facebook
twitter

Горещи новини

Председателят на ЦИК: Надяваме се нарушенията да бъдат овладяни

689
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Централната избирателна комисия (ЦИК) е готова за местните избори. Това подчерта пред БНР Стефка Стоева, председател на ЦИК. Тя не скри очакването си, че в изборния ден ще има проблеми и ще има нарушения: „Надявам се обаче те да са от такова естество, че да не водят до касиране на вота. Надяваме се да бъдат овладявани своевременно и професионално“.

Стоева поясни, че около 60% от членовете на общинските и на секционните избирателни комисии са работили и на предишни избори. „Този път проведеното обучение беше изключително сериозно. Миналата седмица, само в рамките на пет дни, членове на ЦИК посетиха всички 28 областни центрове в страната и проведоха обучение на членовете на ОИК. На тези обучения имаше членове на МВР, на пожарната, на ГРАО, на информационно обслужване, на областни и на общински администрации“, допълни председателят на ЦИК.

По нейни думи досега в ЦИК са подадени 69 сигнала и са заведени 230 жалби: „Преобладават тези, свързани с регистрацията на кандидати, с нарушения в предизборната кампания, с неизпълнението на споразумението между БНТ и политически партии, което за първи път виждаме на избори“.

След приключването на изборите ЦИК ще излезе с препоръки към законодателната власт. „След като отчетем резултатите и изготвим нашите анализи, ще се обърнем към народните представители, ще поставим проблемите, тяхна е политическата воля какви решения ще предприемат“, уточни Стефка Стоева

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Още 700 протестиращи са задържани в Беларус

13.08.2020

190 2
Кание Уест отпадна от битката за президент заради фалшиви подписи

08.08.2020

457 2
Няма как Борисов да оцелее до края на мандата

08.08.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

18038 20

Коментари

маняна
снимка на маняна

Резултатът на тези избори в гр. Вр... този ден беше двояк: от официален характер и от частни характери. Първият, официален резултат беше, че вместо една оказаха се две урни, във всяка една с бюлетини пет пъти повече от числото на всички избиратели - заедно с чираците и учениците. И двете урни съдържаха пълно вишегласие - всяка, разбира се, за своята партия. И двете партии се радваха на пълен успех...

Резултатът от частни характери беше по-печален и за двете партии. И едните, и другите имаха хора бити, смазани, сгазени, със счупени глави, с осакатени крака и ръце, с разкървавени носове...Подир околийския, който беше консерватор, се беше пуснала една хайка с вили, лопати, сопи - кой каквото докопал, -също като по бесен вълк. Той се скри в тютюнджийницата на Сали Муратовия зет и оттам, през задните врати, през плетища, през стени и прозорци, та чак в пета къща - на Мола Исмаил камарашина. Когато хаджи Сали попитал защо гонят мюдюрина, а Станко Пинтата казал, че бил украднал на народо конституцията и искал да избяга с нея у джеб у Влахия. Агата позавъртял зачудено глава и пошепнал: "Аджеиб шей!...На циганин кисело млеко и на гяурин царство..."

                                                                        Михалаки Георгиев,  Какво беше едно време, (1893)

Zmeja

Председателят на ЦИК: Надяваме се нарушенията да бъдат оБладАни.

Хулиган

Ако резултатът не Го удоволетворява, значи този път Костинбродската печатница не си е изпълнила задачата.

И Той напразно е низвергнал Цецо...

http://www.drago.info/index.php/2019/07/15/mashinnoto-glasuvane/

ГАМЕНЧЕТО

Не е ли по правилно: да не бъдат допуснати а не овладяно.

маняна
снимка на маняна

Главната ЦИКаджийка има много одухотворено излъчване - изготвянето на анализите ѝ навярно включва и гюмче за млякото.

Влез или се регистрирай за да коментираш