facebook
twitter

Горещи новини

Националният съвет на БСП подкрепи Манолова за кмет на София

Анелия Клисарова е кандидатът за Варна
1536
Илияна Кирилова

Мая Манолова официално получи подкрепата на БСП за изборите. Националният съвет на партията утвърди и още 100 кандидати за кметове в страната анблок. Известно напрежение имаше около кандидатурата за кмет на Варна във връзка с информацията, че част от социалистите в морската столица предлагат подкрепа за лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, докато соцръководството държи на кап. Георги Георгиев. В крайна сметка номинацията на левицата за тази община е Анелия Клисарова.

Днес станаха ясни и още депутатски номинации за участие в изборите. Весела Лечева е кандидатът на БСП за Велико Търново, а бившият евродепутат Момчил Неков ще се яви в Силистра. Депутати ще се състезават и за Бургас - Николай Тишев, Русе - Пенчо Милков, Перник - Станислав Владимиров, Карнобат - Тодор Байчев, Горна Оряховица - Явор Божанков, Сливен - ген. Кольо Милев.

В началото на седмицата Манолова получи подкрепа от софийската организация на левицата. Основните партийни организации в столицата бяха издигнали 18 кандидати, но всички те си направиха самоотводи и конференцията с гласуване реши да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова. При гласуването имаше само двама въздържали се. Тогава на въпрос дали решението за подкрепа на Манолова ще се промени, ако не се намерят общи точки,  соцлидерът Корнелия Нинова отговори: "Днес сме решили, няма начин това решение да бъде променено, просто трябва да се разговаря за политиките, да се намерят общите. Вярвам, че това ще стане и съдейки по идеите на Манолова за управлението на София, виждайки нашата платформа - движим се в една посока".

Каузата на БСП в предстоящата кампания за местните избори ще бъде да се пребори с липсата на прозрачност, компетентност и експертност в Столична община". Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов в студиото на "Тази сутрин" по bTV. Целта на столичните социалисти ще бъде да участват във формирането на мнозинство в СОС с нов кмет, което ще бъде гаранция за промяна на модела на управление."В момента имаме 7 общински съветници, на които делегатите на Градската конференция вчера дадоха много добра оценка за работата им, каза Калоян Паргов. Поставихме си за цел минимум двойно увеличаване на броя на общинските съветници от БСП, за да можем да участваме във формирането на мнозинството. Всъщност това ще е голямата битка за София. В момента всички се концентрират върху мажоритарните фигури на основните кандидати - Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. А реално, без мнозинство в СОС, нито един кмет не може да прокара вижданията и политиките си".

"БСП влиза в битката за София с три основни цели", обяви тези дни водачът на червената листа в София Калоян Паргов. "Първият проблем е с прозрачността и начина, по който се взимат решенията в СОС. Вторият е с експертността и компетентността. Тези два проблема създават трети - сблъсъкът между институцията община и гражданите - всички сме свидетели на масови недоволства през последната година", обясни той и добави, че Мая Манолова ще разчита на подкрепа от всички политически групи и партии в СОС, споделящи тази визия за София, която тя ще предложи като платформа.

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Четирима се борят с Корнелия Нинова за лидерското място в БСП

07.08.2020

2754 20
БСП поиска извънредно заседание на парламента в понеделник

06.08.2020

Обновена

4760 43
В БСП се топят кой е в по-по-най топли връзки с Пеевски

05.08.2020

Обновена

4007 57

Коментари

Курти влезе

Какъв независим кандидат? Няма собствена листа на общински съветници.

human_capital

Тръпна.

Особено чакам да подкрепят „професионалния протестър” срещу заплащане - Костадин Костадинов за кмет на Варна. После секретарката на Гуцанов да бъде „младия човек” в листите на челно място.?

Чичo
Голямо решение ще се взема, дали да подкрепят костинбродската картечарка или да.
Кара Колю

Кремъл... Имаме новина!!!

JollyRoger's

Нашингтон - Изпращаме спешно "Имодиум"! Стискай!?

momon

Много зависи от жълтопаветниците. Ако на балотажа гласуват срещу, меко казано, мафиотското управление в София, то Манолова има шанс да е новия кмет.

ЗИП
снимка на ЗИП

Мъдро решение на "Столетницата".

 

Ако беше издигнала собствен кандидат шансовете му щяха да бъдат 0%.   А с Манолова те определено са по-високи !

 

Сега въпросът е как Манолова и БСП ще се "сговорят" с "градската десница" да разкарат ГЕРБ от София по модела на Истанбул, където човекът на Ердоган беше изгонен...

Майстор Манол

получи подкрепа от софийската организация на левицата

 

 

 

Kak да намерим повод

да държим  .ая на повод .

Ще трябва на тази уста ,

невидима да има  юзда .

 

Когато стане бреме

да сложи .орни  стреме ,

няма нужда да се бори -

да ръга с  острите  шпори.

 

 

nottheone

от време на време требе да се гледа и кошлуковката, дори с глуповатия младеж, който направи три теманета тая сутрин като влизаше вежди р. (щот е председател на медийната комисия, а бюджета на бнт се определя в нс).

 

та:

на въпроса на младежа кво била казала корни - подкрепяме мая манолова, но при определени условия,

 

тая мая като се озъби:

 

на мен никоя партия не може да ми поставя условия

 

............

 

стра-хот-на

Диагностик

На Маята ще й се наложи да отговори на много неудобни въпроси.

JollyRoger's

Едва ли са повече от въпросите към бъдещата посланичка в Москва. 

дъртреалист

Убийствена прегръдка...:)

Изрязаха по-голямата част от възможните гласове за Маяма.

Обещават й група в СОС, обаче тя няма да й трябва.

Щото няма да е кмет.

И то заради Бйесипету. 

Алчно, иска да я командва чрез групата си.

За да папа.

Защото, ако не папат - за кво им е Мая?

Тя не ги интересува, интересува ги папането.

Ам, ам.

Ако не ги интересуваше папането - нямаше да й правят тази мечешка услуга.

 

торбаЛан

Ми честито на Фандъкова. Освен ако Мая Общата не изненада всички и не са разграничи от подкрепата на БСП. Щяла да има собствени общински съветници? А тези на АБВ пак ли нейни ще бъдат?

Върлаам
снимка на Върлаам

И манолска и фъндъка са зинали пеликани с ремаркета. за  чесъните от сухата река са божества.

wiseman 1

Комунягите пак ще "духат супата", каквито и пируети да правят.

Miranda
снимка на Miranda

Как ще го заобичат генерала, дето доскоро наричаха гном, ама сега ще се умилкват за гласовете на десните...

paragraph39

КУРТИ ВЛЕЗЕ,

/:/ Какъв независим кандидат? Няма собствена листа на общински съветници.

.........................................................................................................................

Кой те е излъгал, че всеки НЕзависим кандидат за кмет трябва да има "собствена листа на общински съветници"?! По кой член на кой закон?! А?!

Кмет на община или населено място се избира мажоритарно и той е Изпълнителната власт на местно ниво там, а общинските съветници са Законодателната власт на местно ниво!

 

Сократ-май

Какво, какво му влезе?

дъртреалист

 какво му влезе?

Ти, за Параграфа ли, че нещо му влязло?

Влез или се регистрирай за да коментираш