facebook
twitter

Горещи новини

Недоволство в БСП заради бойкота на парламента

Как ще се живее с 1500 лева на месец, негодували народни избраници
5069
БГНЕС

 

Депутатите от парламентарната група на БСП, които няма да ходят на работа в Народното събрание, са недоволни, че нямат да получават пълния размер на заплатите си, а само 1/3 от тях, както предвижда правилникът. Бойкотът на парламента е след решение на ръководството на партията. Сега същото ръководство обмисля да компенсира народните избраници с „хонорари“ от партийната субсидия. Това разказаха пред Свободна Европа източници от "Позитано" 20.

Червените депутати засега се подчиняват на решението, но са разделени във вижданията си по темата. Едни недоволстват, защото не могат да издържат семействата си с една трета от заплатата (около 1 500 лева). Ръководството на БСП търси начин да ги копенсира с пари от субсидията. Формалната причина, по която средствата могат да бъдат плащани на депутатите, е за "работа по места".

Според правилника на парламента, ако народен представител не присъства неоправдано на повече от пет заседания, той получава 1/3 от месечното си възнаграждение. Обикновено парламентарните групи извиняват повечето отсъствия на народните избраници, за да не пострадат доходите им, но сега това няма как да се случи, обясняват от БСП, тъй като бойкотът е обявен публично.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски също не посещава заседанията на парламента, но получава пълната си заплата, защото лидерът на движението Мустафа Карадайъ "извинява" отсъствията му пред ръководството на Народното събрание в началото на всяка седмица. „Няма как да разчитаме на такава благосклонност от ГЕРБ, защото сме взели политическо решение да ги бойкотираме“, обясняват от БСП.

На заседанието на парламентарната група на левицата във вторник вечерта депутати са коментирали, че с отсъствието си от пленарна зала партията губи „трибуната си“. Било предложено да отсъстват няколко дни символично и после да се върнат. Представители на ръководството заподозрели тези депутати, че са в колаборация с ГЕРБ, за които било важно опозицията да е в Народното събрание, за да не изгуби то легитимност. „По тази причина и взехме решението за отстъствие на Национален съвет. Сега, за да бъде отменено, трябва отново да се свика такъв“, обясняват от левицата.

В крайна сметка идеята на Нинова групата на БСП да не ходи на работа остава в сила, въпреки няколкочасовите дебати по нея във вторник вечерта. Социалистите ще пътуват по избирателните си райони и ще обясняват на избирателите защо са напуснали Народното събрание.

Повод за бойкота на БСП е приемането на Изборния кодекс. От партията поставиха ултиматум, че няма да се върнат в парламента, докато ГЕРБ не отстъпят от промените, които гласуваха заедно с ДПС и "патриоти". Депутатите на Борисов приеха да променят само два текста, но това не е достатъчно, според Нинова.

Волен Сидеров повдигна темата за заплатите на отсъстващите депутати и предложи (все още не писмено) народните представители, които не идват на работа, да не вземат никакви възнаграждения. „Ако искат, нека си го приемат това. Ние нито можем, нито искаме да ги спрем“, коментира депутат от БСП.

Ключови думи:

БСП, депутати, недоволство
45

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Депутатите избират нов член на СЕМ от квотата на парламента

17.07.2019

111
Управляващите забързаха максимално отмяната на машинния вот

17.07.2019

Людмил Илиев

112 1
Управляващите отново пробват да отменят машинното гласуване

16.07.2019

939 14

Коментари

Страници

Лoвkия

 Едни недоволстват, защото не могат да издържат семействата си с една трета от заплатата (около 1 500 лева). Ръководството на БСП търси начин да ги копенсира с пари от субсидията. Формалната причина, по която средствата могат да бъдат плащани на депутатите, е за "работа по места".

Баси наглите другарчета сте!

А избирателите ви как издържат семействата си с толкова, че и с по-малко пари, бе?

И тутакси сте си измислили "формална" причина все пак да лапкате, докато не ходите на работа, бля!

dream team
снимка на dream team

И що така наивно кълвеш на ЕЖК?

SvSophia
снимка на SvSophia

. Това разказаха пред Свободна Европа източници от "Позитано" 20.

Браво! Не спирайте дотук! Още можете!

