facebook
twitter

Горещи новини

Русия обсъжда продължение на "Турски поток" и с Гърция

Това става ден след като "Газпром" потвърди намеренията си да строи газопровод през Сърбия
3446
Pixabay

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко е провел разговори за сътрудничество в газовата сфера в гръцкото външно министерство и в кабинета на гръцкия министър-председател, съобщава БГНЕС. "Обсъждат се различни варианти за удължаване на „Турски поток“. Всички възможности, както се казва, са сложени на масата. Но всички те трябва да бъдат търговски обосновани и привлекателни," е заявил Грушко на брифинг за резултатите от преговорите.

Той отбелязва, че "гръцко-руското сътрудничество в газовата сфера не се ограничава само с перспективата за продължаване-непродължаване през територията на Гърция на „Турски поток“ или негови части". По думите му, "в полезрението" на руските компании има проекти за продължаване на газификацията на гръцките острови, включително чрез използване на малотонажни кораби. Грушко припомня, че в момента делът на руския газ в газовия баланс на Гърция надхвърля 60%.

Дъщерната компания на „Газпром“ - South Stream Transport продължава работата по проекта „Турски поток”. Той се състои от две тръби под Черно море с годишен капацитет по 15.75 милиарда кубически метра всяка. Първата линия е предназначена за доставка на газ за турските потребители, а втората - за доставка на газ за страните от Южна и Югоизточна Европа.

В четвъртък председателят на борда на директорите на "Газпром" Алексей Милер потвърди плановете си за завършване на изграждането на газопровод в Сърбия, през който ще се транспортира газът от "Турски поток", до края на 2019 г. Газопроводът, чието строителството ще започне в близко бъдеще, ще премине от сръбско-българската до сръбско-унгарската граница, като дължината му ще бъде 403 километра, каза той.

Президентът на Русия Владимир Путин, който бе на посещение в Белград, заяви, че Русия е готова да вложи 1.4 млрд. долара в продължаването на „Турски поток“ в европейските страни през Сърбия. Сръбският президент Александър Вучич на свой ред заяви, че Москва и Белград съвместно ще финансират продължаването на газопровода „Турски поток“ през Сърбия. Той обърна внимание и на двойните стандарти за доставка на руски газ през Западна Европа и балканските страни.

134

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Роудшоуто на Борисов стигна до Гърция

23.05.2019

Румяна Гочева

1011 1
Над 1 млрд. лв. струва на българите липсата на конкуренция на газовия пазар

01.05.2019

Румяна Гочева

710 4
Над 4600 домакинства вече са газифицирани по програмата "Дезире"

23.04.2019

Румяна Гочева

436

Коментари

Страници

Penchobre

Ами ние? Нали първият ни партиен и държавен ръководител подари куче, като сръбския! Или и руснаците ще ни прескочат с хавала?

вила

Разликата е в това,че:

1,Ципрас преди месец специално отиде в Кремъл да иска тръбата от ТП.Куче не показаха да е занесъл.

2,Путин бе приет в Сърбия радушно и подписа документи за двустранно сътрудничество за  стотици милиони долара.

3,Когато Ципрас отиде в Москва,тогава борисов отиде да си прави снимка с Кръмп.Успя наполовина-Тръмп е с лице,а той с г@з.

Та,Трите проекта боеку ги затвори и отваряне няма.

Бат Бойко

Газопроводът, чието строителството ще започне в близко бъдеще, ще премине от сръбско-българската до сръбско-унгарската граница, като дължината му ще бъде 403 километра, каза той.

 

И без никакви гаранции от ЕС ?! Ужаст! 😁

JR

Отиде й уикенда на Фльор... Пак ще “работи“ за тръбата и няма да има време да сготви. Тюх! Язък, значи!

erkek

Тръбата ще минава така-Турция-Ново село-сръбска граница.Много хитри тез американци.И в Украйна завардиха руската газ.Сега и тук ще направят същото.Няма отърване от тез навлеци.

Mастар

Въй!

Нашите подлохи може да останат без трийсетте си сребърника!

Не се притеснявайте! Гърците ще искат да им се плаща. Така че, те нямат шанс. От тука ще минава тръбата.

