facebook
twitter

Горещи новини

Самолети на САЩ и Израел са преминали изпитания с украински С-300

Целта е да се види какво би станало в Сирия
8355
ЕПА/БГНЕС архив

Американско-израелска делегация тайно е посетила Украйна за изучаване на тактико-техническите характеристика на системите за противовъздушна отбрана С-300, които са на въоръжение в страната. От Киев са описали всички възможности на тези комплекси и са предложили те да бъдат оценени в полеви условия. За тази цел в Украйна са изпратени американски и израелски военни самолети, пише онлайн изданието на „Московский комсомолец“, цитирано от Агенция Фокус.

Предвид факта, че на територията на Сирия са разположени руски и сирийски подразделения, въоръжени със системи С-300, американските власти са взели решение да изпратят в Украйна 18 изтребителя от четвърто поколение F-15C Eagle. От Израел са пристигнали пилоти, които на американските машини са изпитали възможностите на комплексите. Порталът подчертава, че Киев е убедил западните си партньори, че характеристиките на притежаваните от Украйна зенитно-ракетни системи принципно не се различават от тези, които Москва е доставила на Дамаск.

Както уточнява Soha News, след взаимодействието с украински специалисти и запознаването с възможностите на С-300, израелското командване е стигнало до извода, че стелт самолетите от пето поколение F-34 Lightning II ще имат осезаеми преимущества ако се изправят с тези комплекси на територията на Сирия.

Американските F-15C Eagle са кацнали в Украйна на 6 октомври. Съгласно официалната версия, самолетите са доставени за участие в натовските учения Clear Sky 2018. В същото време от израелското правителство са отбелязали, че възможностите на С-300 отдавна се отчитат при стратегическото планиране. Москва взе решение да изпрати такива системи в Сирия, след като над Средиземно море бе свален руски разузнавателен самолет Ил-20.

88

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Външният министър: Ако САЩ нападнат Венецуела, ще запазим неутралитет

22.02.2019

3703 61
Тръмп не приема в САЩ американка от ИД

22.02.2019

416 2
Путин заплаши Запада с нови оръжия

21.02.2019

1355 9

Коментари

Страници

Пантелей

Въх... сра Меца в каца ?

БOТ

Тея на голем туризъм го удариха.

И тука киснат кажи-речи ката година.

тютюн

Украйна ще си заслужи тупаника.

ablepsia

Който си търси белята, си я намира. Не се отнася само за Хохландия.

ЗИП
снимка на ЗИП

Военно несъстоятелните държави САЩ и особено Израел бяха смазани за отрицателно време. Сега вече е е късно за реакция.

 

Системите, които Кремъл достави в Сирия са последна модернизация и затова авиацията на Израел бе приземена.

 

Вчера някакъв дрон се е мотал над Южен Ливан, но дотам.

 

Разбира се ако Израел иска може да опита да се "надене" на С-300, но нещо, като гледам не гори от желание...

 

:))

geo_19

България също е оператор на С-300 разполага с 10 установки – два дивизиона с по 5 комплекса са, придобити с цел охрана на въздушното пространство и противоракетна отбрана.

 Германия като наследство от ГДР притежава С-300, които след обединението са върнати по договор обратно в Русия. Дава възможност на специалисти на НАТО, да се запознаят обстойно с комплекса.

САЩ разполага с разкомплектовани РПН и ПУ 5П85, закупени от Беларус, опитва да закупи 2 РПН и ЗИП от Казахстан и Русия, но преговорите се провалят. Официално притежават С-300В, без РПН

....

Отделно Гърция разполага с С-300 закупено от Кипър. Ама пустите му С-300 - имат безброй модификации, та едва ли украинците имат същите като новата доставка в Сирия.

Седем с един...

Хубаво де, пробваха с гръцките, сега с украинските! Ми кат' са толкоз сигурни, че С-300 не може да ги гепи, да опитат на терен! Ма нещо не смеят май, че как се губи самолетче за $150 мильона...

Сгугню
снимка на Сгугню

Първо, явно не са се чак толкова стреснали Израелците от С300 в Сирия, щом организират проучване на въздействието им. Защото, ако не смятат да извършват повече полети над Сирия, не биха тествали С300. И предвид казаното за Ф35, не изгледа да са силно впечатлени от С300.

Впрочем, можеха и нас да питат за тях, нищо чудно и да са го направили.

