facebook
twitter

Горещи новини

Обраха посред бял ден апартамента на говорителката на Софийския градски съд

2542
Pixabay

Крадци са влезли в апартамента на говорителката на Софийския градски съд (СГС) Милена Орозова в столицата във вторник по обед, малко след като 10-годишната ѝ дъщеря тръгнала на училище. Те задигнали лаптоп и около 1000 лв. от касичката на детето, което с години събирало парите от сурвакане, пише потърпевшата във Фейсбук.

В злополучния ден Орозова се прибрала от работа, отключила входната врата без проблем, но после дошъл шокът -  видяла, че някой е ровил в шкафовете, а касичката на детето е изпразнена и захвърлена на пода. Липсвал личният ѝ лаптоп, на който имало и незначителна служебна информация.

Камера на заведение, намиращо се на партера на блока, е заснела двама непознати мъже да влизат във входа по времето на обира. Полицията тепърва ще гледа записа кадър по кадър.

Източник: Дир.бг

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Обран е банков клон в София

15.02.2019

2264 31
От неделя "Горубляне" пак запушва "Цариградско шосе"
От днес започва ремонт и на "Шишман"

12.02.2019

Емил Василев

172 1

Коментари

Хулиган

1000 лв. от касичката на детето, което с години събирало парите от сурвакане...

Мама е трябвало да го праща прокурори да сурвака, нямаше нужда детенцето да събира пари с години...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-...

 

Цоцолана

Хубаво е, че крадците от време на време ощипват и вътрешни хора на властта и съдебната система, живеещи в сради със заведения на партера.

Надявам се крадецът да не бъде заловен, белким говорителката се замисли какво им е на обикновените българи.

kempes

Абе той Васил Иванов прехвърли колите на президента и на главния прокурор съвсем легално и законно, вие за обири ни говорите.

То държава няма, има институции за частно ползване.

Solace

около 1000 лв. от касичката на детето, което с години събирало парите от сурвакане

 

Явно добре сурвака - 8 сурвакания, значи по 125 лева на сурвакане. Мислех си тръгна да сурвакам и аз в съда, и пак с дряновица :D :D :D

 

 

А с какво говорителката на СГС е повече от, примерно, чичо Мишо от Дружба-2, който вече е обиран 2-3 пъти? Или от леля Пепа от Люлин-7, също два пъти обирани? Бат' Жоро от Надежда, кака Ваня от центъра и т.н.? Всяка прилика с истински лица и събития е случайна.

Butch
снимка на Butch

Нотабилите ще се усетят, че им трябва държава чак като вземат да им обират апартаментите и почнат да им крадат децата по улиците.?

Лесно се разваля, трудно се гради.

Justinian2
снимка на Justinian2

Ако приемем че 10 годишната сурвакарка е започнала да сурвака от 4-годишна възраст , сурвакала е всяка година , то с тези 1000 лева то е правило средно повече от 160 лева на сурвакане. Повече от една социална или инвалидна пенсия. Много добър "рандеман" за сурвакар ! Браво на малката, далеч ще стигне... Инак нямаме притеснения че полицията ще направи всичко възможно да хване обирджиите. Ако обрания беше редови поданник на царството МУ , една голяма чаша със студена минерална вода , Банкя.

kempes

Дежавю от вчера.

Да не повтарям коментара си от новината за "нападението" над Деница Гаджева.

По какво този случай се отличава от всеки друг подобен случай, ако махнем факта, че пострадалата е някаква си в държавата ?

onzitam

Ако приемем че 10 годишната сурвакарка е започнала да сурвака от 4-годишна възраст , сурвакала е всяка година , то с тези 1000 лева то е правило средно повече от 160 лева на сурвакане.

Абе, как веднага се хванахте за това сурвакане. Жената се е изразила образно.

Преди време разбрах, че 12 годишната ми доведена щерка е спестила над 700 кинта в едно портмоненце. Спестявала си за айфон, понеже с майка и категорочно отказваме да и купим. 

