facebook
twitter

Горещи новини

МОН събира заявки от училищата за е-дневници до 3 септемрви

603
Илияна Кирилова

МОН ще финансира всички училища в страната, които желаят да ползват електронни дневници през новата учебна година, съобщиха от просветното министерство. За специализирания софтуер Министерството на образованието и науката (МОН) е заложило близо 2 милиона лева по национална програма „Информационни и комуникационни технологии“. Училищата могат да изберат свободно доставчик на услугата и да заявят закупуването на електронен дневник до 3 септември 2019 г., като средствата, които ще получат, ще бъдат диференцирани спрямо броя на учениците им.

Електронните дневници следва да бъдат достъпни през стандартните браузъри и да функционират през мобилни устройства. Те трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време при постъпване на нова информация – оценки, отсъствия, съобщения от учители и др., посочват от МОН. Софтуерът ще дава възможност за въвеждане и извеждане на обобщена информация за работата в клас на учениците, постиженията им по даден предмет, активността и инициативността им, отношенията със съученици им и др. Тази информация ще могат да достъпват и заинтересовани учители, педагогически съветници или психолози, които работят с някои от децата.

По националната програма са предвидени средства за абонамент за доставка на интернет услуги за всички училища в страната, както и за оборуване на училищата и детските градини с хардуер и мултимедия за фронтално обучение. Кандидатстването за тях, както и заявяването на средствата за електронни дневници ще става през онлайн платформата на националните програми: https://np.mon.bg/.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прагът за тройка на матурите ще се повиши
МОН препоръча да се отложат баловете на абитуриентите

23.06.2020

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

4086 10
МОН предлага 3-годишно бакалавърско обучение

22.06.2020

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

3984 13

Коментари

редник

  (МОН) е заложило близо 2 милиона лева по национална програма „Информационни и комуникационни технологии“. 

 

Ako не греша, имаме  останали около 2400 училища - та колко биха стрували старите книжни дневници?...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×