Медия без
политическа реклама

В Сирия са се провели изпитания на ракетния комплекс С-500

"Прометей" бил пробван на сирийска територия, защото там било горещо и имало много прах

02 Окт. 2019
Министерство на отбраната на Русия

В Сирия се е провела проверка на най-важните елементи на руската система за противовъздушна отбрана С-500 „Прометей“, пише вестник „Известия“, като се позовава на източници от военно-промишления комплекс на Русия, предава РИА Новости, цитирана от Фокус..
По думите на събеседниците на изданието, при тестването специалистите са открили „някои проблеми“ в работата на техниката, но са успели да ги отстранят бързо.
Уточнява се, че изпитанията вече са завършени и признати за успешни.
Както отбеляза бившият заместник главнокомандващ на ВВС по въпросите на обединената система за ПВО на Съюза на независимите държави (СНГ) генерал-лейтенант Айтеч Бижев, в хода на изпитанията, които предшестват доставянето на системата на армията, е отделено специално внимание на безотказната работа на всичките й компоненти.
По неговите думи, техниката „се изпитва в тежки технически и климатически условия и работи буквално до износване“. „Само в такъв режим на експлоатация могат да се идентифицират недостатъците. След това всички повреди и проблеми се обобщават, докладват и се провежда работа по тяхното отстраняване“, разказа той, като добави, че Сирия подхожда добре за такива изпитания, защото там винаги е горещо и има много прах.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?