facebook
twitter

Горещи новини

Спират тежките камиони по магистралите в неделя

500
Илияна Кирилова

В неделя, 8 септември, последният от три последователни почивни дни, движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища ще бъде спряно от 14 до 20 ч, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Участъците с ограничения за тирове са следните:

- автомагистралите;

- път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;

- път I-1 - от Благоевград до ГКПП „Кулата“;

- път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;

- път I-9 Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път на град София;

- път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

От 10 ч. на 8 септември в участъка от  магистрала „Струма“ край Дупница, в района на изгорелия мост, ще има две ленти за движение за леките автомобили в посока София и една за Кулата. Превозните средства над 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата, се отбиват от магистралата при пътен възел „Долна Диканя“, ще преминават по път I-1/Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще продължават по „Струма“. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата ще бъде при пътен възел „Дупница Север“.

На „Хемус“ продължават ремонтите на три виадукта и на тръбата за София на тунел „Витиня“. В тези отсечки ще има две ленти за пътуващите за София и една за Варна. В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно по-бавно придвижване заради интензивния трафик, предупреждават от АПИ. Алтернативен маршрут на магистрала „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.

През Владая и също ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Струма“.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В два столични квартала остават без вода за цял ден

03.12.2019

747
Тол система няма, но тол звеното ударно пазарува мебели и смартфони

03.12.2019

АЛИСА ИВАНОВА

1054 2
АПИ е благословила позлатяването на "Струма" в района на Кресна

02.12.2019

ТАНЯ ПЕТРОВА

1938 2

Коментари

vvatkov

   Защо не ги спират от събота? Хората пътуват през почивните дни. даже и на 6.09. трябваше да са ги спряли, празник е все пак.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×