 

Второ, новината за пореден път показва, че великият многоходовочник от Кремъл, с глупостите които натвори в Крим и Донбас, всъщност тласна Украйна много здраво в орбитата на САЩ и НАТО. Защото Киев може да е твърд и реален съюзник на САЩ и НАТО, дори и формално да не е член на организацията. 

ГАМЕН

Едно е орбита друго да ти е под носа.

Su38

Очевидно, резултатът от проучването е бил осезателен... Колко дни са минали от изпитанията в Украйна?

Резултатът от тях може да бъде както положителен, така и отрицателен за евреите.

Какъв е бил, ще се види... За някои се вижда...

geo_19

Болгария — некоторое количество С-300 по состоянию на 2016 год

 

 Кипр/ Греция: 2 дивизиона С-300ПМУ1 на 2016 год[96]. Кипр подписал соглашение о покупке С-300 (2 дивизиона + КП-РЛО) в 1996. В конце концов, приобрёл С-300ПМУ1 вариант, но из-за политических разногласий между Кипром и Турцией и интенсивного англо-американского давления С-300 была перемещена на греческий остров Крит

 

 Словакия — некоторое количество С-300 по состоянию на 2016 год[120];

 

 Хорватия — некоторое количество С-300П по состоянию на 2013 год

 

 Украина — 250 пусковых установок C-300П/ПС/ПТ [121] (в 2004—2011 гг. только 6 комплексов прошли капитальный ремонт[122]; в 2012 г. отремонтирован один С-300ПТ, ресурс продлён на 5 лет[123]). По данным украинской профильной прессы, на апрель 2013 года на боевом дежурстве состояло 60 дивизионов ЗРК С-200В, С-300В1, С-300ПТ/ПС и «Бук-М1»[источник не указан 748 дней]; при этом сообщается, что ЗРК С-200В, С-300ПТ и С-300В1 будут сняты с вооружения и переданы на базы хранения

SSlavov

едва ли украинците имат същите като новата доставка в Сирия.

 

Специалиста рече : С 200,300 ................1000 са само номера - важна е електрониката .Русия е на 30 години от Израел, а Иран на 30 от Русия . Електрониката не може да се достави - трябва да се произведе .

geo_19

В апреле 2005 НАТО провели учения во Франции и Германии под названием Trial Hammer 05, целью которых являлась отработка приёмов подавления ПВО противника[133][134]. Участвующие страны были довольны тем, что словацкие воздушные силы предоставили С-300ПМУ, поскольку это дало НАТО уникальную возможность ознакомиться с системой.

Изучив в 1996 году, в ходе совместных израильско-греческих авиаучений, комплекс С-300ПМУ1, закупленный Кипром, израильские специалисты заявили, что определили слабые места этого варианта комплекса[135]. Израиль, обеспокоенный возможностью поставки комплексов С-300 в Иран и Сирию, направил значительные усилия на создание систем радиоэлектронного противодействия конкретно этой ракетной системе (2008 год)

geo_19

Вода от извора (МК):

 

По данным вьетнамского ресурса Soha News, американо-израильская делегация тайно посещала Украину для изучения тактико-технических характеристик комплексов С-300, которые стоят на вооружении Незалежной.

 

?

 

https://www.mk.ru/politics/2018/10/11/smi-istrebit...

ЗИП
снимка на ЗИП

Че кой е казал, че Кремъл ще използва С-300 само над Сирия ?

 

:))

 

Вие за кво си мислите, че руския генщаб е взел решение да достави "ирански екипи", които да оперират със системите ?

 

Когато "лудите иранци" думнат некоя американска или израелска щайга извън Сирия  Кремъл ще каже :
 

 " Това не е наша работа. Системите са си собственост на държавата Сирия"...

 

:)

 

Апропо в момента върви прехвърляне на руски ВДВ части от 7-я гвардейская десантно-штурмовая Краснознамённая, орденов Суворова и Кутузова дивизия (горная) към Египет за "учения"..

 

Ще ги видим тез учения какви са. Наблизо е Либия. Тобрук, Бенгази....

 

 

 

 

Butch
снимка на Butch

ЗИП-е,

вземи се прехвърли. Остави ги тук да се варят в собствен сос.

VBA

Никакво прехвърляне. ЗИП-а ни е нужен тук, в този важен момент и да

 мачка по-здраво.

