facebook
twitter

Горещи новини

Нелегална мрежа за допинг е разбита в ЕС

България е участвала в мащабната акция "Вирибус"
955
Европол

Виена е била център на широкомащабна мрежа за нелегален трафик на допинг, предаде Нова тв. Това е установено в рамките на международна полицейска операция срещу нелегална търговия с допинг, съобщават австрийски медии, позоваващи се на говорител на Федералната криминална служба (БКА). Австрийската институция е участвала в разследване, обхващащо 23 държави на ЕС и десет държави извън общността. България е сред страните, участвали в операцията. В акцията, наречена "Вирибус" са участвали Европол, Интерпол, европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, Обединения изследователски център на ЕС JRC и Световната антидопингова агенция WADA, уточнява прессъобщение на Европол. Операция "Вирибус" се ръководела от италианските карабинери и финансовата полиция на Гърция и е най-голямата в сферата на допинга досега.
 22 тона допинг препарати и нелегални фармацевтични средства са пристигнали във Виена и оттам са били пренасочвани за различни европейски държави.
 В хода на акцията, ръководена от Европол, още през миналата година на виенското летище са били заловени пакети със забранени вещества. Митническите власти са открили, че вместо декларираните електроуреди, пакетите са съдържали 423 кг таблетки и ампули, чиято стойност на черния пазар възлиза на близо половин милион евро. Впоследствие австрийските власти са разкрили още 22 подобни пратки, пристигнали във Виена в рамките на една година. Нелегалните препарати са били произведени в Индия и са пристигнали от Сингапур с фалшиви митнически документи. В рамките на международната операция са задържани 234 души, конфискувани са 3,8 милиона таблетки анаболи, хранителни добавки и другифалшиви лекарства на обща стойност 23 милиона евро. Разбити са 17 организирани престъпни групи и 9 нелегални лаборатории за допинг. Допингът се продавал на дребно основно във фитнес зали, част от продуктите се търгували и онлайн.

От Европол уточняват, че освен анаболни стероиди, използвани от спортисти, престъпната мрежа разпространявала и допинг за животни, предимно за коне, участващи в надбягвания. Като част от "Вирибус" са провеждани и проверки за употреба на допинг от състезатели в различни спортни прояви.

Ключови думи:

допинг, Европол, Виена
5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Италианската полиция обискира руските биатлонисти на световното

22.02.2020

Обновена

2701 18
Орнела Мути и руско сопрано блестят на Виенския бал

19.02.2020

1079
Бивш №1 в тениса: Хванаха Агаси 4 пъти с допинг и го покриха

18.02.2020

3937 5

Коментари

Хулиган

Дългата ръка на Кремъл отново беше пипната на местопрестъплението...

http://www.drago.info/

Тринити

Нелегална мрежа за допинг е разбита в ЕС

Обикновен евфемизъм.Кажете истината!Той!Той я разби!С едни две голи ръце!

В акцията, наречена "Вирибус" са участвали Европол, Интерпол, европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, Обединения изследователски център на ЕС JRC и Световната антидопингова агенция WADA...

Пропуснати са Адвентистите от Седмия ден,Асоциациата на пиещите уиски с лявата ръка и Съюза на козелюбците.

Операция "Вирибус" се ръководела от италианските карабинери и финансовата полиция на Гърция

Глупости!Пълна лъжа!Всички знаем Кой единствено има капацитет да ръководи тъквиз операции!Стига вече с тая скромност и с тоя национален нихилизъм!

Nashenec

Само бих напомнил, че даже анаболите са лекарства. Допинг са ако спортист ги взема и участва на състезание без да е уведомил за това Вадата и да е получил разрешение като асматик.

А и за незнаещите спецификата по темата - аспиринът е един от най-старите допинг-артикули. От същото време е и аналгинът. Такива са и ластичните чорапи за диабетици (за вените под колената).

тошогошев

Редацията ,каква е тая статия сътворена от празноглав журналист Уточнете си първо какво е понятието допинг 

Borriss Thomov

Този са го пропуснали.Казва се Георги Атанасов Атанасов, още по-фрапантното е че е син на собственика на Карнобатплод.Занимава се с производство на амфетамини, канабис, ментета староиди, копия на лекарства.Има няколко негови гаражни марки без реално активно съдържание.Bioniche Pharma/Биониче,Titan Healthcare / Титан Хелткеър,Pharmacology NEGEN (Ukraina) Неген (Анаболни Стероиди),High Technological Pharmaceuticals/ HTP/Hi-Tech,EAST Pharmaceutical Labs,NEOX HEALTHCARE.

Разпространява ги чрез сайта си http://anabolic.bg/

и фейсбук профила https://www.facebook.com/anaboli.dobavki?fref=pb&h...

Можете да направите сравнение на гласа му на реалния му телефон 0888135514 и телефона му за нелегална търговия 0876372017.Един и същ персонаж е.

Влез или се регистрирай за да коментираш