facebook
twitter

Горещи новини

Слави Трифонов ще дава кола и шофьор на Мая Манолова

1838
Снимка: Архив

Телевизионният водещ Слави Трифонов обяви, че ще даде автомобил и шофьор на националния омбудсман Мая Манолова. След като тя остана без служебна кола от НСО, заради икономии в бюджета службата за охрана. "Работодател съм, имам възможност", обясни Трифонов в началото на предаването си снощи. По думите му Манолова е изпълнила със съдържание поста на национален омбудсман и трябва да бъде подкрепена.

Преди дни финансовият министър Владислав Горанов обяви, че Манолова ползвала НСО като "скъпа таксиметрова компания". Затова с промени в закона за службата, които влизат в сила от догодина с приемането на новия бюджет, омбудсманът ще бъде лишен от кола и шофьор от НСО.

Вчера омбудсмамнът пътува до Стара Загора с автобус, за да се срещне с граждани там. Днес тя пътува с влака за Варна, като обяви приемна за граждани в купето си. "Опитват се да ми попречат да си върша работата, но няма да успеят. С автобус, с влак, с обществен транспорт, с градски транспорт - аз ще си върша работата и ще бъда сред хората", обяви омбудсманът. В същото време в социалните мрежи хора отбелязаха, че в проектобюджетът парите за националния омбудсман се увеличават и че Манолова ще може да разчита на над 3 млн. лева. Според тях кампанията на бившия депутат от БСП е класически пиар. 

59

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Топлофикация-София" щедро е хонорувала частни адвокати

13.03.2019

Румяна Гочева

692 1
При 19 юристи на щат "Топлофикация - София" е платила 2.25 млн. лв. на външни адвокати

12.03.2019

2988 13
Манолова вади на светло хонорарите в "Топлофикация"

11.03.2019

2073 9

Коментари

Страници

генек

Куку и Пипе, Хърбел и Щърбел...

Ама правилно - нали са си шоуменчета... Или тя е по паспорт шоугърла...

----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

rover
снимка на rover

Според тях кампанията на бившия депутат от БСП е класически пиар. 

ти да видиш! ?

подали са ѝ удобна топка на женицата - отиграва я. няма само селските номерца на Оногова да минават.

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

??

тупан темно
снимка на тупан темно

***

duch

Класически пиар, а парите се увеличавали хайде разбирачите да върнат назад и вземат да разпределят тези 3 милиона на разходи за отопление, транспорт, канцеларски материали и т.н. Остатъка да го пресметнат като заплата от 1000 лева и 500 данъци и осигуровки и ще видят че във въпросната служба на омбудсмана трябва да работят по-малко от 100 души, което си е направо смешна сума, като за такава заплата най-много да сехванат само доброволци, а не юристи, инжинери икономисти със стаж и опит.

Та сте направо смешни със цифрата от 3 млн тя е крайно недостатъчна за институцията и е нарочно такава за да неможе да се свърши НИЩО с тези пари

Диагностик

Службата на Галевица е от 56 човека.

http://www.ombudsman.bg/team#teamMembers

 

Разполагат само с 3 коли, от които 2 баничарки. Нямат представителна кола, подходяща за тоалетите й.

 

bay Dragan

Май следващият ни президент ще е Мая Манолова.

don_banani

Не разбрахте ли, че с подобна престъпна организация, като ГЕРБ - не можеш да се бориш по-класическия начин, защото те нямат никакви принципи?!

 

Кое било PR, кое било невъзможно, кой не бил алтернатива, кой не бил готов и пр.... България вече е закъсняла и няма време! Всеки допълнителен ден начело с ГЕРБ, е смъртоносен за нея!

nibbler

Класически пиар? Кой може да има нещо срещу него освен герберски тролове и герберски медийни клакьорки, които вече десет години не спират да следват Боеко навсякъде като ято мухи околооооо… гнила тиква. Ти не бяха калибриране на фуги,  то не бяха спасяване на блатни кокичета, обаче нито тогава нито сега някой смее да го критикува, че това е класически пиар. Айде холан. Сега и Слави ви е крив. Крив не крив, боли не боли, това е - герберунгелите със счетоводни номера ако си мислят че се прави политика могат да заблудят само платените си клакьори. 

don_banani
Тази снимка показва колко е жалка ситуацията в страната...
analfabet

Тия идиоти да не би да топлоизолират /санират/ оградата на затвора!?

вила

12 МИЛИОНА  дават  от НСО то му за варденето на  Доган ага /в сараите и където и да е,37 МИЛИОНА  се харчат за охраната на телесата МУ,а за НАЦИОНАЛНИЯ ОМБУДСМАН дават НУЛА  лева!? Гейбер пудели на оногова...

rover
снимка на rover

80% от 80-те процента ли? ?

volog2

Няколко дена само с тази сапунка ни занимават. Нека поне един месец да изкара на обществен транспорт и тогава да търси сметка на другите управляващи. Хиляди българи всеки ден така ходят на работа и се придвижват из страната без да търсят публичност. Сега като и намерят кола, и отиде приемната във влака. 

Solace

Първо, Манолова няма да приеме - ще я атакуват, че ползва облага от частно лице и не би защитавала обществения интерес във вреда на съответното лице.

Второ, накокържили сте се срещу Манолова - хубаво, ама малце необективно. 