Тези пари ги е спастрила за по-маллко от година от баби, дядовци, от джобни ....и от сурвакане☺️

TheBahurKing

 12 годишната ми доведена щерка

Да ти е жива и здрава, мойта оня ден направи седемнайсет.

Седем с един...

Признай си веднага, колко е спестила от баби, дядовци, лели, чичовци и от...сурвакане! Сигур вече има за един iPhone последен модел? Да не станеш и ти обект на интерес от страна на престъпници с пречупени гръбнаци...

Предводител на ...

Е, пак не са пуснали газ с дистанционно, както беше с Таско ...

Slava
снимка на Slava

Тцтцтц, тръгнаха да смятат парите на детето?

Няма ли да питате и кой по колко му е дал за сурвакането? Бабите и дядовците му, вместо да си мятат парите през терасите на ало измамниците, са ги дали на внучката си.

Solace

След като водеща информация в дописката (нарочно не казвам новина, защото всеки ден десетки биват обирани) е за касичката на детето, е нормално там да се вгледа човек. А бабите и дядовците (тези с възможности, де), не мятат по 10-20 лева през балконите.

Shaaban_bin_Robert

Липсвал личният ѝ лаптоп, на който имало и незначителна служебна информация.

Хванахте се за суровакането и парите в касичката на детенцето. Ей това е много по-страшно. Дали е незначителна или е от значение, служебната информация няма място в личния лаптоп на гороителката. Ама за тия работи никой не държи сметка. После питайте как обвиняемите и адвокатите им получават вътрешна информация от съда.

генек

Знаят де има пари...

Добре, че охраняват жилищата на... Хайде, да не изреждаме списъците на съдии, прокурори, адвокати...

------------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Justinian2
снимка на Justinian2

Знаят , знаят. Според мен са някои от сурваканите ! ?

Evasion

И на жена-съдия посегнаха, начи... а ако бе подписана станбулската конвенция, това нямаше да е възможно, начи...

Segichka
снимка на Segichka

Най-после една истинска позитивна новина!

Дано съдържанието на лапAтопа да си е заслужавало риска!Експроприяция на експроприаторите!

onzitam

Дали е незначителна или е от значение, служебната информация няма място в личния лаптоп на гороителката. Ама за тия работи никой не държи сметка. После питайте как обвиняемите и адвокатите им получават вътрешна информация от съда.

Такава информация може да се получи от най-обикновена деловодителка. Информацията с която разполага един съдия е известна както на обвинението, така и на защитата. Съдията не разполага със секретни данни.

Секретност има само в определени етапи на досъдебното производство.

Shaaban_bin_Robert

GDPR

Гларyс

Още в началото на демокрацията това ни сполетя. Бях излязъл за някаква лекция по обяд. Нямаше ме два часа. Бяха си разбили патрона, обърнали цялата къща наопаки, свили бяха компютър, видео, задгранични паспорти и пари в брой, включително и от моята касичка, където не бяха пари от сурвакане, но си бяха събирани за мои си неща.

Отстреща имаше магазинче с кибици - никой нищо не видял и не чул, а крадците бяха излизали и на терасата.

От МВР ни казаха, че са ни обрали професионалисти, след 10 години ни известиха, че са прекратили разследването. И толкоз...
До ден днешен никой не гони сериозно такъв тип престъпници. Не остана необрана къща и имот в мамковината...

onzitam

Писал съм многократно в други подобни теми и пак ще повторя:

Крадците не можеш да ги спреш, но срещу едни еднократни, "дискотечни" 1000 лева и още 300 кинта годишно за СОТ, можеш максимално да ги затрудниш  и откажеш.

Естествено говорим за средна цена. Ако държите много ценни вещи вкъщи, то и цената на защита ще скочи.

bat_vasko

Ей, какво я емнахте жената. Тя е някаква дето по цял ден на работа пие кафе и си лакира ноктите, не е някой страшен съдия, дето пуска лошите.

onzitam

 

В  компа и не може да има нищо свръхсекретно.

bdsupport

Това дете има зможни и дашни роднини.

ogro

? Ама защо така разваляте имиджа на управлението МУ?

Влез или се регистрирай за да коментираш