Pstr

Другарите още ли се дебнете кой слуша "Свободна Европа" 😁

momon

Това не е новина. Още преди 2-3 дни Миков също изрази недоволство. Даже имаше интервю във вестника с него. Човекът си го каза почти в прав текст. Трябвало да се стои в НС и да се крепи най-малкото кворума, да укрепва парламентаризма, да се дебатира и т.н. :)))

mr_self_destruct

Поредния фейк нюз от "свободна европа".

Biberkov

Тепърва как има да виете като карпатски вълци ...

циникЪтхедонист

Във всяка чета има предатели.

Още от времето на Юда Искариотски.

И в повечето от случаите сребърниците са в основата на  предателството.

Трудно ставаш предател от идейни подбуди.

Опс, пропуснах усещането за лична недооцененост като мотивиращ фактор.

:)

peniko

Виц на деня: Депутат се издържал със заплатата си ......

inventus

Проблемът е че депутатите от БСП са малко като бройка. Видяхме че кворум се получи и без тях. Което означава че не са поискали не са им отнели и сто процента от заплатата. Вече се чуха такива идеи. Съмнявам се дали ще ги приемат щото после може и на тях да се наложи същата врътка.

генек

Фейкчето е елементарно, за елементарни хорица. Да - има противници на решението. Но нали са го взели демократично, с гласуване?

А евтини номера от рода на Цвъцковото "В БСП командва Нинова, при нас е демокрация" са жалки. Но си имат цел - и я намират.

БСП трябваше отдавна да излезе от НС. А сега явно напускането е яка стъпка върху нечии мазол. И пречи на гейберастките планове и замисли. Колкото по вият помиярите, толкова по на прав път са...

Интересно, ако - и когато! - се появи истинска лява партия, с леви възгледи и леви действия, как ще действат отрепките като ГЕРБ?

"Желязната пета"?

------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Тъмно пиво

БСП трябваше отдавна да излезе от НС.

 Кхммм. БСП поначало  не трябваше да влиза в парламента. След регистрацията на ДПС, след Лукановия мораториум по външния дълг, след Лукановата зима, след създаване на СИК, ВИС и тем подобни при Беровото безвремие, след банковия грабеж при Виденов,  след глиганизЪма при тройната коалиция мястото на БСП очевидно не е в парламента.

 НО! Както е казал поетът: Не сме народ!

Pstr

Предлагам БСП да бойкоритат парламента поне до 2050 година. Това ще е много ефективна форма на протест! Особено ако всяка седмица гладуващи депутати от БСП дават интервюта по радио "Свободна Европа" колко трудно се живее без заплата😂

dream team
снимка на dream team

Това едва ли е най-глупавото, което можеш да предложиш. Но ти продължавай с опитите. Може да ти се получи.

Мида

С кеф ше ти плащаме, ако бойкотираш форумчето?

Тъмно пиво

Отговор на 16: Това едва ли е най-простото нещо, което не схващаш, но ти продължавай с опитите.

генек

Да напомня:

"— И тъй, ето нашия отговор. Няма да хабим излишни приказки с вас. Когато посегнете с прехвалените си силни ръце към нашите дворци и царствено охолство, ние ще ви покажем какво се казва сила. С тътен на снаряди и шрапнел и тракане на картечници ще бъде облечен нашият отговор[10]. Ние ще ви смачкаме вас, революционерите, под петата си и ще ви натъпчем в калта. Светът е наш, ние сме негови господари, и той ще си остане наш! Колкото за работническите ви пълчища, те винаги са били в калта, откакто съществува историята, а аз чета историята както трябва. И в калта ще си останат, докато аз и другарите ми и тези, които ще дойдат подир нас, запазят силата на властта. Това е думата. Тя е царицата на думите: сила! Нито бог, нито богатство, а сила! Накарайте езика си да я изрича, докато изтръпне от нея. Сила!

— Аз получих отговор — каза спокойно Ърнест. — Това е единственият отговор, който можеше да се даде. Сила! Това е, което проповядваме ние, от работническата класа. Ние знаем и добре знаем от горчив опит, че никакъв призив за правда, за справедливост, за човещина не ще може някога да ви трогне. Сърцата ви са корави като петите, с които тъпчете в калта беднотията. Затова започнахме да проповядваме силата. Със силата на нашите бюлетини в деня на изборите ние ще ви отнемем управлението…

— Ще има ли значение, дори да получите мнозинство, безспорно мнозинство в деня на изборите? — прекъсна го с въпроса си господин Уиксън. — Да речем, че ние откажем да ви дадем управлението, след като сте го спечелили на урните?

