facebook
twitter

Горещи новини

Путин: Русия изпълни всички задачи при операцията в Сирия

Руският президент признава ролята на САЩ и особено на Тръмп в борбата с тероризма, но не смята за законно американското присъствие в страната
2265
EPA/БГНЕС

Русия изпълни задачите, които си е поставила, започвайки операцията си в Сирия, обяви руският президент Владимир Путин, цитиран от TACC и Фокус.
„Що се отнася до интересите на самата Русия, те се състояха главно в (предотвратяването) на проникването в територията й на голям брой обучени бойци с опит. В този смисъл не може да се спори, че сме изпълнили изцяло задачите си. Изпълнихме задачата, която си поставихме, започвайки операцията в Сирия“, заяви президентът на Руската федерация.
Според него, след като сирийските гранични сили са застанали на сирийско-турската граница, се е появила повече информация за това чии граждани се намират в бежанските лагери и затворите в северната част на страната.
"Знаем, че има стотици бойци - мигранти от Русия, няколко хиляди от страните от ОНД“, заяви той, като имаше предвид Общността на независимите държави.
Той заяви, че след като Русия започна активни усилия за подкрепа на законното правителство в Дамаск, 90% от територията на страната е била освободена от терористи.  "И не просто освободена, а поставена под контрола на законното правителство. Това, към което се стремяхме, това и направихме", добави президентът на Руската федерация.
Путин заяви, че правителството на САЩ и президентът Доналд Тръмп също са допринесли за борбата срещу тероризма в Сирия, но неутралните наблюдатели са ясни за ролята на Русия в този процес. 
"Що се отнася до приноса на САЩ в борбата срещу тероризма в Сирия, те имат принос. Трябва да призная това, включително приноса на президента Тръмп. Вярно, преди Русия да дойде и да участва активно, международната коалиция на практика стоеше на едно място в продължение на няколко години", отметна руският лидер.
Той добави също, че всеки неутрален наблюдател "ще погледне и ще види каква е ролята на Русия, като се има предвид интензивността на военните действия и техния изход".
Путин се надява, че с процеса на политическо уреждане в Сирия ще бъде възможно да се установят отношения между властите и опозицията.
"Много се надявам, че по време на политическия процес в Женева, по време на работата по поправките или приемането на новата конституция на Сирия, ще бъде възможно да се смекчи ситуацията по един или друг начин, ще бъде възможно да се установят отношения между правителството и опозицията, да се стигне до кардинални, общи решения, които да успокоят ситуацията в страната като цяло“, каза държавният глава.
Руският лидер също очаква политическият диалог да бъде в състояние да „възстанови напълно териториалната цялост“ на Сирия.
Путин отбеляза, че се намира в тесен контакт с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
„Знам, че той има притеснения относно някои организации, но по време на последния телефонен разговор се съгласихме с него, че предвид нивото на нашето взаимодействие, турската страна на оперативно и работно ниво ще предаде своите притеснения относно различни ситуации в тази зона, която предизвиква особена загриженост за Турция, на нейните руски колеги. И ако наистина видим, че има нарушения, сме готови да отговорим на това", каза Путин.
Москва не смята американското военно присъствие в Сирия за законно, отбеляза Путин. "Има въпроси с източния бряг на (река) Ефрат, където все още има бойци, и все още има чуждо присъствие, включително американско. Аз много пъти съм казвал, че не го считаме за законно", заяви руският лидер.
Путин също призова страните да обединят сили в борбата срещу тероризма, тъй като това представлява опасност за всички.

44

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Двама души загинаха при стрелба на концерт в Тексас

20.01.2020

282
Войски на САЩ не пускат руски бойци до сирийско петролно находище

19.01.2020

9138 60
САЩ се оплакаха от много агресивен руски военен кораб

11.01.2020

3152 25

Коментари

Страници

harmless
снимка на harmless

Бравос ! Русия освободи Сирия безвъзвратно за 256ти път. Русия очаква от партнерите да финансират построяването на хиляди МОЧА в цяла Сирия както и поне 3 /три/ национални празника посветени на руския освободител дал десетки хиляди неизвестни жертви. Особено голям ще е паметникът на 500 вагнеровци загинали в неравна битка с 50 американски войници.

bilbotorbins

Другарете-ветропоказатели, демократи по рождение и фенове на зелените пари, преди 7-8 години ни обяснявахте подробно, че Асад е пътник. Преди 4 години разказвахте как руснаците ще бъдат наритани оттам, а Русия ще фалира. Сега просто се заяждате или спорите 70% или 80% от държавата се контролират от законното правителство.

Boris65

Жалко за брадатите демократи с красивите черни къдрави бради ( Православните славяни унищожиха ислямската демокраиця ! Не им е за първи път !

de_Ruyter

Много им е мъчно на ухабитските откачалки, че не успяха с Халифата в Сирия. Много им е мъчно и на спонсорите им, че не успяха да направят от Сирия това което направиха в Либия.

 

А най ми е мъчно за българските фенове на радикални мюсюлмани които режат глави и убиват всеки който не споделя вижданията им за живота... ти си отличен пример. Герберче. 

?

МВФ

Товарищ ЗИП още ли не се е включил с коментар?

ЗИП
снимка на ЗИП

Вълнуващо беше връщането в цинкови ковчези в американската кочина на 2500 реденека ликвидирани в Източна Гута от руските специални сили.

