facebook
twitter

Горещи новини

Навършва се 1 година от тежката катастрофа край Своге

515
Илияна Кирилова

Една година след тежката катастрофа край Своге, граждани и близки на жертвите ще почетат паметта им със заупокойна молитва и осветяване на паметната плоча на мястото на инцидента, съобщи БНР. При трагедията тогава автобус излезе от платното и се преобърна, а 20 от пътниците в него загинаха.

Една година по-късно – след политически оставки, пътни експертизи и ремонти, какво се промени? „Сложиха мантинели, направени по безумен начин. Влизаш зад мантинелата, където се намира тротоарът и стигаш доникъде. За да можеш да продължиш трябва да се прекачваш през нея или да пролазваш отдолу... и излизаш на пътната настилка“, казва Лилия Георгиева от инициативния комитет, оглавил протестите. Така хората отново са на пътното платно в продължение на километри, твърди тя.

Ефект няма и от ремонта на пътния участък, който остава все така опасен. „Ако сега минете по пътя, той е същият. Просто само положиха нов асфалт, сложиха шумяща маркировка, което не решава проблема“, обяснява тя. Обещаните две пасарелки също ги няма.

Недоволни са и жителите на село Световрачане, което даде най-много жертви в катастрофата. Днес се очаква близките и съпричастни да се съберат, за да почетат паметта на загиналите и отново да напомнят на властта за обещаното и неизпълненото.

Ключови думи:

Своге, катастрофа
10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата прекрати разследването на катастрофата с Караянчева

18.09.2020

1690 14
Съдът върна на прокуратурата делото за катастрофата с Местан

15.09.2020

Обновена

1799 27
Делото срещу Лютви Местан може и да не почне на 15 септември

13.09.2020

703 3

Коментари

JollyRoger's

Навършват се и 100 дни от банкерставането на Московски. Лила ханъм е с по-малък стаж в банковото дело, но пък в по-престижна институция...

А Той днес има да ходи на 20 панахиди и да обясни как "строи" за милЯрди...

Лoвkия

Светла им памет на загиналите, но за мен е странно как за цяла гадина на този явно най-опасен участък от републиканската пътна мрежа няма нито една катастрофа.

mi6osp.

Ами смениха настилката на тези 300м път с истинска.

Старата настилка бе катастрофална-не отговаряше на нито един от 29-те задължителни показателя за пътна настилка/   цитирам gamut  / .

Ако се направи проверка на настилката на целия път от Нови Искър  до  Своге ,ще се окаже,че само в този участък настилката отговаря на изискванията .

Диагностик

Спомняте си, че шофьорът се беше заприказвал със стояща до него жена, на завоя реагира неадекватно и катастрофира. Естестено, той не би могъл да обезпечи пострадалите и семействата на загиналите и за това адвокатите им атакуваха пътната агенция... 

Най-тежките катастрофи стават ежедневно на хубави пътни участъци. 

JollyRoger's

Спомняме си също как ти седеше до шофьора и диагностицираше как от разговора му с жената могат да се изчислят "трудовите" възнаграждения на новоизпечените банкери от ГРОБ...

Лoвkия

Очевидците и от двете ударени от автобуса коли свидетелстваха, че на излизане от завоя шофьорът е говорил с някой до себе си и че автобусът се е намирал в насрещната лента.

Прочее само той се е отървал с незначителни наранявания, защото е бил с предпазен колан.

Лoвkия

Ами смениха настилката на тези 300м път с истинска.

Ами разбери се там с местните, според които нищо не е направено и отсечката е все така опасна, както и преди ремонта.

маргаритка2

Местните протестират заради тротоара. Все пак. 

 

И те са хора, имат право на живот.

TheExperience

Спомняте си, че шофьорът се беше заприказвал със стояща до него жена, на завоя реагира неадекватно и катастрофира. 

По-добре си спомнете с какви смешни доводи калинките от АПИ не  разрешиха да се извърши независима експертиза на магистралите МУ!

Същото важи и за калинките от БАБХ, които не  разрешиха да се извърши незазависим  чуждестранен вирусологичен анализ за АЧС.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=4sSKxsse9gY

марк

 

 

 

 

                                    Най-тежките катастрофи стават ежедневно на хубави пътни участъци. 

 

                                 Къде са те бре Диагностичния ? Магистрала ''Тракия'' вече е на коловози и друса като калдъръм. Да си чул за някой арестуван със семейството му за лошо строителство ? Цяла година АПИ си бъркаше в носа и не видя боклуците струпани под моста . Някой наказан ? Ама ха са наказали някой ха е почнал да се разплита чорапа за качеството на Великите Му магистрали. Гумите под Аспаруховият мост махнаха ли ?

Влез или се регистрирай за да коментираш