до 20 ч, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Участъците с ограничения за тирове са следните:

- автомагистралите;

- път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;

- път I-1 - от Благоевград до ГКПП „Кулата“;

- път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;

- път I-9 Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път на град София;

- път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

От 10 ч. на 8 септември в участъка от  магистрала „Струма“ край Дупница, в района на изгорелия мост, ще има две ленти за движение за леките автомобили в посока София и една за Кулата. Превозните средства над 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата, се отбиват от магистралата при пътен възел „Долна Диканя“, ще преминават по път I-1/Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще продължават по „Струма“. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата ще бъде при пътен възел „Дупница Север“.

На „Хемус“ продължават ремонтите на три виадукта и на тръбата за София на тунел „Витиня“. В тези отсечки ще има две ленти за пътуващите за София и една за Варна. В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно по-бавно придвижване заради интензивния трафик, предупреждават от АПИ. Алтернативен маршрут на магистрала „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.

През Владая и също ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Струма“.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Чисто ново училище втора година е в ремонт

11.09.2019

Диян Иванов

697
Правителството позлати Околовръстния път на София

05.09.2019

Алиса Иванова

4092 12
Никой не поема отговорност за сметището край моста на "Струма"

03.09.2019

Алиса Иванова

494

Коментари

vvatkov

   Защо не ги спират от събота? Хората пътуват през почивните дни. даже и на 6.09. трябваше да са ги спряли, празник е все пак.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×