Що никой не повдига темата за транспорта на министри и депутати, за охраната на докхтор Акхмедъ Дòган, на Шиши, и още знайни и незнайни люде? Защо трябва социалният министър да го возят от Дондуков до Парламента? А финансовия от Славянска до Парламента? По 10 минути пеша е...

Evasion

Въобще не виждам смисъл от институцията на омбудсмана, нито на национално, нито на местно ниво.

Отделно от това - защо омбудсмана трябва да се вози и охранява от НСО? За престиж ли? Какво пречи на институцията да си купи една кола за 30 000 лева и да си назначи един шофьор?

Антей

Присъединяваме се

към мнението Ви, колега Evasion!

 

Какъв е смисъла от омбудсмана?

 

Основна задача - да СЕЗИРА разни институции

при ЛОШО управление на АДМИНИСТРАЦИЯТА 

 

Въведена е през 1992 г. - институцията европейски омбудсман,

т.е. времето на поетапото присъединяване на държавите от соцблока.

 

А дотогава как са работили без омбудсман.

Вкл. и западните държави?!

 

И да говорим за ефективността - какво става с жалбите на гражданите

срещу високите цени на тока надписани от разни ЕРП-та, тецове, ВиК-ата?!

Примерно.

Нали в СЪДА се решава всичко.

 

Едни перфектни ЗАКОНИ, които да се прилагат и ИЗПЪЛНЯВАТ перфектно -

 

колко малко ни трябва за щастлив живот!

  

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Дует "Харизма". Аман.

Диагностик

Какво пречи на Маята да изкара шофьорски курс?

Penchobre

Какво ти пречи, та си толкова ... хм... неумен? Знам, знам - съдба! ??

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

 "Работодател съм, имам възможност",

 

Ся, като работодател Славчо може само да компрометира институцията, но и аз съм сигурна, че Мая Манолова няма да позволи това.

Ако Славчо иска да я подкрепи, да я подкрепи като данъкоплатец, щото на кого, ако не на омбудсмана, се полагат разходи от държавния бюджет за кола и шофьор. Щото омбудсманът е обществен защитник.

Памфуций
снимка на Памфуций

Отделно от това - защо омбудсмана трябва да се вози и охранява от НСО? За престиж ли? Какво пречи на институцията да си купи една кола за 30 000 лева и да си назначи един шофьор?

Институцията има шофьор на щат. Закупуването на автомобил е по-сложно, защото трябва да има заделени целеви средства в бюджета на институцията.

Наистина вдигнаха и бюджета, но в това влиза и планираното повишение на заплатите на служителите в институцията, повишените разходи , свързани с инфлацията и прочее.

volog2

Solace,

 

Да, загрижен съм и за употребата на скъпото такси и от други министри, че чак от собственици на частен ТЕЦ.

ама от друга страна не върви Мая да де сеща за тази въпиюща несправедливост, чак когато й отнеха  на нея привелегията. Да потърпи, да изкара поне един месец, да покаже, че може и без скъпото такси, и тогава да се бори против привилегията на другите. 

TheBahurKing

С интерес ще следя кога на Манолова ще ѝ писне от този пряк контакт с всякакви, включително и неуравновесени хора, и ще си купи кола, с което ще покаже, че целото това мероприятие е било мижи да те лажем...

Penchobre

Не ми се вярва в омбудманството да няма кола и шофьор за шефката, но от друга страна, омбудсманът, защитавайки интересите на гражданите, което Манолова безспорно прави, тя нарушава други интереси. И затова си мисля, че има основание да я охранява НСО.

Плоскоглавият приятел на г-н Пеевски, се заяжда много на дребно. Ами мъничък си е!

wreckage
снимка на wreckage

флицето на госин Гораноф гербавите имат един ретко тъп съодборник. Едва ли поднасянето на подаръци на опозицията е част од задълженията му на висш функционерин на опегето, обаче се справя без грешка.

?

Памфуций
снимка на Памфуций

Ако Славчо иска да я подкрепи, да я подкрепи като данъкоплатец, щото на кого, ако не на омбудсмана, се полагат разходи от държавния бюджет за кола и шофьор. Щото омбудсманът е обществен защитник.

Цялата сага можеше да бъде избегната, ако на институцията бяха зачислили един автомобил и шофьор, не към НСО , а към самата институция, за да могат Манолова и нейните заместници да джиткат по служба из страната. Районните кметове на София имат служебни атомобили, а омбудсманът - не. Това е смешно.

 

wreckage
снимка на wreckage

смешно е, че ено просто изписване на вежди прерастна ф масивна лицево-челюстна травма.

Manrico
снимка на Manrico

Цялата сага можеше да бъде избегната, ако на институцията бяха зачислили един автомобил и шофьор, не към НСО , а към самата институция, за да могат Манолова и нейните заместници да джиткат по служба из страната.

Вчера потърсих и цитирах тук бюджета на омбудсмана - тъй като вече не е лесно човек да види дори собствените си мнения, не ми се рови за точните числа, но за 2018 е близо 3 милиона, за 2019 се предлага над 3 милиона. Има и за коли, и за шофьори.

wreckage
снимка на wreckage

Има и за коли, и за шофьори.

Ще има и спестено од пиар, щото госин Гораноф вече свърши тая работа for free.

 

Сега фсеки и кучето му знае, че опегето е попречило на адвоката на народа да ходи по хората, което е ясен знак и силен сигнал за одношението на герп към одстояването на интересите на гражданите.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×