Evasion

Ясно защо Турция иска да купи С 400...

bay Dragan

Дали е с300 или с400 един господ знае. Пък що да не е с500 - за проба . Самолетът го няма.

ЗИП
снимка на ЗИП

Мноо интересна история има тази седма дивизия...

 

Операция "Вихър" ( 1956) !

"Операция Дунай" ( 1968) !

"Черния януари" ( 1990) !

 

"Операция в Кодорското дефиле" ( 2008) !

 

https://ru.wikipedia.org/wiki/7-%D1%8F_%D0%B3%D0%B...

 

:((

 

 

 

Seawarrior

Въоръжението на САЩ и Израел на колене пред великата руска инженерна мисъл олицетворена от С300!!! Вие май много бързо забравихте Москвича или ЗАЗ-ката, а те са набори.

Мунчо_Огнянов

"...18 изтреблиеля от четвърто поколение F-15C ..."

Идеята да се "провери" как работи С-300 върху F-15 и направените изводи директно да се "лепнат" на F-35 ми се струва доста глупава, дори и за американци! Всички знаят, че активната отразяваща повърхност при двата изтребителя е в пъти по-малка в полза на 35-цата.

 

 "стелт самолетите от пето поколение F-34 ..." 

не знаех, че има такъв изтребител...

 

Някъде из печата пишеше, че комплексите, преди да бъдат предадени на Сирия, са основно ремонтирани и модернизирани. Някой по-горе беше написал, че е обявено за С-300 (като външен вид), но какво пречи електрониката на РЛС и системата за опознаване и управление да е от С-400?

 

Да не се забравя, че ятата сърдити щъркели, симпатизиращи на Асад и влизащи във въздухозаборниците на "невидимките", точно сега тръгват от Русия в ежегодната си миграция за "топлите страни"!

Пантелей

Вие май много бързо забравихте Москвича или ЗАЗ-ката, а те са набори.

Стига с тия набори, бре. Остави хората да помечтаят!!!

ЗИП
снимка на ЗИП

Апропо само напомням, че при всички значими взривове на украински складове за оръжия в последните години горят основно "ракети за ПВО" !

 

Така беше и сега в Ичня.

 

А какво ще стане когато Украйна остане без ПВО е бих казал прелюбопитен въпрос....

 

:))

geo_19

Апропо само напомням, че при всички значими взривове на украински складове за оръжия в последните години горят основно "ракети за ПВО" !

 

Злите езици говорят, че с последният взрив са избухнали бая ракети за Бук включая и документацията на прилежащите ракети. И е изгоряла документацията на тъкмо на оная ракета свалила малозийския Боинг. Впрочем заради нея май е организиран този грандиозен взрив на 10 хил. тона снаряди и ракети.

Душко

И прахосмукачките и кафе машините на руснаците са боклуци. Танковете им едвам едвам се добраха до Берлин да пият по едно кафе. Само самоварите им от Тула са  добър калибър !  Мъка ... 

Nashenec

Тея на голем туризъм го удариха.

Поредно опущение на израелските и американските тайни служби - не четат този форум и затова не са наясно, колко безсмислени са руските ракети. Резултатът е неправомерно харчене на обществени пари за някакви си проучвания на терен.

 

Русия е на 30 години от Израел, а Иран на 30 от Русия.

Отново демонстрация как в Израел не четат форума (или може би не признават авторитетите в него) - ако го четяха, щяха да знаят, че ЗАЗ е мерило за наука (те май затова не се и занимават с космически програми щото това е само за умствено изостанали енджинери).

 

 

SSlavov

https://www.youtube.com/watch?v=o3RLzt3tLF8

 

Човекот бил специалист по темата .

Seawarrior

За мерило, обикновено служат резултатите. Ако мерилото беше приказки, Жириновски щеше да е ръководител на Вселената и Слънцето щеше да е едната от топките в гащите му. Космическите и оръжейните програми на руснаците са фактор, но всемирния ужас предизвикан от пищовите им от времето на Жигулито или Москвича, в частност у технологичните джуджета САЩ и Израел, си има място в психиатричната терминология.

Forza NATO

ЗИП

...

А какво ще стане когато Украйна остане без ПВО е бих казал прелюбопитен въпрос...

 

Най-вероятно нищо. Украинските военни ще почнат да шиткат на черно нещо друго, а в някоя комисия на американския конгрес ще се обсъжда доставка на Пейтриъти за подобряване защитните способности на Юкрейн пред руската угроза.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×