facebook
twitter

Горещи новини

Правителството одобри кандидатурите ни за европейски прокурор

1539
Европейският парламент

Правителството одобри българските кандидатури за европейски прокурор, съобщиха днес от правителствената информационна служба.

Това са прокурорите Десислава Пиронева и Светлана Шопова-Колева от Софийската градска прокуратура (СГП) и съдия Теодора Георгиева от Административния съд в София, която дълги години е работила като прокурор.

Те бяха избрани от комисия, сформирана със заповед на правосъдния министър Цецка Цачева. Изпитващи бяха зам.-министъра на правосъдието Евгени Стоянов, председател, Вероника Имова, Драгомир Кояджиков, Гергана Мутафова и Георги Кузманов от ВСС, ръководителя на Националния институт на правосъдието Миглена Тачева и проф. д-р Маргарита Чинова от Софийския университет.

До 31 март министърът на правосъдието ще изпрати кандидатурите на Комитета по подбора, пред който и тримата кандидати ще преминат присъствено изслушване. Комитетът ще ги класира според тяхната квалификация и опит, като укаже реда на предпочитане. Съветът на ЕС ще избере чрез гласуване с обикновено мнозинство един от тях за европейски прокурор от България.

Конкурсът за български представители в европейската прокуратура не мина без скандал. Двама от отхвърлените кандидати обявиха, че конкурсът е опорочен заради измислен езиков критерий. Проверка на "Сега" установи, че Министерството на правосъдието на своя глава е дописало изискване за отлично владеене на английски език.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Реформи бол, а фирмите пак са "хамстери на катерушка"

18.03.2019

Мила Кисьова

884
Бизнесът засипа с критики кабинета

15.03.2019

Румяна Гочева

3945 2
Кабинетът отпуска 30 млн. лв. за по-високи заплати на медицинските сестри

28.02.2019

745 4

Коментари

30мби хедж
снимка на 30мби хедж

ЦеЦкаЦаЧева - президент, президент...

За да оспее футбола у нАс

Влез или се регистрирай за да коментираш

×