facebook
twitter

Горещи новини

МВР се похвали с още 5-има задържани фенове от мача с Англия

До момента само един е предаден на съд, останалите минават с административни наказания
495
МВР

Тази сутрин още петима мъже, съпричастни към непристойните действия по време на футболната среща между националните отбори на България и Англия, са задържани в Първо РУ, съобщиха от МВР. Предстоят допълнителни действия за издирването и задържането и на други участници с подобно поведение. Обект на търсене и отвеждане в районното управление са още 5-ма, с което общият брой на установените до момента става 16.

Вчера прокуратурата съобщи, че от първите деветима задържани, едва един ще бъде съден, докато за останалите събраните данни "не са достатъчно за образуване на досъдебно производство". Деветият - Ц. Гечев (18 г.), е привлечен към наказателна отговорност по чл. 325, ал. 2 НК (хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм), защото по време на мача "е показвал среден пръст, нацистки поздрав с изпъната нагоре дясна ръка, обърнал се с гръб към игрището, свалил си сивото долнище (анцуг) и на два пъти си показал задните части, като деянието се отличава с изключителен цинизъм". Натежава и фактът, че Гечев е осъждан (за нанасяне на телесна повреда) и в момента е в изпитателен срок.

Иначе МВР даде обобщена справка, че от началото на годината, при провеждане на футболни срещи на територията на София са задържани общо  78 лица. Спрямо 48 от тях са наложени принудителни административни мерки, като 31 са със забрана за посещение на  спортни мероприятия за срок от 2 години и 1000 лева глоба, 9-има имат наложена забрана за 1 година  и 1 000 лева глоба, 1 е с 2 - годишна забрана и санкция от 60 часа обществено полезен труд, 1 – с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 3 месеца. Шестима от задържаните са оправдани от съда. Спрямо 29 от задържаните са образувани бързи производства за притежание на наркотици, а спрямо 1 има образувано досъдебно производство за хулиганство.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ефбет лига ли ще е новото огнище на COVID-19?

07.06.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

795 2
Мирни антирасистки протести заляха света

07.06.2020

386 10
Бразилец спаси "ЦСКА-София" от провал в Бистрица

06.06.2020

Обновена

1282 4

Коментари

Карапетров

Похвално. Да можеха да се похвалят, че са хванали и някой престъпник.

Не че гамените не заслужават внимание, но тях можеха да ги озаптят с по няколко навреме завъртени шамара.

 

Покрай тази ненужна истерия се сетих, че навремето такива гамени бяха убили човек, друг път - осакатили някого. Не си спомням да се вдигал такъв вой. Но това вероятно не са престъпления (може да ги няма и в НК дори) за разлика от чудовищното престъпление да наречеш някого негър (как ли ги наричат испанците).

Misho Stoyanov

Morenos. Много рядко ще чуеш negro. 

nottheone

мвр по-убаво да каже за фена на англия, че иначе ще ни разкатаят мамата

graoveca

Леле, представям си ако търсеха някой, на когото му нямат пълното досие, колко време щеше да е...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×