facebook
twitter

Горещи новини

Пеевски предлага нулева субсидия за партиите

Предложението на Борисов за 1 лв. е демагогия, обяви депутатът от ДПС
1480
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Депутатът от ДПС Делян Пеевски пак дойде на работа рано сутринта. Той предлага нула лева партийна субсидия. В кулоарите на парламента той обяви, че трябва да им смяна на модела на финансиране на партиите.

Идеята му е финансирането да бъде по американския модел - от бизнеса и от гражданите, но прозрачно и с граждански контрол. Така партиите щели да бъдат независими. Предложението на лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов за 1 лев на получен глас на вота била демагогия.

Миналата седмица депутатът от ДПС пропусна да дойде в законодателния орган. Предишната му поява доведе до инициатива за законодателни промени за намаляване на ДДС на хляба, книгите и лекарствата.

Партията започва консултации дали ще има ефект от тази мярка. Пеевски иска и безплатни детски градини.

 

Ключови думи:

Пеевски, ДСП, парламент
14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Депутатите излизат в лятна ваканция

31.07.2019

401 6
Депутатите ще гласуват в сряда как да се финансират партиите

23.07.2019

353 1
Новите партии триумфират и в парламента на Украйна

23.07.2019

227

Коментари

Sapienti_sat

Аз имам още по добро предложение, в същата посока. Да остане 11 лева, но партиите да ги плащат на нас - хората!

jovani
снимка на jovani

Ние пък, от партията на четвърти километър предлагаме направо да си плащат.

 

Който иска да се занимава с политика - да си плаща. И без друго добре се печели от политика и престой в НС.

Я вижте Пеевски - забогатя. И всички от ДПС. И от БСП. За ГЕРБ даже не споменавам. Ами Воля, златният пръст, краси с пет тераси и прочие.

Да си плащат. 

Сто лева на месец на получен глас, ведно с недействителните.

Парите да се внасят в сребърният фонд.

И в биреният фонд. И във фонда и аз съм човек. И прочие.

--

Диви популисти, сър !

 

Диагностик

Повече от 5 лв/глас е разточителство. 

Ще се ограничат съвещанията в СПА-хотели, походите до Бузлуджа и яз.Копринка, ще намалеят спонтанно протестиращите, особено тези доведени от други градове, ще купуват по-нисък клас коли, коня ще заменят с магаре (по-икономично, по-малко замърсява околната среда). 😉

Nashenec

Предложение то за 1 лв си е най-чиста проба шарлатанство и популизъм. И това е ясно на Боко и сие, но нали вече и влака подкарахме, какво ни интересува мнението на раята.

Шарлатанство и популизъм е, защото това не променя модела, а само дава изключително предимство на управляващите и то точно сега, пред избори.

Може и на Герб да му е достатъчен 1 лв, ама там Боко пътува с колите на държавата и предаванията по телевизията къде и какво е казал минават не като предизборна проява на Герб, а като дейност на минпред, т.е. плащаме за излъчването всички ние, а не касата на герберите.

Пеевски и ДПС поне са честни - ако няма да има пари, то тогава да си е ясно на всички, че ще ни изкупят бизнесмените и те ще определят какво да се прави.

Slava
снимка на Slava

По - леко с лъжите. Идеята за 1 лв. не е на Борисов. Имаше референдум.

тютюн

По-леко с квалификациите. Референдумът кога беше? Кой внася законопроект сега? Иначе Борисов по правило няма и не е имал никакви идеи. Всичко му е назаем.

Nashenec

Наистина, по-леко с лъжите.

Вчера по БНТ специално обясниха как се е случило: 

1. Около 9.00 Боко влита в парламента и заповчдва да се разгледа законопроект за 1 лв - законопроект за промяна на бюджета.

2. Около 9.30 шефката на Бюджетната комисия свиква на пожар комисията. На членовете на комисията не е раздадено нищо, освен искането за промяна на субсидията на 1 лв.

 

И това са думи, казани пряко в ефир и които Тома Биков не само не отрече, но и не посмя да оспори.

Интервал

Е, не може да се отрече, че поне младият и преуспял бизнесмен-депутат не лицемерничи и просто иска да узакони вече съществуващата форма на финансиране на партиите. Време е и тук да се узакони корупцията и търговията с влияние под хубавата думичка "лобизъм". Добре е финансирането да бъде узаконено и под различни форми, включващи не само парични средства :) Някой може да иска да подпомогне Партията с 200 кила картофи, друг със 150 литра ракия, а най-отдадените на Партийното дело може да помогнат и с няклко тона суджук. Хубаво е да се опишат тези неща, за да не се получават недоразумения и конфузни ситуации сред придворните местни феода... бизнесмени.

dissidentbg

1лв за глас са прекалено много пари.

 

Във Великобритания общата сума, която държавата отпуска на партиите е 4 милиона лева за година. Дават се само на партии, които имат поне двама в Парламента. И парите се дават след като партията докаже за какво ще ги ползва.

Но все пак Великобритания е по-бедна от България.

Ace_

Дългият шоумен веднага медийно да подкрепи колегата! Ето - точно този политик е готов да работи като слуга на народа, нали Славчо?

bay Dragan

По-далеч трябва да се иде.

Партиите в парламента да връщат на държавата 10 лева за глас. Те след това ще си ги изкарат двойно.

Лoвkия

Нереза ше земе да се утрепе от бачкане, а виждам че и вътре в парлямента го пазят въоръжени гардове от НСО.

А инак на глиганите им е лесно, те си имат олигарх в партията, а другарката Нинова накара другаря Гошо да си бие камшика.

Invisible

   Това, че Пеевски е "успял млад мъж" не бива да те дразни толкова.

   

ИвКо

Всъщност кой уволни Цветанов:

1. Борисов

2. САЩ

3. Пеевски

Залагам на три. Пеевски май е притиснал с нещо така яко топките на Борисов, че му е представил предложение дето Борисов не е посмял да откаже.

 

И за това Пеевски си позволи да се върне в Парламента. А че Пеевски е "успял млад мъж" се вижда и от самолет, при това Пеевски е чист като сълза според управляващата партия и съдебната власт в частност и прокуратура в страната.

ПП. Независимо, че съм твърдо на позицията за диференцирана субсидия за партиите една субсидия от 4-5 лева ми се вижда добро компромисно решение.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×