Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нинова към Борисов: Резултатът на БСП расте безапелационно

Лидерът на социалистите заяви, че партията се завръща в местната власт

29 Окт. 2019
Илияна Кирилова

"Борисов, колко да е безапелационна победата на ГЕРБ, след като в бастиони на партията си трета политическа сила и отиваш на балотаж в София?" Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, който в изборната нощ в неделя заяви, че партията му е постигнала "безапелационна победа" над левицата. 

"Безапелационна победа не се обявява с гняв, зачервено от яд лице, изсипване на обиди срещу опонента, да не повтарям думите му и разделение на хората и посочване на лоши и добри", допълни Нинова в първия си коментар представянето на БСП на първия тур на местния вот.

Нинова посочи още, че ГЕРБ не са постигнали успех, тъй като "от 21 области, печелиш 9". "Два пъти и отгоре си надолу. Колко безапелационна е тази победа - в някои от областите, които са ти били бастиони си трета политическа сила, Борисов. Даже на балотаж не отиваш. Като Ямбол, например. Къде е безапелационната победа? Отиваш в София на балотаж, което не се е случвало от 14 години. Губиш общински съветници в цялата страна, в крепости на ГЕРБ. Може би не сте видели още, но ние направихме тези анализи. Губиш в Бургас, емблемата ти на управление и на добрия ти кмет - 5 съветника. БСП увеличава с двама", каза още Нинова.

Тя посочи, че ГЕРБ губи съветници във Варна, Русе и Благоевград. "Кое му е безапелационната победа. Безапелационно тези избори доказаха, че ГЕРБ са в тенденция да намаляват подкрепата си в България. Безапелационно БСП расте. Да, трудно е. Да, не е изведнъж, не е революционно, но без това да е оправдание", заяви Нинова.