JR

За да мине, трябва първо Той да си замине.

Бат Бойко

Ся, всички знаем, че Путин ще управлява вечно, да се слави името му илядо години !

Никъде няма да ходи!

JR

Канонизиран е само Един и Цецоу Златоуст е Неговия пророк. Не изпадай в еретизъм, че от партийната организация ще те изгорят на клада! Пази се!

Деянов
снимка на Деянов

За Путин знаем, ама тука иде реч че Бат Бойко ще си ходи....

УмноКрасивЧуств...

Няма страшно, нас хамаериканската армия ни "пази" от южни патоци, от турски патоци, идващи от Русия. Ъхъ, както мутра "пази" охраняваните си клиенти.

ЗИП
снимка на ЗИП

Сърбия има три варианта за получаване на природен газ - през Унгария, през България и през Македония.

 

От тях действаща е само тръбата през Унгария.

 

Пределно ясно е, че Кремъл иска да гледа "мазни борби" между България, Гърция, Сърбия, Унгария и так далее...

 

Виждам, че много хора нямат "пространствено мислене" затова ето една прекрасна карта с огромно разширение, която показва "газовата мрежа" в Европа към средата на 2017г....

 

Хубаво е нашите политици преди да говорят да я изучат внимателно.

 

https://www.entsog.eu/sites/default/files/files-ol...

 

 

Сгугню
снимка на Сгугню

Ще станем свидетели, другари, на нескопосани руски опити за изнудване, извиване на ръце и двойна игра с нас и с гърците по повод Турецкий Паток.

Казвам нескопосани, щото от Кремъл не ги бива много, много в тоя тип игри. На тях им дай да дрънкат оръжие и да отправят тромави заплахи.

И те, и ние сме наясно, че е по-изгодно за тях Патокът да мине през България. Но ще продължат да се пробват.

тошогошев

Ще станем разбира се и на нескопосани и на скопосани  но резултатни ,защото такива като теб отказаха Южен поток на времето Сега ще гоним дивото ,ама на руснаците винаги първото им предложение е най добро Друг е въпроса за втория акъл на българина   

last

 

  " от Кремъл не ги бива много, много в тоя тип игри"...

 

Вярно е - руснаците нямт такива опитни "играчи" като теб и Него... И понеже ги е страх от такива като вас - сега те играят с българите на "тука има - тука няма" тръба...

По - "нескопосан" опит за замазване  на собствената си глупост отдавна не бях чел във форума...

 

ИвКо

 Сръбският президент Александър Вучич на свой ред заяви, че Москва и Белград съвместно ще финансират продължаването на газопровода „Турски поток“ през Сърбия.

Наште бойковци що не обелват дума за България, ние съвместно ли ще го финансираме с руснаците, от кога ще го има или няма да го има?

Като става въпрос за "Турски поток" се говори за Сърбия и Гърция, а България се отминава с мълчание.

Бат Бойко

Да беше прочел цялата статия, а ? По надолу се цитира изказването на шефа на ГАЗПРОМ, че патока ще минава от България към Унгария през Сърбия. 

ivan B

Зависи,Русия не може да се остави да зависи от слаб играч като България.Утре ако му заповядат от Козяк,боко ще забрави всякъкви потоци,и ще се кълне че никога не ги е искал.Той тези лупинги ги е правил безброй пъти,за да го остави Маса на власт.

fierсe
снимка на fierсe

тва къде се цитира?!?

чивекот е ръкъл, тръбите в сърбия

от сръбско-унгарската до

българо-сръбската  граница!

ама откъде дума не е рекъл,

може оттам през македонията,

та до гърция!

цецо, ти ли си бре?!?😜

ЗИП
снимка на ЗИП

Наистина ли някой сериозно си мисли, че Кремъл ще се занимава с България след всичко досега ?

 

България е на порядъци по-несамостоятелна от Гърция и Унгария. Тя винаги е готова да се поддаде на натиск....

 

Затова още дълги  дълги години ще се наблюдват гротески и фарсове на тема газопроводи и АЕЦ-ове, но нищо реално няма да се построи.

 

Всеки ще отбягва България, като чумава.