— Взели сме пред вид и това — отвърна Ърнест. — Ние също ще ви дадем отговор, аргументиран с олово. Вие провъзгласихте силата за царица на думите. Прекрасно. Към сила ще прибегнем. И в деня, когато изтръгнем победа на урните и вие откажете да ни предадете управлението, спечелено от нас по конституционен и мирен начин, и ни запитате какво ще правим при това положение, в този ден, както казвам, ние ще ви отговорим, и отговорът ни ще е облечен с тътен на снаряди и шрапнели и с тракане на картечници.

Не можете да ни избягате. Вярно е, че сте чели историята както трябва. Вярно е, че работничеството от началото на историята е било в калта. Вярно е и това, че докато вие, другарите ви и тези, които ще дойдат подир вас, запазите силата на властта, това работничество ще остане в калта. Съгласен съм с вас. Съгласен съм с всичко, което казахте. Силата ще реши въпроса, както го е решавала винаги. Това е борба на класи. Също както вашата класа смъкна старите феодални благородници, така и тя ще бъде смъкната от моята класа, работническата класа. Ако прочетете биологията и социологията със същата проницателност, с каквато четете историята, ще видите, че описаният от мене край е неизбежен. Няма значение дали това ще стане след една, десет или хиляда години — вашата класа ще бъде смъкната. И това ще бъде сторено със сила. Ние от работническите пълчища сме я зубрили тази дума, докато ни изтръпнат умовете от нея. Сила! Това е царствена дума."

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Zmeja

Това редакционна статия ли е или нечия измислица?

Ако написаното е вярно, да поставят кутия за помощи пред Народното събрание, в която да се събират доброволно средства за социално слаби депутати, които немогат да преживеят 2-3 седмици без депутатски заплати. Лично аз обещавам да пускам по 20 кинта на ден.

momon

И що така наивно кълвеш на ЕЖК?

 

Защото много му харесва. М)

Деянов
снимка на Деянов

......пред "Свободна европа"....при този източник на информация няма нужда да се коментира дали е фейк...

SvSophia
снимка на SvSophia

Важното е, че се води яростна и системна борба с фейкнюзовете... чрез ежедневното им разпространяване.

SvSophia
снимка на SvSophia

За сметка на истински нюзове, които или не достигат, или достигат в изопачен до неузнаваемост пропаганден вид до българския читател/зрител.

НЕСЪМПОЖАРНИКАР

А ходи да гласуваш за тая пасмина!

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Това редакционна статия ли е или нечия измислица?

 

Не. На сайта  "Свободна Европа", препечатана горе едно към едно.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/29782747.html

SvSophia
снимка на SvSophia

Откак Цветанът на мислата и синтаксата поведе молитвенозакусъчна битка с фейкнюзенето и хибридната пропаганда, нивото на читателската/зрителската обективна информираност достигна немислими висоти.

SvSophia
снимка на SvSophia

Колко по-надолу от 111-то място е устремът да се падне?

Лoвkия

Откак Цветанът на мислата и синтаксата поведе молитвенозакусъчна битка с фейкнюзенето и хибридната пропаганда, нивото на читателската/зрителската обективна информираност достигна немислими висоти.

А онова, вашето острие, другарят Желю, той с какво обогати обективността след същата тази закуска?

Диагностик

Гласуването на решението за напускане на НС:

ЗА - 74, 
ПРОТИВ - 33,
ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ - 3.
Пленумът е започнал с 126 делегати, т.е. още 16 са били против, но не са пожелали да се набиват на очи.

(за- 74, противници - 52)
По списък НС на БСП са над 180 другаря.

...

Колко е мъдра др. доня Корнела! 

gowedokiller
снимка на gowedokiller

Дзън, Дзън.. $$$

И още сто пъти да го повториш, истина няма да стане.

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Целият съм в очакване!

 

То една статия от "Свободна Европа" докара дрогарите до прединфарктно състояние, ти настояваш цели две да публикуват, та някои по-слабонервни да ги сполети непоправимото !😈

 

Недей така, избори идат, всеки глас ще е ценен за Партията.🙀

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×