Quantcast
САЩ смекчиха санкциите срещу Huawei | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

САЩ смекчиха санкциите срещу Huawei

Временният общ лиценз на китайската компания ще е валиден 90 дни
3381

Американското правителство смекчи някои от ограниченията, които наложи на китайската компания Huawei.Това стана с временен общ лиценз, издаден от министерството на търговията на САЩ, с който се възстановява възможността на Huawei да поддържа съществуващите мрежи и да предоставя актуализации на софтуера на съществуващите мобилни устройства на компанията.

Лицензът ще е в сила 90 дни и на практика смекчава ограниченията, наложени на Huawei от САЩ за купуване на американски стоки, за да може да се помогне на съществуващите клиенти.

Миналия четвъртък министерството на търговията на САЩ включи китайския телекомуникационен гигант в своя списък на юридическите лица, на които е забранено да правят бизнес с американски компании без специално разрешително. В "черния списък" по принцип попадат фирми, чиято дейност е смятана за вредна за националната сигурност или външнополитическите интереси на Съединените щати.

Като последица от това решение Alphabet - компанията майка на Google, обяви, че спира бизнеса си с Huawei. А този бизнес е за трансфер на хардуер, софтуер и технически услуги. Google обяви тогава, че ще дава на китайската компания само технологиите, които са обществено достъпни чрез отворен лиценз. Американските производители на чипове Intel, Qualcomm, Xilinx и Broadcom също спряха доставките на своя продукция за Huawei

Ключови думи:

Google, Huawei, САЩ

Още

Байдън не покани Турция и Китай на срещата на върха за демокрацията

24.11.2021

3400
Роскосмос и НАСА ще изследват съвместно Венера

21.11.2021

1655
САЩ освобождават петрол от стратегическите резерви

23.11.2021

1975