 

Пък вий си чакайте я тръба, я АЕЦ, я завод за автомобили. В очакване на ГОДО....

 

:))

mi6osp.

Хъм, идеята при построяването на Турски поток бе лансирана, след като Борисов отказа построяването на Български поток. Тогава Русия каза на ЕС: на вас ви трябва евтин газ, но не ви позволяват той да е руски. Затова измислихте правила, които ви връзват ръцете. Ние ще прекараме руския газ до границата на Турция с ЕС и там той ще е вече турски газ, по-скъпичък, но с цена, на която няма да намерите друг по-евтин. Ако желаете такъв турски газ, ще трябва сами, на ваш риск, да си построите газопроводите от границата до вътрешността на ЕС.

Газопроводът след Турски поток ще мине през Гърция. По простата причина, че Борисов гони само личния си  интерес, а Ципрас движи и държавните интереси.

Тази разлика е причината Борисов да строи само това , от което може да крадне здраво с помощта на местните мутри-бизнесмени -магистрали, спортни зали, а не АЕЦ, газови потоци, където участват чужди фирми .

ЗИП  добре го е казал по-горе, но е пропуснал ,че Борисов отказа да строи АЕЦ-Белене, след като не можа да уговори Путин за комисион при предложена от купувача! цена на АЕЦ десетина пъти! над нормалната.

Mастар

За да мине, трябва първо Той да си замине.

===========================================

Той може да замине всяка една минута, както историята е показвала многократно. 

Ама трябва да е сигурно, че с него няма да заминат акцизите от Лукойл и цигарите. Щото от тях за година се краде повече, от колкото от всичките бъдещи газопроводи за десетилетие.  

авакум 78

 

 

 

                           Казвам нескопосани, щото от Кремъл не ги бива много, много в тоя тип игри. На тях им дай да дрънкат оръжие и да отправят тромави заплахи.

 

 

                             Тукана си прав щото всеки знае кои са класическите извивачи на ръце и вратове . И в момента ни ползват 4 бази съвършено безплатно и ни продават най скъпият ток в историята ни , ей тъй , извивайки финно ръце .Пък ти се вторачвай в бъдещите руски действия .

Stern

Работата почва да се избистря - тръба Турция-Гърция-Македония-Сърбия.

А за нас хъбче и демократична газ от сахибите, сделка-чудо, по примера на самолетите.

ИвКо

По надолу се цитира изказването на шефа на ГАЗПРОМ, че патока ще минава от България към Унгария през Сърбия.

И това "минава от България" е изчерпателно, нали? Ще поделим ли финансирането с Русия, кой ще го прави и в какъв срок ще стане готов?

Бат Бойко

Що пък да го поделяме с Русия ?! България може да си го построи с финансова помощ от ЕС. Такъв вариант дали е възможен, а ?

mi6osp.

Да припомним, че Борисов предложи  на ЕС да му построят хъб и газопровод, но даже не получи отговор- никой не му обърна внимание.

Giuseppe

И те, и ние сме наясно, че е по-изгодно за тях Патокът да мине през България.

Вай, вай, вай и на сгуню чак му станало ясно, че е изгодно "патока" да минава през БГ!

Е, трябваше да минат години докато им светне на партнерчетата, ама карай!

То гледам има още и такива дет не им е светнало, изглежда никога няма и да им светне.

Божа работа!

В смисъл - нищо не може да се направи по въпроса.

Бон Скот

От момента в който Той беше изгонен като мръсна котка от Кремъл и му се наложи да си съкрати престоя, поради липса на желание за срещи с него е повече от ясно, че Русия окончателно и безвъзвратно е зачертала България от енергийната си карта. С нищо не е "изгодна" нашата територия по отношение на доставки на газ на други клиенти. Защото голямата изгода идва от сигурност на доставките по договори, които ние не можем да гарантираме. Защото ако господарят на васалната територия реши ще врътнем крана на транзита. Това се случи и с хохлите, затова и техните тръби ще изсъхнат. Просто е, но не е за прости хора, хеле пък тролове...

Giuseppe

Ми не е, ама това им е работата. Да се пробват.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×