Медия без
политическа реклама

Обединените арабски емирства изпращат своя първи космонавт

Той ще лети с руски и американски колега

14 Юли 2019
стоп кадър видео

Космическият център „Мохамед бин-Рашид“ в Дубай обяви конкурс „Писмо до космоса“ за всички желаещи да изпратят свои стихове, кратки разкази или рисунки заедно с първия космонавт на Емиратите Хазза ал-Мансури, чийто полет е паниран за 25 септември, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС

В конкурса могат да участват хора от всякаква възраст и националност, както и хора с ограничени възможности. Творбите се приемат до 27 юли.

Произведенията трябва да са написани на английски или арабски език и да са посветени на събитието. Обемът на разказа не бива да превишава 1000 думи, а стихотворенията не трябва да надхвърлят 20 реда.

Живеещите в ОАЕ могат да изпращат своите работи до пощенска кутия в Дубай с номер, съответстваш на датата на полета на първия космонавт - 250919. Участници от други държави също може да участват в конкурса, като изпращат произведенията си на имейл [email protected]. Първоначалният подбор на най-добрите материали ще бъде направен от пощенските служители на ОАЕ, след което ще бъдат изпратени в космическия център за окончателно определяне на победителите, чиито творби ще полетят в космоса заедно с първия космонавт на Емиратите.

От център „Мохамед бин-Рашид“ информираха по-рано, че Хазза ал-Мансури ще остане в орбита осем дни. Сайтът на корпорация „Роскосмос“ съобщава, че полетът е планиран за 25 септември от космодрума в Байконур и ще бъде извършен със „Съюз МС-15“. Заедно с ал-Мансури ще летят Олег Скрипочка от Русия и Джесика Меир от САЩ

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ОАЕ, космонавт, конкурс

Още по темата