 

:)

Гласът

Кога това? 

de_Ruyter

ЗИП-е, ти не си уред. Официално. 

?

slavabg

Една хубава тема за размисъл:

 

https://www.zerohedge.com/political/everything-you...

 

 

Verbis verbis

Всичко ред по ред обяснено.

Страхотна статия. 

slavabg?

 

ЗИП
снимка на ЗИП

Путин :

 

Има да вършим още работа в Идлиб !

 

Междувременно продължават бруталните бомбардировки на руската авиация над провинция Идлиб. Това създава паника сред цивилното население, което незнайно защо не седи в бомбоубежищата....

 

https://www.youtube.com/watch?v=fSrU8v9s7iQ

 

:(

Гласът

Има да вършим още работа в Идлиб !

Постигнали всички цели, но имали още работа...

harmless
снимка на harmless

Най-дробрият паметник на руските жертви в духа на визията на Русия ще бъде една монументална бензиноколонка. Поне 100 м висока, като всеки метър ще отбелязва 1 година от управлението на мистър Путин. Естествено, колонката ще бъде леко нестандартна с три маркуча - СП, ТП и Силата на Сибир. Обсъжда се дали да има и един изрязан маркуч с име ЮП. Един голям православен кръст централно ще затвърди съвсем благоприлично истината за божията промисъл в действията на руският освободител. Понеже няма нищо безплатно на този свят и както знаем- руснаците не са материалисти, вместо с пари ще се плаща със свобода.

Krasimir Chenov

Един маркуч на бензиноколонката с Баяришник - като заредят колата да се почерпят по едно питие. А в бензиностанцията ателие за татуировка -да си избродират по един путин на гърба.

last

Harmless - и тук ли ръсиш бисери на скудоумието? Жалка история ...

ЗИП
снимка на ЗИП

Жестоки бомбардировки на руската имперска авиация над позиции на Запада в Идлиб...

 

https://www.youtube.com/watch?v=2qxdntcefEU

 

:((

редник

Путин заяви, че правителството на САЩ и президентът Доналд Тръмп също са допринесли...

 

Mда-а, ясн знак и силен сигнал, че Путин започва намеса за преизбирането на Тръмп...

Гласът

Путин: Русия изпълни всички задачи при операцията в Сирия

Това за кой път го казва? 

Mladya hqsh
снимка на Mladya hqsh

Докато щраусите в този форум си извадят главите от...където са ги завряли.

harmless
снимка на harmless

Коя глава ?

грантоед

   Какво не си разбрал? Така е. Апетитът идва с яденето.

Mladya hqsh
снимка на Mladya hqsh

Това не се отнася за теб - ти глава нямаш.

ЗИП
снимка на ЗИП

Има разбира се още работа за вършене.

 

Според експерите сега Русия се насочва към Либия. Там пристигат все повече войници от руския експедиционен корпус.

 

Увеличават се прецизните бомбардировки над позиции на проевропейските сили на Сарадж в градовете Триполи, Сирт и Мисурата....

 

Както се казва Русия е заета с "бремето на белия човек". Някой все пак трябва да управлява  този свят !

 

Кремъл дава доколкото може своята лепта...

 

А мноо добре знаем , че няма по-голямо удоволствие от това да "управляваш". А когато го правиш не само в своята си държава тогава удоволствието нараства в геометрична прогресия....

 

:)

марк

 

 

 

                                        Особено голям ще е паметникът на 500 вагнеровци загинали в неравна битка с 50 американски войници.

 

 

                                Не бяха ли 50 000 ?

harmless
снимка на harmless

Според М.Захарова били 5 цивилни руснака. 

 

Оцелял в Сирия руски наемник: Съществуваме, за да може да отричат намеса

https://www.actualno.com/interview/oceljal-v-sirij...

ЗИП
снимка на ЗИП

Мълния !

 

САЩ :

 

В Либия става много страшно. Русия с пълна сила взима ситуацията под свой контрол !

 

https://www.reuters.com/article/us-libya-security-...

 

:(((

Сгугню
снимка на Сгугню

Той заяви, че след като Русия започна активни усилия за подкрепа на законното правителство в Дамаск, 90% от територията на страната е била освободена от терористи.

Абе докато Тръмп не рече, че изтегля американските войски от Северна Сирия доста под 90% беше под контрола на Асад. Една трета беше под кюрдски контрол, ок. 10% - под турско-ислямски, така че малко над 50% бяха под асадистки контрол.

Та, заслугите на руските войници, които са безспорни, са много по-малки, отколкото му се иска и отколкото ги изкарва тов. Путин.

Ама нали трябва да се забълбуква руското народонаселение.

 

грантоед

 Сгуги, пак нищо не си схванал. Чети внимателно - „Що се отнася до интересите на самата Русия, те се състояха главно в (предотвратяването) на проникването в територията на РФ на голям брой обучени бойци с опит." Обективно това помага на Асад да си възвърне територии, но не това е основната цел. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Тръмп прави това което му нареди Кремъл !

 

Кремъл нареди на Тръмп да подари за рождения ден на Путин на 07.10 изтегляне от Северна Сирия  !

 

:))

 

Сега Кремъл нареди на Джонсън да не показва доклада, да спечели изборите и да напраи Брекзит още до края на 2019г !

 

:)

Verbis verbis

Една хубава тема за размисъл:

 

https://www.zerohedge.com/political/everything-y

 

Всичко ред по ред обяснено.

Страхотна статия. 

slavabg?

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×