facebook
twitter

Горещи новини

Пеевски пак с най-много номинации за евролистата на ДПС

568
Снимка: Архив

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който в този парламент има само един работен ден - когато положи клетва за народен представител, има най-много номинации за листата на партията за европейските избори на 26 май, съобщи "Капитал", като се позова на представители на движението. Той е номиниран от почти всички областни структури на ДПС.

Издигането на кандидати за евродепутати от местните структури на ДПС приключиха в края на март, но до сега не е ясно нито кои ще са имената в листата й, нито кой ще бъде избран за неин водач. Официално от ръководството оправдават закъснението с големия брой номинации - повече от 100, но според депутати листата ще бъде подредена от тесен кръг, като имената се пазят в пълна тайна и ще станат ясни ден преди регистрацията в Централната избирателна комисия (ЦИК). Според запознати било възможно и кандидатите да бъдат огласени чак след като листата бъде регистрирана.

Крайният срок за това според хронограмата на ЦИК за евроизборите е 23 април. Според приетите от Централния съвет на ДПС (широкото ръководство на партията) правила листата с кандидатите за Европарламента трябва да бъде подредена от Централното оперативно бюро (тясното ръководство).

Членове на ръководството имаха очакване номинациите да бъдат обсъдени на заседанието на ръководството на движението миналия вторник, но на него изобщо не станало дума за евроизборите, въпреки че на следващия ден председателят Мустафа Карадайъ внесе в ЦИК документите за регистрацията на партията за участие в евровота.

На евроизборите през 2014 г. Пеевски също беше кандидат за евродепутат и беше поставен на второ място. След вота обаче той се отказа в полза на бившия министър на екологията Искра Михайлова. За номинацията му за евродепутат тогава ДПС устрои публично представление, като покани на заседанието при определянето на листата да присъстват и журналисти. Целта беше да се покаже, че за разлика от негативните настроения в обществото срещу Пеевски в партията той се ползва с подкрепа. Тогава той беше издигнат от 26 от общо 28 областни структури на ДПС и подкрепен единодушно от всички местни лидери на ДПС.

На евроизборите преди пет години ДПС спечели четири евродепутатски места.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Обзор на добрите предложения (става дума за пари)

14.06.2019

Весел Цанков

924 1
Майтап на гол пъп

14.06.2019

981
ВАС няма да обсъжда отказа на Карадайъ и Пеевски да са евродепутати

11.06.2019

Таня Петкова

1096 3

Коментари

buratinob

Закона Магнитски дали признава имунитет за евро депутати?

Щото депутатският имунитет от нашето НС явно е афиф работа.😂

inventus

Освен обграждането с кръгове с цел забогатяване единственото друго което прави ДПС на политическата сцена е да дразни хората които не са и никога няма да бъдат негов електорат.

dobadoba

Делянчо да си зареже алъш-вериша в БГ и да отиде в Брюксел?

При дилемата да изтъве юздите? - Никогаж...

⚓️

bD

Пускайте го да отива !  Да се маха! Ще ударим жакпота.

Стоф

ДПС е мерило за търпението на един народ и държава. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×